10 Ocak 2016 Pazar

10 Ocak 2016 - Astrolozi

Moonrise Laura Sava

Bir oğlak düşünün; hedefi zirve.. Ama yürüdüğü yola dikkat kesilmezse, konsantre olmazsa düşme tehlikesi var. Ne olsa ilerlediği yol tehlikelerle, yanlış atılabilecek adımlarla dolu (Satürn/Neptün). Korkarsa, endişe içinde ilerlerse aklı karışabilir ve ölebilir. Tabii bu yolda tüm korkuları, güvensizlikleri ile de bir bir yüzleşiyor. Hepsini geride bırakarak olduğu An'a odaklanmalı ve içindeki o büyük güç ile temasa geçmeli ki, başarsın..

Bugün 03:30'da 19 derece Oğlak burcunda bir Yeniay doğuyor; 28 günlük bir sürecin bitimini ve bir yenisinin başlangıcını da müjdelemekte. Bu süreçte Güneş ve Ay beraberliği sayesinde kendimizi planlarımızın en başına oturtarak tüm ihtimalleri bir araya toplayabileceğiz. Yeteneklerimizi, yaratıcılığımızı göreve çağıracağız. Artık git gide açılan Pluto ve Uranüs arasındaki karenin aktive olmasına neden olan son görünümlerden biri bu Yeniay. Pluto ile Yeniay beraberliği büyük güç içeriyor; Uranüs karesi var. Bazı saf, şekillenmemiş, ham, tepkisel davranışlara çok müsait. Bel altı, manipülatif dürtülere müsaade edebilir. Rekabetçi ortamlarda, düşmanlıklarda ne olursa olsun "kazanan benim" kararı can yakabilir. Tabii bu görünüm kazalara da zemin hazırlamakta. Trafikte, seyahatlerde çok dikkatli olmak gerek. Bir nevi, sinirlerimiz keman yayı gibi. Güçlü (Pluto) egolarımız (Güneş), sahnede en önde. 

Disiplin ve otokontrol kabiliyeti bu Yeniay sürecinde önem kazanacak; amaçlarımız doğrultusunda ilerlemek istiyorsak korkularımızla, endişelerimizle yüzleşmemiz gerekecek. Ne kadar fobimiz varsa, bizleri aşağıya çeken bilinçaltı kayıtlarımız varsa, hepsini geride bırakmak adına uğraşmalıyız. Modası, vakti geçen, bitmesi, gitmesi gereken ne varsa, dedik ya artık Pluto / Uranüs arası açılıyor diye, artık geride kalmalı. Ortalığı iyice süpürme zamanı. Ancak bu şekilde korkusuzca zirveye tırmanabiliriz. İlişkilerimiz, maddesel değerlerimiz, hepsi ama hepsi elden geçmeli. Jüpiter'in hem sinister hem de elle tutulur doryphory açısı, şartlar ne olursa olsun yardımcı olacaktır; ama bu kez retrodan ötürü hem "yavaş" diyor; hem de "emek ver" buyuruyor.

Oğlak burcunda olan gökyüzü hareketleri, gerçek, maddesel dünya ile yakından ilişkilidir. Sorumluluklarla, görevlerle ilgilidir. Yeniay'ın Venüs etkisinde olduğunu da düşünürsek para ile ilgili her türlü işimizi kontrol amaçlı tekrar ele almalı ve gerekli düzenlemeleri yapmalıyız. Para = Gerçek hayat. Oğlak bunları beceremezse zirveye tırmanamaz.  Duygusallık hatasına düşmemelidir. Eski klasik, bilinen yolu takip etmeyi sever. Pluto ile Güneş beraberliği "güç kimde" diye soruyor. Uranüs ise eski olanı yıkmak adına sarsıyor, yıldırımlarını gönderiyor. Huzursuzlukla homurdanıyor. Her ne kadar Oğlak güvende olmayı sevse de, hem sinister açısı hem de Uranüs yüzünden duvarları, sınırları yıkma derdinde, zaten Uranüs haritada Asc / Mc orta noktasına da çomak sokmakta. İşlevselliğini yitirmiş her şey ki bu bir kişi, bir iş, bir eşya veya bir mekan olabilir, elimizden uçabilir. Bastığımız yere dikkat ederek, elimizdeki işi bitirmeden, yenisine başlamamalıyız. İstikrar, görev bilinci ve kararlılık şart. Konsantrasyon ve mantık her şeyin önüne geçmeli. Sakın hızlı değil, aman haa; aheste ve dikkatli ilerlemek lazım..

Haritalarımızda Uranüs'ün olduğu yerde bu süreçte stres oluşabilir; uyanmak, yenilikleri farketmek için zorlayan alan burası. Jüpiter'in geçtiği yer ise kendimizi geliştireceğimiz, genişleyebileceğimiz alan; gerçek adaleti arzu ettiğimiz konular. Aslında hem Kuzey Düğüm ile beraberliği hem de retro durumu, ilahi adaleti de burada bulacağımızı söylemekte; çalışan kazanır misali. Buradan ödül alacağız ama hemen değil; zaman ve çok çalışmak gerekecek. Chiron zayıf yanımızı bize gösterecek; zayıf halkamız Chiron'un geçtiği yerde. Kontrol edemediğimiz konularda bile dümeni ele geçirmek adına basamakları Chiron ile göreceğiz. Uranüs'ü takip edip yeni sunduğu sınırlarımızı farkedeceğiz. Limitlerimizle yüzleşeceğiz. Bizi strese sokan konuları ayan beyan algılacağız. Unutmamak gerek ki bu şekilde özgürleşebiliriz (Uranüs). Böylece kişisel zirvemiz arkada belirecek. 

Her birimiz stresten, ödemelerden, kayıplardan, kaostan kaçmayı yeğleriz. Maalesef oyunun kuralı böyle değil. Madde dünyasını deneyimlediğimiz için, Oğlak Yeniay'ı da böyle bir sürece ışık tutuyor. Duygusallık tuzaklar oluşturabilir, kendimizi kandırabiliriz. Her zaman tabii ki iç sesimize kulak vereceğiz ama disiplini ve sorumlulukları göz ardı etmeden. Pallas sayesinde bunlar arasındaki dengeyi sağlayabilirsek, emin olalım ki bizim Oğlak zirveye ulaşacak.

Oğlak Yeniay'ı ile ilgili daha geniş bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/01/oglak-yeniay-10-ocak-2016-astrolozi.html adresinde okuyabilirsiniz.



Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder