1 Ocak 2016 Cuma

Merkür Geri Hareketi (7 Ocak 2016) - Astrolozi



Geldi yine bizim meşhur Merkür retrosu zamanı! 3 haftalığına akıllarda, iletişimde durgunluk, cihazlarda arızalar, yolculuklarda rötarlar, toplantı, görüşme iptaller içeren gökyüzü fenomeni ile yine bir aradayız.. Retro derken, tabii gezegen geri vitese filan almıyor aracı.. Güneş sisteminde ilerleye gezegenlerin yörüngelerinin elips şeklinde olması, bazen dünyadan gezegenlerin uzaklaşmasına ve yakınlaşmasına neden oluyor. Yani uzaklaşırken sanki arabanın camından uzakta giden bir otobüsü geçiyormuş gibi görürsünüz. Halbuki otobüs normal hızındadır ama siz yol kıvrımı nedeniyle öne geçmiş gibisinizdir. İşte o otobüs, Merkür oluyor.. 

Geri gidiyor diye özetlediğimiz bu gökyüzünde uzaklaşma hali, tabii gezegenin olumlu etkilerinin de az buçuk hafiflemesine neden olmakta. Hatta sanki ayrılıktan memnun değilmiş gibi, gölge yanlarını kaprislice ortaya koymasına neden oluyor. 
* 7 Ocak - 24 Ocak arası Kova burcunda başlayarak hemen 8 Ocak'ta Oğlak burcunda devam edecek olan yılın ilk retosunun ardından,
* 30 Nisan - 22 Mayıs Boğa burcunda ve
* 1 Eylül - 20 Eylül arasında ise Başak burcunda geri hareketlerini yaşayacağız.

2016 yılının tüm Merkür gerilemeleri toprak grubu burçlarda olacak; bu da maddeye olan bağlılığımızı, pratikliğimizi, sabrımızı, istikrar ve süreklilik istediğimiz konuları kapsayacak.

Merkür gezegeni, aklımızı ne şekilde kullandığımızla, kararlarımızı nasıl aldığımızla, zihinsel olarak ilgi alanlarımızın ne olduğu ile direkt alakalı. Anlamlandırma kabiliyetimizin, aklımızın ve iletişimin gezegeni. Geri gittiğinde düşünce tarzımız daha içten daha duyarlı olmakta. Diğerlerinin duygularını, düşüncelerini sezme kabiliyetimiz artabilir. Bu özellik herhangi bir olayda sonuca varmadan önce, daha iyi düşünüp, daha iyi karar vermemize de fazlasıyla yarar. Bu süreçte kendimizi yazılı olarak daha etkili ifade edebiliriz. İletişim ya da mantık konusunda eksiklerimizi, hatalarımızı bir şekilde düzeltebilmek adına gözümüze sokabilir. Zaman sanki daha ağır akar.. Ticaret, eğitim, yayıncılık, medya, seyahat, hukuk, pazarlama, turizm gibi konuları kapsar. Bu zamana kadar bulunduğu burç konularında yani, çoğunlukla Oğlak burcunun bulunduğu haritalarımızdaki ev konularında geri dönüp değerlendirmeler yapmak, gerekiyorsa revize etmek, kontrol edebilmek, detayları atlamamak adına fırsat sunar. Oğlak çalışkan ve sistemli bir burç; sabır, istikrar, metanet ve titiz çalışma özellikleri var. Yaptığı işin hedefinden çok, kullandığı yol, Oğlak burcuna daha fazla tatmin sağlar. Her şeyi kuralına, yasasına göre halletmek ister. Tüm isteği eserinin kalıcı ve sağlam inşa edilmesidir. Değişik olanı değil, denenmişi ve emin olduğu yolu uygular; kalsikçidir. Yenilikten, beklenmedikten hiç hoşlanmaz. Olgundur, saygıdeğerdir, sağlamcıdır.



Merkür'ün geri hareketinin bu kez neleri kapsayacağını öngörmeye çalışırsak, bu konuları buluşturmamız gerekecek. Özellikle süreklilik ve istikrar istediğimiz konuları tekrar elden geçirmek adına çok uygun bir süreç demiştik bu 3 haftalık döneme. Yeni işlere başlamak hatalı olabilir; önceden süregelen işleri bir iki kez kontrol etmek, eminsek başlamak mümkün tabii. Ancak bu süreç içinde ortaya çıkan bir konu, hatalara açık olabilir ve bizleri bezdirebilir. Sevgi konuları dahil olmak üzere tüm alanlarda yenilik yapmamak en doğrusudur. Geri giden gezegenin talebi, "geriye bak ve düzelt"tir. Elde devan eden işleri tamamlamak, planlar yapmak, projeler üzerinde sabırla yoğunlaşmak en doğrusu. Geri hareket bitiminde ise bu konuları rahatlıkla işleme koyabiliriz. Ulaşımda, iletişimde aksaklıklar kolayca olur. Haberler, postalar, mailler yerine ulaşmayabilir, gecikebilir. Telefon, bilgisayar, internet arızalarının yanı sıra, retronun Kova burcunda başlayacağını düşünürsek elektrikli aletlerde sorun oluşabilir. Bu günlerde alacağımız haberlere dikkat edelim. İmzalamak gereken evrak, alınması gereken cihaz, atılması gereken iletişimle ilgili bir adım varsa, bunları çok ama çok dikkatli kontrol etmeliyiz. Bazen bir tek kelimeyi atlamak, o konuda bizi akla hayale gelmeyecek şekilde sınayabilir. Risk almak, yeni olanı denemekten çok, emin olmak ve sağlam basmak çok önemli. Merkür'ün sağlık konularını da içerdiğini düşünürsek; sağlığımızla ilgili tetkikler, kontroller, check-uplar adına uygun bir süreç denilebilir. Geçmişte bizi zorlayan bir rahatsızlık eğer gezegenin sağlık evimizle bir bağlantısı varsa, tekrar bu 3 haftalık süreçte uyanabilir. Aslında gökyüzü bize; "bak zamanında halletmedin, sana hatırlatıyorum şimdi" demektedir.

Merkür, akıl demek ya; retro döneminde düşünceler daha içe ve geçmişe dönük olabilir. Nostaljik müzikler, eski moda eşyalar, anılar daha fazla ilgimizi çekebilir. Kariyerinizle ilgili olarak geçmişe dönük bir teklifi rahatlıkla ele alabilir, gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Eski bir başvurunuzdan cevap bu süreçte size ulaşabilir. Belki bir eşyanızı kaybettiniz; Merkür size şimdi yardım edebilir ve bulabilirsiniz. Eski müşteri portföyünüzü tekrar düzenleyebilir, bu kişilerle tekrar iletişim kurabilirsiniz. Eski dosyaları elden geçirmek, çekmeceleri, rafları düzeltmek adına harika bir süreçtir. Belki yasal bir karara itiraz etmeniz gerekiyor; gerekli hazırlıkları yapıp rahatlıkla itiraz davanızı açabilirsiniz. Yeni tanıştığınız kişiler varsa bu süreçte, hemen güvenmemenizi öneririm. Bu dönemlerde, dolandırıcılık, hırsızlık olayları artabilir. En doğrusu, önünüze düşen konuları sorgulamanız, sık elemeniz. Eski tanıdıklar, dostlar karşınıza çıkabilir, çok eskiden ziyaret ettiğiniz yerleri özleyebilirsiniz. Önemli, pahalı alış verişlerden uzak durun, hatta mümkünse erteleyin; aksi halde gereğinden fazla para ödeyebilir ya da arızalı bir eşya alabilirsiniz. Geri giden Merkür hata yaptırabilir, yanlış karar verdirebilir.

Merkür sistemimizin en hızlı gezegeni; çabukluğu sever. Ama şimdi onunla beraber yavaşlamamız ve geriye dnüp biraz değerlendirme yapmamızı istiyor. Bizler sistemimizdeki gezegenlerle senkronize yaşıyoruz. Onların tüyolarını doğru kullanabilirsek, potansiyellerini de doğru kullanabilir, hediyelerini kapabiliriz. İşte şimdi, geriye hatta biraz da içimize dikkatimizi verme vakti. Hata varsa bul çıkar, yoksa bile kontrolünü yap, emin ol.. Kısacası Merkür retro kesinlikle kızılacak bir süreç değil, tam aksine bu retrolara dua etmeyi öğrenmenin günleri bence. Hazırlıksız, temkinsiz yapılan her şeyin arızalanabileceğini, gecikebileceğini, iptal olabileceğini öğretiyor. O kesinlikle kafamızın üzerinde dolaşan yağmur bulutu gibi değil. Değeri bilinmeli ve verimli, tam da buyurduğu gibi kullanılmalı.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder