14 Ocak 2016 Perşembe

14 Ocak 2016 - Astrolozi


Tüm gün etkili olacak Güneş ve Jüpiter arasındaki üçgen açı 00:48'te netleşiyor; genişlik, yücelik, devasa bir iyimserlik verecek olan bu görünüm iyilikler yönünde ısrarcıdır. İhtiyaçlarımızı ifade edtme ve bunları elde etme yönünde destek verebilir. Gerekli konularda planlar yapmak, uzak seyaht, eğitim ya da yasal konularda projeler üzerinde çalışmak, istediğimiz yönde ilerleme sağlamak bilinçli ve adil davranmak adına oldukça olumlu. Zihnimizi geliştirecek aktiviteler için yaratıcılığımızı kullanabilir, felsefe, bilim, din veya ilgimizi çeken herhangi bir konuyu rahatlıkla araştırabiliriz. Hayatlarımızın istediğimiz bölümlerinde fazla acı ve eksiklik hissetmeden istediğimiz, planladığımız değişiklikleri yapabilmek mümkün olabilir.

02:26'da oluşacak Venüs ve Chiron arasındaki kare açı da tüm gün etkili; ancak özellikle 08:21'deki Ay ve Chiron kavuşumu ve 08:54'teki Ay ve Venüs karesi bunu sabah erken saatlerde daha etkili kılabilir. 04:13'teki Ay ve Pluto arasındaki olumlu etkileşim ise daha derin duygusallık ile bu görünümü besleyebilir. Kafamıza günün erken saatlerinde takılan konuları ilişkilerimiz olacak; bu konuda daha hassas, takıntılı düşünceler oluşabilir. Eksiklikler, geçmiş tecrübeler, olaylara tek yönlü yaklaşımlar tatminsizlik oluşturabilir. Bazı ilişkilerde karşımızdakilerin fikirlerini önemsemeden ısrarcı olabiliriz. Olaylara objektif yaklaşabilmeli, diğerlerine de kulak verebilmeli ve en önemlisi geçmiş tecrübelerden dersler çıkarabilmeyi becermeliyiz. Bu olumsuz görünen etkileri bu şekilde daha işlevsel ve iyileştirici kullanabiliriz. Yeme içme ve alış veriş ile ilgili problemlere de neden olabilecek bu görünüm sırasında özellikle diyabet hastalarının kendilerine dikkat etmeleri önemli. Aşırı duygusallıktan anlamsız bir yeme içme ve alış veriş dürtüsü oluşabilir.

08:11'de gerçekleşecek Güneş ve Kuzey Düğüm arasındaki üçgen açı yine tüm gün etkili. Ancak özellikle17:46'daki Ay ve Güney Düğüm kavuşumu ve 18:31'deki Ay ve Güneş arasındaki olumlu etkileşim ile bu saatlerde daha aktif çalışabilir.  Gelecekle ilgili hedefler konusunda projeler üretmek, yeni yollar oluşturmak, diğerlerinden önemli destekler bulmak, geçmişten dersler çıkarmak açısından harika bir görünüm. Yardımlaşma, beraber yapılan çalışmalar, ince hesaplar yapmak, projeleri detaylandırmak, ileride önemli başarılara neden olabilir. 

Gün içinde  16:04'te geri giden Merkür, Güneş'in tahtına yerleşecek; önemli bir görünüm. Ay, 18:09'da Merkür ile ılımlı görünüm oluşturacak ve Merkür de 22:10'da Kad ile üçgen içinde olacak. Biliyorum oldukça fazla gezegen teması var bugün; ama bunlar çok olumlu görünümler. Öğleden sonra aklınıza düşebilecek dahiyane fikirleri bir kenara not etmekte ve üzerilerinde mesai harcamakta yarar var. Bu düşünceler kadersel önem taşıyabilir. Gün içinde ileride bizler için önem teşkil edebilecek tanışmalar, eş zamanlılıklar yaşayabiliriz. Zihnimiz bugün oldukça berrak çalışabilir. Akıl, mantık gerektiren konularda önemli ilahi destekler bulacağız; dedim ya ne düşündüğümüze bugün çok ama çok dikkat edelim.

17:13'te Ay ve Jüpiter karşıt pozisyonda olacak; bu saatlerde olan etkileri daha da besleyebilir. Özgüven, adalet, yeni tecrübelere açlık hatta belki süre gelen problemleri küçümsemek, kendimizi dev aynasında görmek mümkün. Bu etkileri kibrimizi besleyici olarak değil de, potansiyellerimize güvenmek adına kullanmak bugün çok önemli.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder