23 Temmuz 2015 Perşembe

23 Temmuz 2015 - Astrolozi


Ay, bugüne de Terazi burcunda ilerleyerek girmekte; öncü bir burç olan Terazi transiti maalesef sert görünümleri harekete geçiriyor ve hızlı gelişmeler, ani durumlara şaşırıyoruz. Sanki hayat birden hızlanmış gibi hissedebiliriz. Panzehir ise denge, adalet, uyum, politik davranışlar ve karşımızdakilerin fikirlerine saygı duymaktan ibaret; Terazi burcunun pozitif özellikleri kısacası.

06:30'da Güneş, 23 Ağustos'a kadar kalmak üzere Aslan burcuna yani doğal evine yerleşecek. Bir hayat iksiri biri bu transit mutluluk ve canlılık verecektir, tabii haritalarımızda olumlu açılar içinde olacaksa. Kişilerin kendileri olma zamanıdır. Önceliklere ilk sıra verilerek istenilen her şey yaplabilir. Eğlence ön plana çıkabilir. Yaşamlarımızın amacı adeta zevki sefa olabilir. Belli sınırlar aşılabilir. Çocuklara ilgimiz artabilir; içimizdeki çocukla temasımız diğer zamanlara göre daha kolaylaşır. Çocuklarla vakit geçirmek, onlarla iletişimi arttırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak mümkündür. Bazılarımızda aşk hayatları önem kazanabilir. Etrafımızdakileri kontrol etme dürtümüz yükseleceğinden, olumsuz eleştirileri de duymak istemeyebiliriz. Cesaret isteyen konularda daha atak davranabilir, kendimizi öne çıkarabiliriz. Olumlu olarak merkezde olmayı ve yönetmeyi seven, bunu başaran, cömert, sıcakkanlı, sağduyulu, organizasyon becerileri, lider, adeta bir kral gibi vizyon sahibi, zevkleri gelişmiş, popüler olabilmenin yanı sıra ise olumsuz olarak; çocuksu, bencil, küstah, hep "ben"diyen ama sonuç üretmeyen, kişilik çatışmaları içinde, baskıcı ve aptalca riskler alan, sürekli dikkat çekmek isteyen biri haline dönüşebiliriz.

07:04'te Ay'ın Mars ile karesi ve ardından 10:01'de Uranüs ile karşıtlığı hafta sonu etkili olacak Mars ve Uranüs arasındaki kareyi iyice harekete geçirebilir. Dün Pluto ile temasının ardından bu enerji iyice yoğunlaşmakta. Otorite figürlerinin emir ve kurallarına isyan etmek, olur olmaz şeylere hiddetlenmek ve etrafımızdakileri düşüncesizce kırmamız mümkün. Başkaldırıya iten bu enerji, her şeye meydan okur hale gelmemize neden olabilir. Hayatımız hızlanabilir ve sabıra, beklemeye tahammülümüz olmaz. Aklımıza geleni rast gele yaptırabilir ki bunun temelinde "özgür ol" emri ağırlıklıdır. Dikkatli olunmazsa kazalara, düzeltemeyeceğimiz hatalara ve çevremizdekileri kırmaya neden olacağından; düşüncesizce hareketlerden uzak durmakta fayda var.

15:14'te Merkür de 8 Ağustos'a kadar sürdüreceği Aslan transitine başlayacak; düşüncelerimizi sanatsal bir tarzda, hem kendi kendimize hem de başkalarına açabilmenin en uygun zamanı diyebiliriz. Zihinsel beceriklilik isteyen uğraşlara yönelebilir, eğlence, okuma, yazma, oyunlar, rol yapma gibi yeteneklerimizde hareketlenme yaşayabiliriz. Bu süreçte kendimizi daha genç hissetmemiz, şakacı, eğlenceye meyilli, her akla geleni oynanması gereken hoş oyunlar olarak görmemize neden olabilir. Esprilerde sınırları aşmamaya özen göstermek gerek. Bu etki geçince yaptıklarımızdan dolayı endişelenebiliriz; zira bir çocuk gibi davranmış olmduğumuzu farkederiz. Başkalarının taleplerine karşı tepkisiz ve duygusuz olamaya da neden olacağından bu süreçte kötü bir dinleyici olmamız muhtemel. Olumlu olarak güçlü komuta edici konuşmalar, kararlı ve sağlam, dikkat çeken, yaşam enerjisi ve iyimserlik dolu düşünceler, büyük projelerden bahseden, liderlik ve etkileme yeteneği, sahnedeyimiz gibi konuşma yeteneği ve organizasyon gücünün yanı sıra, olumsuz olarak; küstah düşüncelere, antidemokratik olmaya, sürekli başkaldırı üzerinde otorite kurmak istemeye ve objektif olmayan söylemlere neden olacaktır.

21:11'de Ay ve Jüpiter arasındaki ılımlı etkileşim çevremizdekilerle kolayca yardımlaşma ve destekleşim içine girebilmemize yardım edebilir. İkna gerektiren konularda yeteneklerimizi daha kolay ortaya koyabilir ve politik davranışların yararını görebiliriz. Ay bu açının ardından boşluğa girecek ve günü açısız tamamlayacak.

22:23'te gerçekleşecek Güneş ve Merkür kavuşumu sabah saatlerine kadar güçlü etkisini gösterecek ve bu geceye de damgasını vuracaktır. Kendimizi ilgilendiren konulara yönelmeye, kişisel görüş ve tecrübelerimizi anlatma isteğimiz yükselebilir. Gelecekle ilgili planlar yapmak, ileriye dönük ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek çalışmalara başlamak adına çok uygun. Zeka oldukça açık ve hareketli olacaktır. Yeni bir proje, iş, aktivite başlatmak, ticaret konusunda fikir üretmek için kullanılabilir. Aklımıza takılanları araştırmak, soruşturmak ve netliğe kavuşturmak için oldukça olumludur.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder