17 Ocak 2016 Pazar

Aslan Dolunay'ı (24 Ocak 2016) - Astrolozi


"Kalem, kılıçtan keskindir.."

24 Ocak 2016, Pazar günü saat 03:46'da, 3 derece Aslan burcunda bir Dolunay gerçekleşiyor.. Ana akslarda yerleşmiş olan Değişken burçlar, her ne kadar olaylar ağır ilerliyor gibi görünse de, şartların değişebilir olduğunu anlatmakta. Kalıcı olan bazı durumların değişebileceğine işaret eden bir gökyüzü..

8. evde ancak 9. burçta olan Dolunay her iki evin konularını birbirine bağlamakta.. Ortaklaşa gelir, kredi, borç, vergi, sigorta, burs, prim, miras ve nafaka gibi kendi gelirimizin dışında olan maddi ve kamusal konular ile ölümü, krizleri temsil etmekte; yurt dışı, hukuk, eğitim, seyahat, medya, din ve felsefe gibi alanları beraber düşünebiliriz. Dolunay Aslan burcunda; olayları kontrol altında tutarak, başının okşanmasını bekleyen, kükresem mi kükremesem mi diye düşünürken içten içe miyavlamayı sürdüren kedicik ise başrolde. Kriz içeren yukarıdaki konuları yönlendirebileceğine inanmış, "Güç bende, ben He-man'im" zannediyor. Ehh tabii her zamanki gibi potansiyel mevcut; bilemeyiz kimin aslanı kükrer, kimin ki miyavlamaya hatta tırmalamaya devam eder??


Asc'de Antares sabit yıldızını görüyoruz; kraliyet yıldızlarından biri, oldukça önemli.. İddiacı, inatçı, hatta inatçılıktan yeteneklerini bile farketmeyebilir; şüphecidir ve ani kayıplara işaret edebilir. Akrep'in başıdır Antares; şiddeti, zulümü, zor kullanmayı ifade edebilir. Satürn ile birlikte verimliliğin yok olmasına, iflaslara hatta ölümü anlatabilir. Tek ilacı, temkindir, dikkatli olmaktır. Yöneticisi Jüpiter ile Coma Berenices'i görüyoruz; ruhsal problemlere işaret ettiği gibi bazen aşırı iyi niyetten kaynaklanabilecek körlüklere neden olabilir. Göz problemlerine de sebebiyet verebiliyor. Dolunay derecesine oldukça yakın Bos var; havacılıkla ilgili bir sabit yıldız. Hava, uçak kazaları verebilmekte. Merkür, bu haritada neredeyse ileri geçebilmek için tamamen durmuş durumda ve Pluto ile partik bir kavuşum içinde; sanki haritanın o bölümüne bir çentik atılmış gibi. Bulundukları derecede Vega'yı görmekteyiz; politik başarılara, parlamalara, cömertliğe, pratikliğe işaret ediyor, sanki bir CEO gibi. Köklü, bilindik, kalsikleşmiş ilişkileri, sistemleri anlatıyor. Bunun yanında romatizmal ağrılara, bel fıtığına ve çift taraflı anlaşmalara neden olabiliyor; Uranüs karesi ile birlikte önemli politik bir başarısızlık verebilir diye düşünüyorum. Gelelim hem Dolunay'ın ışığını aldığı hem de gerçekleştiği Aslan burcunun yöneticisi Güneş'e.. Talitha.. Büyük Ayı Takım Yıldızı / Ursa Major.. Gücün birleştirilmesini temsil eder; sessiz, terbiyeli, kontrol edebilen birini anlatıyor. Amaaa, kışkırtıldığında ortaya çıkabilecek çok büyük bir öfkeye de işaret ediyor.. Haa bir de maalesef kalp krizlerini temsil etmekte.

Dolunay, Nesne Ay Durağı'nda; olumsuz bir süreci ifade etmekte. Özellikle iş kurmak, evlenmek, yeni bir şey satın almak bu süreçte tavsiye edilmemiş eski astrologlar tarafından. Evliliklerin, ortaklıkların sınavdan geçeceği bir dönem olarak anlatılmış bu dereceler. Malum bu Dolunay da 15 gün geçerli.

Yeterince sabit yıldızların sevimsizliklerinden bahsettiğimize göre açısız Dolunay'ı biraz kafamızda şekillendirmiş olduğumuzu düşünüyorum. Evet, yanlış duymadınız; Dolunay'ın temel bir açısı yok. İşbirlikçisi Güneş'in açıları var. Dolunay ise sadece minör açılardan 150'lik yapıyor o da hanım kızımız Venüs'e. Bence açısız olmak, "ne yapacağı belli olmamak" ile eşit manada. Herkes mutlu olmayı ister. Venüs mutluluktur, uyumdur, güzelliklerdir. Bu transit ise işte bu süreçte herşeyin içten içe en mükemmelini arzulayacağımızı söylemekte. 150'lik dereceler Astropsikoloji alanında çok önemlidir; içsel çalışırlar. Bu demek oluyor ki psikolojik olarak üzerimizde mükemmelliyetçilik etkili olacak. Bu mutsuzluk nedenidir, hem de direkt olarak sorunun kaynağını anlayamadan. Anti-venüsyen davranışlar ister istemez ortaya dökülebilir. Bis ısrarla güzelleşelim diyoruz ya, içten gelen o huzursuzluk belki de şımarıklık kuantum kanunlarına göre o istediklerimizin bizden kaçmasına neden olabilir. Venüs, ilişkilerdir, dengedir, uyumdur, anlayıştır, affetmektir, sevgidir, barıştır.. Açısız Dolunay sayesinde aslında üzerimizde bir kontrol mekanizması da yok.. Haa unutuyordum Kötü kadın Müzeyyen var, Lilith; Dolunay ve Güneş ile birlikte bir T-kare kalıbındalar. Ne edersem ben kendime ederim diyen kendimizin bile kabul etmekte zorlandığımız güvensiliklerimiz, yok varsaydığımız kafamızdaki şeytan..

Ailevi konular her birimiz için oldukça fazla gündem oluşturabilir Dolunay süreçte. Bazıları ile oldukça zolanacağız. Belki bazı kayıplarımız olacak, ilişkilerde kopuşlar. Ama hepsi içsel gücümüz sayesinde emin olun kontrol edilebilir nitelikte olacaktır. Bu kez bizim gizli kalmışlarımız kozmik spotlar tarafından aydınlanacak; karanlıklarımız, korkularımız, o içimizdeki şeytan. Yüzleşmemiz gereken en büyük düşmanımız; KENDİMİZ.. Sahnenin ardındaki, kulisteki aktör sahnede olacak.. Maskeler düşebilir. Enerjinin oldukça yüksek olacağı bir süreç. Sezgilerimiz, içsel tutkularımız, ihtiraslarımız hepsi sahnede. Egomuz, narsist yanımız, gururumuz, o çok değerli onurumuz.. hepsi görevde.. içimizdeki minik kediyi korumaya çalışan bilinçaltı kayıtlarımız. Ama bizler bu süreçte hepsi ile yüzleşmeli ve kartları açık dürüstçe oynamalıyız. İçsel köleliklerimiz haykırsa da hatta nasıl oldu da bu kadar sesi çıktı deyip şaşırsak da, kararlar, sözler, düşünceler hepsi kılıçtan daha keskin olacak. Gizli olanı, üzeri uzun zamandır örtülmüş olanı artık çözmeye çalışacak, düğümleri açabileceğiz. Şantajcı gibi belden aşağı vurabilir, her türlü manipülasyonu yapabiliriz. Kelimeler bu süreçte canımızı acıtabilir. Ama bu gücü, dümeni irade ile ele geçirdiğimiz takdirde yıkıcı değil, yapıcı ve yeniden düzenleyici bir hale sokmamız mümkün. Son sözleri söyleme hakkımız doğabilir. Ancak tepkisel davranmak yerine kontrollü, iradeli, hesaplı gitmekte fayda var. Satürn ve Uranüs arasında gittikçe güçlenen üçgen açı sayesinde geçmişteki acılar ve tecrübelerin ışığında bugün ve ilerisi için gerekli değişimleri yapabilecek enerjiyi bulacağız. Eski ve yeni arasında sağlam bir köprü oluşturmak adına fırsatlar şanslar bulabileceğiz.

Bu Dolunay'da sevgi, duygular daha cimri; güç gösterileri var.Kriz durumlarını yönetmek adına adil olma gerektiği yerde hamle yapabilme yetimiz var. Şok edici haberler duyabilir, üzücü kazalardan haberdar olabiliriz. Arızalar yarı yolda kalmamıza neden olacak gibi görülebilir. Seyahatlerde sorunlar oluşabilir, eğitim konularında ani rota değişimleri görülebilir. Doğum için eskinin ölmesi gerek. Mesleki konularda, idari, yöetim, iktidar ve teknoloji, bilim alanlarında önemli gelişmeler yaşanabilir. Ancak o karizmatik güç ve savaşçı ruh bizimle olacaktır; özgüven, cesaret ve kontrol edebilme yeteneği, yaratıcılıkla beraber her türlü zorluğu yenmeye yeterli. Pallas ve Güneş beraberliği ile geniş algısal yeteneklerimiz olaylara mücadele konusundaki sıradışı yaratıcılığımız, etrafımızdakileri şaşırtacak gibi. Büyüklerimiz ya da otorite figürleri ile aramızda tartışmalar yaşansa da akıllıca yapılacak stratejik hamleler en zor sorunları bile çözebilir. 


Uranyen olarak bakmak istediğimizde Asc/Mc orta noktasına gelen Dolunay oldukça kuvvetli bir pozisyonda. Hemen beraberinde Nemesis, Icarus ve Cupido-A'yı görüyoruz, tam karşıda ise Chiron'u. Ailevi konularda belki de bugüne kadar yok kabul ettiğimiz ancak bizi içten rahatsız eden bazı konuların bu süreçte gündeme gelebilir. Sadece aile olmasa hayatlarımızdaki önemli ilişkilerde de denilebilir. Risk almaya oldukça meyilliyiz tabii ki; bir gözü karalık mevcut.  Zayıf olduğumuz, yaralı olduğumuz konulardan suçlanabiliriz. Ancak artık sorunun ne olduğunu net olarak görebilecek ve dümeni ele alabileceğiz. Kimseyi suçlama olma eğiliminde olmayalım bu dönemde. Görünenin ardındakini ortaya çıkararak gerçek nedenlere ve çözümlere ulaşabilmeliyiz. Apollon'un Dolunay ve Güneş'e eşlik etmesi, bir çok kereler yaşanmış tecrübeleri anlatıyor olabilir; bunun yanında ticari ya da kalabalık aile ilişkilerini ya da hep aynı türde tecrübeleri de ifade edebilir. Bir çok ilişkide kozmik spotlar sayesinde puslar dağılacak. Bu haritadaki bazı konumlar uzak kazalarına da yorumlanabilir; umarım gerçekleşmez. Bazı derin sorşturmalarla ilgili yeni bilgiler duyabiliriz. Tıp alanında önemli buluşlar gündeme gelebilir (Hebe / Neptün). Salgın hastalıklarla ilgili ölümler, deniz ölümleri devam edebilir (Hades / Neptün). Üzerimizdeki blokajların maalesef baskısını hissetmeye devam edeceğiz (Kronos / Admetos). Yeni kanunlar, zamlar hepimizi zorlayacak gibi görünmekte. 


Ülkemiz ile ilgili bı Dolunay oldukça önemli bir sürece işaret ediyor; natal Güneş'imiz ile kare açı içinde. Bu dönemde ulusalararası platformda adımız oldukça fazla geçebilir. Başkanlık sistemi ile ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir; zira 11. evimizdeki natal Kronos da etki altında. Önümüzdeki 15 günde sansasyonel bir ayrılık, kaçış haberi duyabiliriz. 2. evimizde gerçekleşecek Dolunay malum ekonomi ile direkt bağlantılı; epey bizleri zorlayacak bir konu olarak kafamızı meşgul edebilir. Kadınlar, gençler ve sanatçılarla ilgili olarak önemli gelişmeler yaşanabilir. Bazı yasa değişiklikleri ile ilgili olarak meclisimiz bu süreyi yoğun çalışmalarla geçirebileceği gibi, şaşırtıcı yasalar da bu arada imzadan geçebilir. Dolunay'ın natal Orpheus ve Pholus'umuzla olan teması yeni bir intihar saldırısına işaret etse de umarım bu görünüm Sultanahmet olayı ya da önceki olaylarla bağlantılı olarak yeni bilgilere ışık tutuyordur. Komşularımızla ilgili olarak bazı gelişmeler kriz oluşturabilecek nitelikte. Uluslararası platformda ise ilişkilerimizde iyileşme görülebilir ya da en azından fikir birlikleri oluşturmak adına gerekli zemini bulabiliriz; önemli imzalar, ortak çalışmalar oluşabilir. Muhalefet partilerinde oluşabilecek bazı ayrılıklar ise bu süreçte gündemi sıcak tutacak görünmekte. Önemli bir sanatçımızın / politikacımızın vefatı ile üzülebiliriz.


Astrolozi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder