14 Kasım 2013 Perşembe

Dolunay (17 Kasım 2013) - Astrolozi





17 Kasım tarihinde saat 17:17'de 25 derece Boğa burcunda nur topu gibi bir Dolunay'ımız olacak. Dolunay anında yukarıda görüldüğü gibi İkizler burcu yükselmekte ve yöneticisi Merkür artık ileri harekette; Neptün ve Chiron'a harika üçgenler yapıyor ve Kuzey Ay Düğümü ile de kavuşuma hazırlanmakta, Pluto'ya da olumlu bir açı yağmaya hazırlanıyor. Evet belki böyle okuyunca kulağa güzel geliyor ama bulunduğu ev biraz güçsüz bir ev ve gezegen pozisyon açısında güçlü bir konumda değil. Bu biraz zorluklara işaret edebilir, yani öyle yağdan kıl çeker gibi gelişmeler yaşamayacağız ama bir yandan da sistem işlemeye başlamış.. En azından idealler belirlenmiş ve uzun zamandır yapılması gerekenler için vakit gelmiş..

Mars - Güney Ay Düğümü ve Pluto arasında ise büyük bir toprak elementi üçgeni oluşuyor. Toprak üçgenleri, pratikliği, parasal ve diğer maddesel şeylerdeki yetenekleri ifade eder; mantık bu süreçte önemlidir ve öne çıkar, somut değerler elde edebilmek açısından olumlu bir görünümdür. Dolunay'ın yöneticisi Venüs ise Oğlak'ta ve Pluto ile hala bir kavuşum halinde hem de Uranüs karesi ile beraber; dolunay haritasında ise bu kavuşum 8. evde. Bu konum biraz cinselliği, suçu, şiddeti, kadın-erkek ilişkilerini, ölümü işaret ediyor. Kadınlarla veya ayrımcılıklarla ilgili konuların daha öne çıkacağı, göz önündeki bazı kadın figürleri ile ilgili bazı haberlerin duyulabileceği, bazı kadınsal veya boğaz ile ilgili hastalıkların görülebileceği bir dönem gibi.. 12 - 6 aksı, sağlık ve kamu kuruluşlarına, memurlara, hastanelere, hapishanelere, bazı gizli örgütlere ışık tutuyor, hizmet sektörü ile yakından ilgili.

Tutulma anında Güneş'in bulunduğu 25 derece Akrep burcunda Aculeus ve Agena sabit yıldızları var. Zorlayıcı süreçler bizi harekete zorluyor; tek anlamı bu, yani zor ancak durma, bekleme, geri çekilme zamanları değil. Ay ise Algol sabit yıldızı ile kavuşumda; pek iç açıcı anlamı yok aslında; aşırı ihtiraslara, acımasızlığa ve tutkuya işaret ediyor, yani duygusal yoğunlukla ilgili.. Dolunay'ın tuzakları da bunlar diyebiliriz.

Bu Dolunay ile beraber gökyüzü sanki geçtiğimiz günlerde yaşanan Güneş Tutulması'nı hatırlatır gibi. "Beni unutmayın, mesajlarımı hatırlayın." diyor. Hayatımızı kökten değiştirecek gelişmeler yaşıyoruz ve her kapının ardındaki yaşam bunu bir şekilde deneyimliyor, sadece konular değişik. Bu gökyüzü hereketleri ise bu gelişmelerin sanki kilometre taşları. Özellikle burcu ya da yükseleni Boğa, Başak ve Oğlak olanlar için olumlu enerjiler barındırıyor. Akrepler için ise dolunay tam karşılarında, zaten zor şartların insanlar; bu kadar stres Akrepleri etkilemez, ancak yine de depresif hissetmeleri doğal. 

Başlanan işleri yapılandırmada destek ve enerji mevcut. Toprak dolunayı verimliliğin artacağına işaret. Kararlı ve bilinçli atılacak adımlar, ilerlemek için şart. Ancak buna hırs, ihtiras, tutku, kıskançlık katarsak, ektiğimizi biçmek bize yarar yerine zarar getirebilir. Bu Dolunay'ın ana teması kadın, güzellikler, aşk, sanat ve üretim. Sabit yıldızları ve ev konumlarının zayırlıklarını göze alırsak, kadınlarla ilgili üzücü haberler alabiliriz. Finansal konulardaki güvence ihtiyacımız, bizi zorlayarak harekete geçmeye doğru itekleyecektir. Ancak riske atılmak yerine, ölçüp, biçip bize güven sağlayacak girişimler ağır basacak; Boğa her zaman önünü görmek isteyecektir. Kalkıştığımız işleri bitirebilmek, verimli olmak mümkün. Hayatın bize sunduklarından, beş duyumuzdan keyif almak isteyeceğiz. Boğa'nın olmazsa olmazları; yemek, sanat ve aşk yine sahnede. Büyük toprak üçgeni de bazı kalıplaşmış bağımlılıklarımızdan kurtulabilmek için bize güç verecek; bu bir düşünce tarzı olabilir; bir insana bağımlılık olabilir, sigara veya alkol olabilir, beğenmediğimiz bir huyumuz olabilir vs. İşte değiştirmenin, kurtulmanın tam zamanı.

Dolunay anında karşıtlık 12. ve 6. evler arasında demiştik; sistemli, programlı ve titizlikle yapıla tüm çalışmalar, hep ileriye attığımız, belki yüzleşmemizin zor olduğu dönüşümlerin gerçekleşmesini sağlayacaktır. Üretmek ise zaten toprak burçlarının ana özelliği.. Bilmem hayatlarınızda bu ne ifade ediyor sizler için.. Ama şu bir gerçek ki; gökyüzü bizi iteklemeye, dürtmeye devam ediyor. Zorluklar da aynı güzellikler gibi bizim için.. BAŞARMAK İÇİN..


Astrolozi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder