6 Ocak 2016 Çarşamba

6 Ocak 2015 - Astrolozi


Ay yeni güne boşluktaki seyahati ile giriyor bugün; Akrep burcunda.. Yeryüzünün yükseklerinde süzülerek uçan ve her bir detayı keskin gözleriyle yakalayabilen kartal da Akrep burcunu simgeleyen hayvanlardan biri. Derin düşüncelerin, kuvvetli sezgilerin, ciddiyetin ve iradenin burcu da denilebilir. 08:56'da ise Ay Yay burcuna geçiş yapacak; bu transit yüzümüze daha dış dünyaya çevirebilmemize yardım edecek. Bilgiyi yaymak, farklı tecrübelere heyecan duymak, hayata daha geniş bir pencereden bakabilmek adına uygun bir görünüm. Yurt dışı, hukuk, eğitim, medya, seyahat, din ve felsefe konularının öne çıkabileceğini söyleyebilir, Akrep geçişinin ardından daha neşe ve iyimserlik dolu hissedebiliriz.

Son bir kaç gündür kuvvetlice hissedilebilen Güneş ve Pluto arasındaki kavuşum 05:28'te kesinlik kazanacak, tüm hafta içi de de etkili. Pluto ve Uranüs arasında halen aktif olan uzun sürekli kare açı da bu vesile ile epey güçlü bir şekilde aktif olacaktır; hatta harın da Güneş ve Uranüs arasındaki kare kesinleşecek. Güçlü, hareketli, heyecanlı bir transit. Güç mücadelesi yapmaya, gücümüzü kanıtlamaya iter ve bu hayatlarımızla çok önemli olabilir. Kişiliğimizi ilgilendiren güçlü ve ani tecrübeler deneyimleyebiliriz. Pluto, güç demektir. Dolayısı ile meydana getirdiği değişimler de çok köklü olacaktır. Büyüme, gelişme, yükselme, gerileme, yeniden doğma, yeniden yapılanma gibi neticeler hızlı gelişebilir. Günlük hayatlarımızda bizlere hükmetmeye çalışan ve işlerimize karışan kişilere rastlayabiliriz. Tabii bundan güçlü bir şekilde rahatsız olacağız. Karşımızdakilerin niyeti iyi de olsa bu bizim egomuza ters düşecektir. Yoğun bir şekilde hepsine karşı koyma, gücümüzü gösterme eğiliminde olabiliriz. Hatta yükselen özgürleşme arzusu bir çok ilişki de rota değişimine bile gidebilir. Sakın fevri hareket etmeyin. Bu transit etkisiyle verilecek güçlü kararların pek geri dönüşü olmayabilir. Kendinizi ispatlayacak, öne çıkaracak bazı projeleriniz planlarınız varsa eğer, bu transitler hiç olmadığı kadar güçlü motivasyon sağlayacaktır.

10:49'da ise Ay ve geri giden Merkür arasında olumlu bir etkileşim gerçekleşiyor. Sabah saatlerinde rahatlıkla geriye dönük olarak bazı sosyal, toplumsal, yardımlaşma ile ilgili konuları tekrar ele alabilir, üzerinde çalışabilir, bilgimizi paylaşabiliriz. Seyahat, eğitim, hukuk, medya konularında grup çalışmalarında düzenlemelere gidebilir, detaylara eğilebiliriz. İletişim trafiği yoğun olabilir; boş konuşmalardan hele ki gezegen geri harekette iken uzak durmak en iyisi.

23:39'da Ay ve Neptün arasında netleşecek kare açı bazı bilinçaltı kayıtlarımızı, endişelerimizi, korkularımızı uyandırabilir. Bu endişeler bizi yanlış kararlara sürükleyebilir. Yoğun duygusallık nedeniyle alkol, yeme içme konusunda bazı problemler oluşabileceği gibi alerjik reaksiyonlar görülebilir. Önemli konularda adım atmak, son kararı vermek adına bu gece uygun enerjiler barındırmamakta.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder