24 Ocak 2016 Pazar

24 Ocak 2016 - Astrolozi


Aralık soltistinin ardından gerçekleşen 2. dolunaylara Amerikan yerlileri "Kurt Dolunay'ı" demişler. Kurtlar bu dolunay zamanları, köylerin dışında açlıktan ulurlarmış. Ayrıca daha eski zamanlarda da Ocak ayı içinde oluşan dolunaylar için "Yaşlı Dolunay" da denmiş. 

Çocukluğumuza dönelim biraz.. Hani yüksek topuklu anne ayakkabıları, uzun şıngırdak kolyeler ne çok ilgimizi çekti kimbilir. Evcilik oynarken çoğu çocuk, büyüklerini kıyafetlerine özenti duyar hatta giyip, mizansenler sergiler. Hatta "anne bak bana", "anne bak ne yaptım" diye eteklerinden çekiştirmişizdir annelerimizin. O da meşgul ise çoğu zaman, "bu ne hal, çok aptal görünüyorsun, çıkar onları" diye terslemiş olabilir çoğunlukla. Bazen görünür olmaya çalışmışızdır bazen de görünmez pelerinler atmışızdır omuzlarımıza. 

Yaşlar ilerledikçe olduğumuzdan farklı görünmeye çabalar dururuz; aman annemiz babamız beğensin üzerimizdeki etiketleri isteriz. İçimizde o 80 yaşına gelse bile sesi değişmeyen küçücük minnacık çocuğu bir şekilde ortaya çıkarmayız, saklarız, koruruz. Akıllı ve mükemmel görünmemizi sağlayacak kıyafetlerin içine sığmaya çalışırız. Kendimiz olmaktan, aptal görünmekten çok korkarız. 

Bugün sabaha karşı 03:46'da oluşacak Aslan burcundaki Dolunay, açık toleransla da olsa Mars ile bir t-kare içinde. Sanki bir şeyleri ispat etmeye çalışma, çabalama tadında. İçinde bulunduğumuz toplumda hak ettiğimiz yeri, değeri artık elde etme isteği oldukça yüksek. Diğerlerinin dikkatlerini yeterince çekmediğimizi düşündürebilir bizlere bu süreç. Belki de onlar ne der diye fazla odaklandığımız, diğerlerini memnun etmeye daha çok uğraştığımız için içimizdeki minik aslancığı fazla ihmal ettik. Ben de gurur duyulacak biriyim diye artık sesini çıkarmaya başlamış olabilir; "benimle ilgilenin, ben buradayım, beni görün" der gibi. Başarılarımızı dillendirmek, diğerlerinin gözüne sokabilmek adına haykırmaya ramak kaldı. Bu zamana kadar sesi çıkmayan o aslancık, sanki patlamak üzere. Venüs ile olan 150'lik açı zaten içsel huzursuzluklara işaret etmekte. Mars burada gereken mücadele gücünü fazlaca sağlayacak görünüyor. Ama tehlike şu ki; dikkat çekmek istediğimiz konularda sınırları aşabiliriz, fazla gözü karalık bir çuval inciri heba etmeye neden olabilir. Merkür'ün durağan hali, Pluto ile aynı derecede, çözüm beklediğimiz konularda çok da hızlı ilerleyemeyeceğimizi anlatmakta. Ama bu patlamalar kesinlikle ses getirici olabilir. Dramatik sahneler sergilenebilir, daha önce hiç tecrübe etmediğimiz cinsten. Hak ettiğimizi düşündüğümüz konularda tepkilerimiz hiç de diğerlerinin beklediği gibi olmayacak; bu kesin. Ama aşırı yüksek egolar ile, yani üzerimize bir kaç beden bol kıyafetlerle sahneye çıkmaya kalkışırsak, karşıdakilerin de tepkisi hiç küçümsenmemeli. İlişkilerimiz sayesinde ruhsal olarak önemli kademeler katedebiliriz; Tiana oldukça güçlü bir konumda ve Minerva üçlüsü üzerine düşenleri yapmak üzere beklemekte. Bir anda "Kötü kadın Müzeyyen" moduna girmek çok kolay olabilir; dikkat.

Bu Dolunay "kalp" ile ilgili; yürekte yatan gerçek kimliklerle. Orada neyi gerçekten arzuluyoruz, olmasını istiyoruz; bu daha fazla kafalarımızı meşgul edebilir. Kim ne der, neyi küçümser, alay eder hiç önemli değil. Kendimiz olmak yerine, başkalarının rollerini üstlenmek, kalbimizi daha çok acıtabilir. Belki nimetleri bölüşmek gerekebilir, bize az düşebilir, hiç önemli olmamalı. Kendimizde gurur duymak için o "kalbimizdeki" ile birlikte el ele sahne ışıklarının altına çıkmaya hazırlanmalıyız. Eski kıyafetleri onarmak, rolüne büründüğümüz sıfatları artık yavaş yavaş değiştirebilmek adına uygun bir süreç başlamakta; Satürn ve Uranüs üçgeni sanki yepyeni bir rotaya yelken açmayı bekleyen geminin ön hazırlıkları gibi. Yeter ki içsel hesapları artık kapatalım; alacak verecek kalmasın. Juno ve Mars beraberliği alacak verecek hesapları adına mücadelelerden haber veriyor. Ne çok role büründüğümüz önemli değil; önemli olan rolümüzün bu hayatta ne olduğu.. İşte önümüzdeki 15 gün süreçte o bilinçaltımızda gizli "ben" ile yüzleşme randevumuz var. Onu o karanlıktan elinden tutup çekmeli ve sahneye almalıyız. Artık sahne arkasında değil, başrolde olması gerekmekte.

Aslan Dolunay'ı ile ilgili daha detaylı bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/01/aslan-dolunay-24-ocak-2016-astrolozi.html adresinde okuyabilirsiniz.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder