5 Ocak 2016 Salı

Oğlak Yeniay'ı (10 Ocak 2016) - Astrolozi


10 Ocak 2016 Pazar günü sabaha karşı 03:30'da yeni yılın ilk Yeniay'ı gerçekleşecek. Sanki yeni olanın inşaasını emreder gibi Oğlak burcunda 19 derecede; hem de gümbür gümbür Pluto / Uranüs / Zeus ile sert köşeli açılar yapmakta. Bu gökyüzü cisimlerinin etkileri de zorlu, açıları da sert.. Jüpiter ve Kuzey Düğüm üçgenleri ile yumuşak gülücükler atsa da altında zorlayıcı etkiler var demeliyiz.

Yeniay haritasının yükselen derecesinde 25 derece Akrep'i ve kavuşum yaptığı Aculeus yıldızını görüyoruz; sofuluğa, sabit fikirliliğe ve keskin zekaya işaret etmekte. Yeniay derecesi olan 19 derece Oğlak'ta ise Dheneb var; siyah kuğu. Savaş sanatları becerisinin yanı sıra şan, şöhret, ün vaadetmekte. Ama eğer ki egomuzu kontrol edemezsek Dheneb utanca, sıkıntılara neden olabiliyor; muhtaç olmaya işaret ediyor. Hükmeden, nüfuzlu kişileri de temsil etmekte bu yıldız. Asc yöneticisi Mars'a gelirsek; 3 derece Akrep'te güçlü bir şekilde Rastaban ilişkisi olduğunu görüyoruz; araştırma, soruşturma zekası veriyor ve dik başlılığa neden olabiliyor. Başarıya kilitlenmek bu güçlü Mars yardımcı olduğu gibi tıp alanında önemli ses getirici bir yenilik, bir araştırma sonucu elde etmek mümkün. Akrep burcunun diğer yöneticisi olan Pluto ise güçlü yıldızlardan Vega ile kavuşumda; politik başarılara, pratikliğe, cömertliğe işaret ettiği gibi değişime direnenler için gösden düşmelere neden olabilir. Bel fıtığı ve romatizmal rahatsızlıkları ise arttıracaktır. Son olarak gelelim, Yeniay yöneticisi Satürn ve Rastaban beraberliğine; yazılar, spor, finans başlıklarının yanı sıra kazalara ve yaralara ışık tutmakta, ayrıca sanatçılara işaret etmekte. 19 derece Oğlak Yeniay'ı Belde durağında; önümüzdeki 15 günlük süreçte her türlü alım-satım işleri ve ilişkiler adına olumsuz bir süreç, adım atılmaması tavsiye edilmiş. Ticari konularda şanssızlıkları anlattığı gibi otoriter birinin ölümünü de beraberinde getirebilirmiş.

Harita da öncü ve toprak grublarının fazlalığı ile kalıcı olmasını istediğimiz hedeflerin inşaası için gerekli enerjiyi bulabileceğimizi anlıyoruz. Hayatlarımızda, değerlerimizde yeni sistemleri kurmak adına harika bir dönem. Evet krizle gelecek şanslar oluşabilir, yorulabiliriz; ancak Zeus ile kontrolü zor enerjiler ve egomuz arasında gerekli dengeyi oturtabilirsek, yeni sistemlerimiz uzun soluklu oluşabilir. Dikkat çeken bir durum haritada hava grubunun olmaması. Bu örünümü kurtaracak olan Merkür ise hem retroda hem de anaretik derecede; yani yarardan çok zararı olabilir. Bu etkiobjektivite sıkıntısı, düşünme fonksiyonlarında zorlanma, ilişkilerde problemler oluşturabilir. En önemli sonucu boş bir ukalalık olur; kendimizi süper entellektüel görebilir hem de bunda inat edebiliriz. İşte baş tuzak tam da burada. Ben bilirim havaları balonumuzu söndürebilir.

Evet dedik ya, emek önemli bu haritada, harika Jüpiter ve Kuzey Düğüm üçgenleri var. İşte bu çalışmak, emek vermek, azla yetinmeyi bilmek ve efor sarfetmeyi temsil ediyor. 19 dereceler malum zorlayıcı, sabır ister. Sabit fikirlilik, bildiğinde ısrar edici olmak ise Merkür'den ve de Asc'deki Akrep burcundan dolayı zarar verici çalışabilir. Yukarıdaki sabit yıldızların gölge yanları öne çıkabilir. Pluto ve Uranüs arasındaki kare, Yeniay ve Zeus'un bu gruba eşlik etmesi yeni sistemlerin düzenlenmesini emrediyor; sert hatlı oldukların maalesef resmen bir emir bu. Bu süreçte en önemli konu maddesel değerlerimiz olacaktır, yani "para para para". Güç gösterileri için paraya olan dürtümüz yoğunluk kazanabilir. Lükse olan ilgimiz de paralel olarak artabilir tabii.. Aslında buunu nedeni derinlerimizde yatan endişelerimiz, korkularımız. Bir çeşit kendimizi güvene alma, değer göreceğimizi zannetme tuzakları gibi. Bu ilişkiler yönünden bazı gerilimleri de su yüzüne çıkarabilir. Bu arada dili çözülen Merkür sayesinde ise bol bol sırlar, gizlilikler ortaya dökülebilir. Bu süreçte neyi, ne için konuştuğumuza dikkat edelim, gezegenin hali biraz tehlikeli. Şimdiye kadar hakkımız olduğunu düşündüğümüz ama dile getiremediğimiz konuları güçlü bir şekilde ifade edebileceğiz. İçimizde, derinlerimizde yatan istekler, şimdiye kadar ifade edilememiş düşünceler bir bir ortaya çıkabilir.

Bazı şok edici gelişmeler, hatta şimdiye dek hafife aldığımız, su akar, kervan yürür gördüğümüz durumlar açısından, yaşanabilir. Bu Yeniay'da Pluto - Uranüs - Zeus var; ses getirici, gümbür gümbür denilebilir. Kendimizi sanki bir meydan muharebesinde gibi duyumsayabiliriz. Uç noktalardan hızlı gelişmelere hazır olmak lazım. Çalışanın, emek harcayanın, egosunu dengede kullananın mükafatı da beraberinde hızlı olarak gelebilir. Elimizdekilere odaklanacağımız bir süreç olmalı, tekrar gerekli düzenlemeleri yapabilmeli şartları sağlamlaştırmalıyız. Belki aile, belki para, belki değer verdiklerimiz; bu konular tekrar tekrar açılabilir, iyimserlikle ele alınabilir ve hayata daha akılcı, objektif bir bakış sergileyebiliriz. Hak edene yardım mutlaka gelecektir. Azla ama özle yetinmeyi bilmek çok önemli bu Yeniay enerjisi ile. Dedikodu yapmamak, sırlarınızı, gizlerinizi paylaşırken dikkatli olmak çok önemli. Güven problemini neden hissediyoruz, neden korkuyoruz; bunu anlayabilmek çok önemli. Net olmamız gerekmekte; dedik ya az ve öz. İsteklerde, hedeflerde, ilişkilerde netlik şart. Venüs ve Satürn beraberliği bazı ilişkileri sağlamlaştıracağı gibi, sorunlu olanları al aşağı edebilir. Cupido, Venüs, Satürn arka arkaya dizili haritada; bir çok beraberlik önemli testlerde geçecek. Bazı anlaşmalar, sözleşmeler, fikir birlikleri tekrar elden geçirilecek. Geçmişteki hatalara düşmemek, ileriye dönük ne istediğimizi bilmek, abartıya kaçmamak çok önemli. Yöneticileri olan Jüpiter ise zaten retroda. Geçmiş hatalardan dersler çıkarmalıyız. Mars, Neptün'e doğru harekete geçtiğinden idealler adına mücadele azmimiz zaten yerinde olacaktır. Tembellik bu Yeniay'a hiç yakışmıyor.

Bilgiyi kullanabilmek, entellektüel kapasitemizi hayatlarımızın içinde uygulanabilir hale getirebilmek adına fırsatlar oluşabileceği gibi insani özelliklerimizi hatırlamak adına Pythiagoras ejderinin tüm yardımını göreceğiz. Artık bilgiyi, inşa etmeye çalıştığımız geleceğimize uyarlama zamanı bu 15 gün. Adil olmak, sınırları bilmek, görev ve sorumlulukların bilincinde olmak ise önemli. Belki bazı yol ayrımları, kayıplar yaşanacak; bazı noktaların elenmesi gerek ki öz ortaya çıksın. Bir nevi 2015'in muhasebesi gibi bu Yeniay. Nerelerde sorun yaşadık, neler ayağımıza takıldı görebilmek ve yeni bir düzen inşa etmek gerek.


Uranyen olarak bakarsak, burum yine pek farklı değil.. Yeniay bölgesindeki yoğunluğun yanı sıra Persophene ve Artemis, Hekate dikkat çekici. Değer verdiğimiz bir şeyin silinip atılması, yani vazgeçmeyi öğreneceğiz. Cuğido ve Juno orta noktasını tetikleyen bu görünüm ilişkilerde adaletin öne çıkacağını, ama bu denge için feda etmemiz gerekenler olduğunu anlatıyor. Hekate bizleri korkularımızla yüzleştirecek; egomuzu aşırı öne çıkarmadan konuları ele almalı gereken elemeleri netleştirmeliyiz. Belki öğrencinin artık öğretmeninden ayrılma vakti gelmiştir; içsel sesimizi artık duyma zamanı. İlişkilerimizle öğreneceğiz bunları. Ancak devamlı isteyen, her şeyi kontrol etmeye çalışan, egosu yüksek hayvani yanımızın susturulması gerek ki içimizdeki bilgeye o kahramana ulaşabilelim. Toplumsal olarak bazı sıradışı ölümlere, cinayetlere (Hades / Mars) tanık olabiliriz. Siyasi bir liderle ilgili önemli bir gelişme yaşayabiliriz. Yangın felaketleri devam edebilir. Spor ya da sanat ile ilgili bazı başarılar duyulabilir. Deprem olasılıkları, Oğlak burcu stelyumu nedeniyle devam etmekte. Bilim alanında önemli ses getirici buluşlar, bazı eski görüşleri çöpe atabilir. Kar ve buz (Admotes / Neptün) bu süreçte bizleri zorlayabilir. Dargörüş, önyargı bu süreçte bize engel oluşturabilir. (Hades / Apollon) Gizli kadim bilgilerin önem kazandığına şahit olabiliriz. Az önce yazdığım gibi (Chiron / Sedna) fitneci, düşmanca söylemlerden kırıcılıktan, ego yüzünden hayvanlaşmaktan uzak durmak gerek. Medya ile ilgili önemli gelişmelere belki bazı şirket ayrılıklarına tanık olabiliriz.


Ülkemiz için malum iş birliği içinde olduğumuz ülkeleri direkt ilgilendiren 7. evde olan bu Yeniay, Merkür / Chiron / Pluto ile zorlu açılar yapmakta. Bazı anlaşmaların, güç birliği yaptığımız işlerin tekrar elden geçirilmesine neden olabilir. Mecliste eskiye dönük konular tekrar gündem oluşturabilir. Ekonomik olarak zorlanabileceğimiz etki alacağımız bir süreç. Hizmet sektörü, ordu, sağlık kuruluşları ile ilgili gelişmeler yaşanabilir. Önemli bir şahsın hastalık haberleri alınabilir (Güneş - Kronos / Hades - Admetos) ya da zora düşmesine tanık olabiliriz ya da önemli bir şahsın ölüm haberini alabiliriz (Artemis - Apollon). İmzalanacak bazı sözleşmeler ileride sorun yaratabilir ya da iptal olabilir. Önemli bir konuda yardımcı pozisyonuna girmemiz muhtemel (Circe), ya da bu pozisyondan feragat etme söz konusu. Ülkemiz olmadan ilerleme kaydedilemeyecek bir konu gündem yaratabilir. Önümüzdeki süreçte kadınların daha fazla söz hakkı olması, sanatçılarla , gençlerle ilgili konuların gündeme gelmesi ya da muhalefetteki kadınların öne çıkması söz konusu. Çalışanlarla ilgili bazı yasa değişiklikleri tekrar yaşanabilir, meclis çalışmaları yapılabilir. Bu yılın ilk Yeniay'ı (Pluto / Transpluto) aslında önemli bir değişim sürecine girdiğimizi fısıldıyor. Bu yıl oldukça temkinli olmalıyız. Üretim, enerji gibi bir çok önemli konularda  yeni sistemler oluşturabilmeli, önlem almalı, emin adımlarla  ilerlemeyi öğrenmeliyiz. Politik olarak ilişkilerimizde ılımlı olmak ileride önem kazanacağı gibi, yapıcı ve çözümcü olmaya özen göstermeliyiz. Hindistan, Meksika, Litvanya, Afganistan, Bulgaristan, Makedonya gibi Oğlak burcu ülkelerle ilgili gelişmelere tanık olabiliriz.


Astrolozi



1 yorum:

  1. Merhaba sizinle yeni tanistim...bundan sonra surekli takip edicem...ve dostlari mada onericem. Duyduguma gore dogumgunumudeki ay ve gezegen hareketleri tum bir yil uzerinde etkili oluyormus.ben 5 ocakta dogdum.yukselenim aslan..5 ocakta 1983. Sanirim kotu bir yil gecicek benim icin.

    YanıtlaSil