5 Ocak 2016 Salı

5 Ocak 2016 - Astrolozi


Ay, gün boyu Akrep burcunda bugün.. Derin duygusallık ve irade, güç verebilecek bir görünüm. Problemler karşısında otokontrolümüzü rahatlıkla ortaya koyabiliriz. Malum yarın gerçekleşecek Güneş ve Pluto kavuşumu haftayı biraz sert hatlı hale getirebilir bunun yanında bugün içinde oluşacak bazı zorlayıcı açılar bizleri yorabilir. Oldukça problemli görünümler maalesef aktif. Bunun yanında kuvvetle karşı koyabilmek ise Ay'ın açıları sayesinde olacaktır. 

01:43'te Ay ve Güneş arasındaki ılımlı etkileşim sayesinde ilişkilerde denge kurabilmek, duygularımızla mantığımızı uyumlu çalıştırabilmek mümkün görünmekte. Tüm ilişkiler açısından olumlu bir transit diyebiliriz. Diğerlerinden destek görebiliriz.

03:59'da Ay ve Pluto arasında oluşacak diğer olumlu görünüm de derin duygusallığı, sezgiselliği besleyici nitelikte. Araştırma gerektiren konularda, bu saatte ayakta olanlar için rahatlıkla kullanılabilir. Olayların arkasındaki gerçek nedenleri daha kolay algılayabiliriz. Akrep burcunun dayanıklılık ve irade veren özelliklerini besleyecektir.

08:45'te oluşacak Ay ve Chiron üçgeni için gerçek şifalanma saati denebilir. Bazı eksiklerimiz, hatalı gördüğümüz yanlarımız için önlem almak, bazı hedefler belirlemek, insani hislerimizi aktive etmek adına harika. Bazı rahatsızlıklarda ise iyileştirici etkiler barındırmakta. Başkalarına verdiğimiz önerileri kendimizde de uygulama kuvveti ve kararlılığı gösterebiliriz.

Gün boyu etkili olacak Merkür ve Mars arasındaki kare açı 14:00'te kesinlik kazanacak; hele ki Merkür bir saat sonra başlayacağı geri harekete geçmek adına hızını iyice düşürdüğü sıralarda. Öfkeyi, gerginliği anlatan bir transit. İletişim şeklimizde yüksek bir tansiyonun varlığı hakim olabilir. Sözler alaya, küstahlığa ve acı verecek bir tarza dönüşebilir. Günlük yaşamda ele alınan işler bir felaket tablosuna dönüşebilir. Mesleki, sosyal, finansal aktivitelerde mücadele gerektiren durumlar oluşabilir. Keskin, delici, yakıcı, zarar verici aletlerle yapılan işlerde dikkatli olmak gerek. Trafikte, ulaşımda riskli hareketlerden kaçınmamız en doğrusu olacaktır. Tüm bu gerginlikler ise sağlığımızı da olumsuz etkileyeceğinden, sinirlere hakim olmakta yarar var. Kafamız çevremizdeki gürültü ve seslere aşırı duyarlı olacaktır ve risk içerebilecek görüşmeleri biraz bekletmek en doğrusu.

15:05'te Merkür geri hareketi, 24 Ocak'a kadar sürmek üzere başlıyor. Çeşitli hastalıkların uyanmasına ve iletişimde hatalara, cihazlarda aksiliklere neden olabilir. Bu süreçte yapılacak en iyi şey, geriye dönük halletmemiz, düzenlememiz gereken konuları ele almak. Bu konu ile ilgili geniş bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/01/merkur-geri-hareketi-7-ocak-2016.html adresinde bulabilirsiniz.

16:33'te yine gün boyu etkili olacak diğer bir zorlayıcı görünüm olan Venüs ve Neptün arasındaki kare açı kesinlik kazanacak; kendimize olan güvenimize gölge düşürücü, zayıflatıcı bir etki.  Sosyal konularda, arkadaşlıklarda, özellikle duygusal ilişkilerde hassas dengeleri bozarak çeşitli sorunlara yol açabilir. Hayal kırıklıkları, duygusal incinmeler, çabuk darılmalar, alınganlık verir. Gerçekler bizleri heyecanlandırmayacağından daha hayalperest davranbiliriz. Ancak, gerçeği görme zamanı geldiğinde ise toparlanmak zor olabilir. Platonik duygular yaratan bu transit erişemeyeceğimiz durumlara, konulara karşı gözümüzü boyayabilir, kendimizi aldatmaya meyilli olabiliriz. İlişkilerde incinmek, hakkımızın yenmesi normal sayılabilir; aslında bunun nedeni kendimizi aldatmaya meyilli olmamızdır.

19:47'de oluşacak Ay ve Jüpiter arasındaki ılımlı etkileşim tüm bu etkileri yoğunlaştırıcı olarak rol alabilir. Ancak bazılarımızda da daha iyimser düşünceler, problemleri yok farzetme eğilimi görülebilir. Yardımlaşma, fikir alıp verme açısından olumlu kullanılabilir. Ay bu açının ardından boşluğa girecek ve günü açısız tamamlayacak. Sadece 22:37'de Düğümler ile yapacağı ılımlı açı sayesinde geçmiş tecrübelerimizden dersler çıkarabilir ve ileriye dönük hedeflerimizde bunlardan yardım alabiliriz. Çevremizdekilerle bilgi alış verişleri bize destek oluşturabilir.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder