18 Ocak 2016 Pazartesi

18 Ocak 2015 - Astrolozi


Ay, haftanın ilk gününde tümüyle Boğa burcunda kalacak; daha ağır, daha sabırlı, üretken ve daha uyumlu olabileceğimiz bir gün. Maddi değerler, ilişkiler gündem oluşturabilir. Boğa burcunun yönetici gezegeni Venüs'ün dünden beri hissedilen geri giden Jüpiter ile olan kare açısı sabah 07:10'da kesinlik kazanacak; güm gün de etkili olacak. Gökyüzünün iki iyicil gezegeni her ne kadar kare açı da olsa yine de çok sert olaylara neden olmayabilir; ancak aynı yorum hisler açısından söylenemez. İlişkilerde abartılar, geçmişe özlem, iyi niyet göstermekte zorluklar oluşabilir. İlişkilerde problem varsa, bu etki olayları balon gibi şişirebilir. Gösterişe olan merak, sonradan pişmanlığa neden olabilecek coşkunluk artabilir. Aşırı harcamalara neden olabilecek bu görünüm, gerçekte değersiz olan bir şeye değer vermeye zemin hazırlayabilir. Çalışma hayatı adına pek olumlu değil tabii; tembellik hissini ortaya çıkarabilir.

Venüs'ün gün içindeki diğer bir açısı da Düğümlerle 15:04'te yapacağı kare açı. Bu da ilişkilerde abartılara ve bazı geçmiş ilişki problemlerini kafamıza takmaya olanak verecek bir görünüm. Bugün yapacak en iyi şey, geçmiş tecrübelerimizden dersler çıkararak ilerlemek olacaktır. İlişkiler, sanat, maddi değerler açısından biraz olumsuzluklar içeren günün enerjileri özellikle 23:56'da Ay ve Kuzey Düğüm arasındaki üçgen açı ile tetiklenebilir. Gece yarısına doğru ilişkiler de yoğunluklar oluşabilir, hayat görüşümüzle ilgili düşünceler kafamızı kurcalayabilir; gelecek hayallerimizde yeni renkler kullanabiliriz.

Gün içinde tümüyle etkili olacak diğer bir transit de Mars ve Neptün arasındaki üçgen açı. Bu transit de hayal edilen, en çok uğraşmak istenilen şeyin ne olduğunu hissedebilmek ve bu alanda motive olmak adına uygun. Hayal gücüne bağlı yaratıcılığa, yeteneklerimizi ortaya koyabilmeye yardım edebilir. Bazı konulardaki eksiklikleri, kusurları, başkalarının bize karşı çevirdiği dümenleri görebilmemize neden olabilir; Neptün'ün sisli havasını dağıtacaktır. Bu etki ile yüksek ideallerin peşine düşmek adına cesaret duyabiliriz; ancak bu sanal olmaktan ileri gidemeyebilir. İlişkilerde gizliliklere, kaçamaklara neden olabilir. Hayallerimizin kurbanı olmamak adına, ayaklarımızı bir iki gün yerden kesmemek en doğrusu olacaktır.

10:32'de Ay ve Pluto arasındaki üçgen açı, konsantrasyon, derin araştırma isteyen konularda bizlere yardımcı olacak. Sezgilerimiz kuvvetli çalışabilir ve olayların iç yüzünü ortaya irademizi de ortaya koyarak görebiliriz. Kendimizi oldukça güçlü hissedebileceğimiz bir zaman dilimi denilebilir.

16:03'te Ay ve Merkür arasında oluşacak üçgen açı ile nostaljik düşünceler yoğunlaşacak gibi. Daha içe dönük, geçmişe ait anılarla meşgul olabilir, çevremizdekilerle bu konularda iletişim kurabiliriz. Yoğun ama keyifli sohbet konuları oluşabilir. 

23:15'te ise Ay ve Jüpiter üçgeni ile yoğunlaşacak boşvermişlik hissi olumlu gibi görünse de ileride bu problemlerle yüz yüze kalacağımızdan sadece bu anı kurtarmamıza yardım edecektir. Bilgiye ve yardımlaşma çalışmalarına yönelebilir, gün içinde etkili olan Venüs ve Mars ilişkileri ile yoğun bir gece geçirebiliriz. Tembellik etmek yerine belki de hedefler üzerinde enerji harcamak en doğrusu olabilir.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder