7 Kasım 2013 Perşembe

7 Kasım 2013 - Astrolozi



Ay güne Oğlak burcunda Venüs'ün kollarında giriyor.. Dün de bahsettim, yeni başlangıçlar için olağanüstü saatler ancak maalesef çoğumuzun uykuda olması tabii dezavantaj. İstediğimiz bazı şeyler bir bakarsınız ki ummadığımız şekilde oluşuverir. Mesela almayı düşündüğünüz bir şey size bir şekilde hediye veya hibe olarak gelebilir gibi gibi.. 

Sabaha karşı ağır abi Oğlak'ta ilerleyen Ay, Neptün ve geri giden Merkür ile ılımlı açılar yapacak. Bu transit insanlara karşı hassasiyeti arttıracaktır; vericilik ve acıma hislerimiz kabarabilir. Kendimizden evvel başkalarını düşünebiliriz. Geçmişe ait konuşmaların ve türlü lafazanlıkların yoğunlaştığı bir zaman dilimi; Merkür geri harekette olduğundan bu konuşmaların dedikoduya dönmesi de muhtemel tabii.. Bazılarımızda ise iç dünyaya dönüş etkisi verebilir. Neptün'ün duygusal etkileri ile iç dünyamıza sondaj yapma saatleri haline de gelebilir bu sabahın erken saatleri..

Öğle saatlerinde hava gökyüzünde gerginleşiyor; Ay Pluto ile kavuşuyor ve Uranüs'e sert bir kare yapıyor; bir anlamda damarlarına basacak diyebiliriz. Kısa süreli de olsa duyguların derinliğine işleyen bir etkisi var. içinde bulunduğumuz duruma göre bazen bu transit çok bunaltıcı olabilir ve kafamızdaki kaygı, kıskançlık, kin gibi duyguları yapılandırmamıza yol açar. Kıskançlık ve sahiplenme güdüleri çok derin duygusal deneyimler yaşatabilir. Yerine getirilmesi zor ihtiyaçlar varsa, bunlar için bizi harekete geçirecek güçlü bir motivasyon sağlayacaktır, zira oldukça güçlü bir enerji.. Bize sıkıntı veren bir durum söz konusu ise, kesin tavrımızı koyabileceğimiz zamanlardır. Ancak ani zorlanmalar ve acelecilik, huzursuzluk etkileri altında hissedebiliriz. Bu ruh halinin altında tamamen bağımsız ve hür olduğumuzu ispat etme dürtüsü yatar. İsyancı bir kişilik yaratır. Bir anda büyük bir değişiklik yapmak isteyebiliriz. Sakin kalmaya ve düşünerek hareket etmeye özen göstermekte fayda var.

Gün içinde enerjilerin yoğun değişimi söz konusu; akşama doğru ise bu kez Ay, Satürn ve Mars ile olumlu görünümlere girecek. Özgüveni, cesareti hatta fiziksel enerjiyi ölçülü bir şekilde hissedebilmek girişimlerimiz, görüşlerimizi etkili savunmamız ve karşımızdakilerin güvenini kazanmak adına oldukça faydalı olacaktır. Nerede olduğumuz, ne yaptığımız ve amaçlarımızın ne olduğu hakkında gayet bilinçli olduğumuz saatler olacaktır. Bu konularda ağır ve sakin hareket etmek, gerekiyorsa otorite figürleri ile görüşmek ve ciddi konuları ele almak için fırsatlar yakalayabiliriz. Görev ve sorumlulukların öneminin kavranabileceği ve duygusal ihtiyaçların dengelenebileceği gibi daha dikkatli ve iradeli olmak kolay olacaktır. Geceye de Ay ve Güneş arasındaki uyumlu açı ile gireceğimizden duygularımızı kontrol edebileceğimiz ve bizi boğmalarına izin vermeyerek daha dingin bir halde elimizdekilere konsantre olabileceğiz. Arkadaş, grup, kadın - erkek ilişkileri için iyi bir zaman dilimi. Gerçek duygu bağı üzerine kurulan arkadaşlıklar bu zamanda oluşabilir. Arkadaşlık ve dostluğun yararlarının görüldüğü bir zamandır diyebiliriz.

Gün içinde Yengeç burcunda ilerleyen Jüpiter geri hareketine başlıyor. Bununla ilgili yazımı  http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2013/11/jupiter-geri-harekete-geciyor-astrolozi.html?spref=tw adresinde bulabilirsiniz..



Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder