11 Kasım 2013 Pazartesi

11 Kasım 2013 - Astrolozi




Kova burcunda boşlukta ilerlerken güne başlayan Ay, 04:36'da Balık burcuna geçiş yapacak. Bu geçiş duygusal iniş, çıkışlara, kendimizin ve diğer insanların duygularıyla bağ kurabilme yetisine işaret eder. İnsanlarla duygudaşlık kurma kabiliyetimiz yüksek olacağı gibi, sevinç veya mutsuzluk gözyaşları bizi kolaylıkla etkileyebilir. İnsanlarla ilgilenmemiz gerektiğini düşünebiliriz. Ancak karşılığında da aynı ilgiyi beklediğimizden kırılgan olabiliriz. İnsanlara güvenmek de böyle günler de çok kolaylaşır; bu da bizi duygusal incinmeye açık bir hale getirir. Merhamet duygumuzun gücü bazen bütün dünyanın yükünün omuzlarımızda olduğunu düşündürebilir. 

Balık burcuna geçişin hemen ardından Ay, Neptün ile kavuşacak ve Merkür ile de harika bir açı yapacak. Zaten gün boyunca bu güzel Neptün ve Merkür üçgeni etkin; Ay da etkilerini tetiklemek için görevini yapacak. Sempatiklik, içtenlik yaratan, etrafa karşı hassasiyet, anlayış veren hayal kalitesini ve telepatik yeteneği arttıran bir transittir. Birilerine yardım etme isteği doğar ve bunu gerçekten isteyerek yapabiliriz. Nasihat vermek de kolaylaşır; zira başkalarının ruh halini sanki en iyi biz anlıyoruz gibi hissederiz. Disiplin konusunda eksiklik verebilir; bugün ele aldığımız konuları yarın tekrar gözden geçirmek gerekecektir. Bu arada Merkür geri hareketi bugün bitiyor, ancak gezegen ileri harekete geçebilmek için hızını düşürecek. Böyle durumlarda konusunu içeren alanlarda hala gölge yanını göstermeye istekli olacaktır. Akrep'te olduğundan biraz duygularımızı derinden izlemek fayda sağlayabilir. Bazı içe doğuşlar da Neptün'ün yardımıyla yaşanabilir; ki bu mesajlar bizim için önem arzedebilir.

Ardından Ay, Venüs ile ılımlı bir görünüme girecek. Bazı şeyleri düzeltmek, sevgiyi hissetmek ve duygulara yeni bir soluk kazandırmak için çok uygun saatler. Arkadaşlarla beraber olmak, özel olduğumuzu hissetmek her şeyden daha değerli duruma geçer. Ancak bu görünüm de insanı rehavete, tembelliğe itebilir, dikkat.

Akşam saatlerinde ise Ay, Chiron ile kolkola girerek, bir yandan Pluto'ya, diğer yandan da Kuzey Ay Düğümüne ılımlı açılar yapacak. Kendimizde eksik gördüklerimiz ile ilgili bir dönüşüm yapabilmek açısından gökyüzü destek veriyor. Hani şikayet ettiğimiz bağımlılıklar, olmazsa olmazlar artık canımızı sıkıyor olabilir. Bunlarla ilgili olarak artık sesimiz çıkabilir.. İçimizde ihtiyacımız olan yeterli duygu ve isteği hissedebiliriz bu akşam. Artık birşeyler yapma vakti geldi sanki, umarım bazılarımız olumlu değerlendirebilir bu saatleri. Örneğin kötü bir alışkanlığınız var, sigara içiyorsunuz.. İşte bırakmaya karar vermek için güzel bir akşam.. Geleceğe yönelik ideallerimiz için harekete geçmek en doğrusu.. Güçlü bir niyet belki de güzel bir başlangıç olabilir..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder