24 Kasım 2013 Pazar

24 Kasım 2013 - Astrolozi




Pazar gününe Ay'ın Aslan burcundaki hareketi ile giriyoruz. Cömert, sıcakkanlı, güçlü davranışlarla bulunduğumuz ortamda hemen öne çıkmak ve kontrolü ele almak o kadar kolay olabilir ki bugün; kendi sorumluluğumuz altında olmayan durumlarda bile kendimizi öne sürmek, işleri üzerimize almak isteyebiliriz. Kendimize güvenimiz tamdır. Olayları gerektiğinden daha hafife alıp panik olmadığımızda, politik yaklaşımlarla daha kolaydan ve kestirmeden sonuca ulaşmak mümkün olabilir. Dışarıdan çok sağlam görünsek de aslında çabucak da yıkılabiliriz. İşler iyi giderken her şey kontrolümüz altındadır; fakat terslikler karşısında da kumandayı çabucak kaybedebiliriz.

Ay sabah saatlerinde sert bir Merkür karesi yapacak; biliyorum Pazar sabahına pek yakışmadı ama, ilişkilerde kritik saatler diyebiliriz. Hisler ve duygular mantığın esiri olacağından konuşmalar sertleşebilir. Problemlerinizi bugün halletmeseniz bence daha iyi. Bu saatlerde duygusal ve fiziksel rahatlama yapmak, olayları akışına bırakarak, söz ve davranışların üzerinde durmamaya çalışmak en iyisidir. 

Günün maalesef tek sürprizi bu da değil; hemen ardından sert bir Satürn karemiz daha var.. Ani bir depresyonun veya duygusal bir karamsarlığın ortaya çıkmasına müsaittir. Yalnızlık, sevilmeme, ilgi görmeme gibi düşünceler yoğunlaşır ve hayat olduğundan çok daha kara görülebilir. Duygular ve düşünceler gerçeğe uymaz. Bu saatlerde kendiniz hakkında olumsuz düşünmemeye gayret etmeli, yetersiz veya değersiz olduğunuz gibi bir fikre kapılmamalısınız. Hele geçmişteki olumsuz tecrübelere dalarsanız, içinden hiç çıkamaz ve kendinizi daha da sıkıntıya atmış olursunuz. Anlayacağınız biraz sert bir sabah yaşayabiliriz. Bu hengamenin arasında Ay, 10:58'de boşluğa giriyor; hem sabah saatlerindeki açıların hem de açısız hareketin etkilerinden kurtulabilmek için mümkünse bugün doğa ile iç içe olmak, topraklanmak hepimize iyi gelecektir, negatif düşüncelerin, agresyonun tuzaklarına düşmeyin. Günün geri kalan kısmında Ay boşluktaki hareketine devam edecek.

Gün genelinde ise bugün kesinleşen bir Güneş Neptün karesi var, etkileri 1 - 2 gün devam edebilir. Dini, mistik veya soyut konularda sorgulama yaptırabilir. Cesaretinizi kıracak olaylar ile karşılaşabilirsiniz. Hırslı olduğunuz bir konuda hedeflerinizin ulaşılamaz ve gerçeklerden uzak olduğunu farkedebilirsiniz. Güven ve cesaret isteyen işleri yapmak için uygun bir kaç gün değil. Ayrıca yanılma payı çok olan bir transittir. Enerjiniz düşük olabilir; kendinizi yorgun, normal günlük yaptığınız işlere bile adapte olamayacak şekilde hissedebilirsiniz. Fazla üstüne gitmeyerek işlerinizi ertelemek ve bir iki gün dinlenmeye çekilmekte fayda var; aksi halde ters durumlar ortaya çıkabilir..

Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü  kutlarım..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder