14 Kasım 2013 Perşembe

14 Kasım 2013 - Astrolozi



Ay tüm gün Koç burcunda.. Hareketli, biraz sinirli ve oldukça enerjik bir yapıda ama son derece inatçı ve taktikten yoksunluktan ötürü de bol bol hatalı davranışlar içinde olabiliriz. Bir şeye anında karar vermek ve sonucunu düşünmeden harekete geçmek başımıza iş açabilir. Sabırsız yapımız bizi sürekli hareket halinde olmaya zorlayabilir. Bu fazla enerjimizi sporla dengelemeye çalışmak aslında çok uygun olabilir.. Hele ki bugün çoğumuzu oldukça zorlayacak açılar olduğunu düşünürsek, spor ile dolu fazla oraya buraya bulaşmadan günü geçirebilmek bence harika olacaktır.

Dün geceden Ay ile tetiklenen Venüs ve Pluto kavuşumu ile ikisinin Uranüs'e olan karesi bugün kesinleşiyor. Evet Venüs olunca bir nevi aşk gücü olduğunu söyleyebiliriz. Ama zorlayıcı, karşı konulmaz, mantıksızlığa bile itebilecek tarzda. Normal duyguların paylaşıldığı arkadaşlıklarda yeni durumların ortaya çıkması, hatta hararetli bir aşk tablosunun yaratılması doğaldır. Aslında bu enerjiyi pozitife çevirebiliriz. Fakat sadece buna düğümlenip kalmak doğru bir hareket olmayacaktır. Cazibeniz artar fakat dikkatli olmazsanız bu başınıza dert açabilir. Eşler birbirlerine bilinçsizce ve birbirinin ihtiyaçlarını dikkate almadan egemenlik rolü oynayabilirler. Bir başka yönden ise, kendi duygu sınırlarınızı aşmanız ve yaşamanızın biçimini toptan değiştirmek istemeniz mümkündür. Madalyonun diğer yüzü ise derinlik ve mana ifade eder. Sevginin gerçek manasına varış, ciddi ve ani deneyimlerle elde edilecek köklü arkadaşlıklar gibi. Var olan arkadaşlıklardaki ve ilişkilerdeki yoğunlaşma gidişat yönünde artabilir. Pamuk ipliğine bağlı ise kopar ve güçlenme yolunda ise perçinlenir. Bazı değişimler çok orijinal, alışılmışın dışında kalan, hatta tuhaf ve akıl almaz tarzda olabilir. Sosyal ve kişisel skalada değişimler olabilir.  En önemlisi, karşımızdakilerin duygu ve hissedişlerini dikkate almadan yapılacak değişimlerin olumsuz neticeler doğurabileceğini bilmeliyiz. Bir yandan da bu zorlu günler yaratıcı ve hayatın tümünde adeta devrimsel dönüşümler yaratabilecek yüksek enerjiler barındırıyor. Fazla eskimiş, modası geçmiş, çok eski kalmış ne var ne yoksa silip süpürülebilir. Her ne sebeple olursa olsun şimdi, devrimci düşünceler ve zorlayıcı değişim rüzgarları esmektedir. Evlilik,  iş arkadaşlıkları, dostluklar, grup ilişkilerinde mücadeleler, para, çeşitli ruhsal deneyimler, boşa çıkan elde tutma çabaları, kayıpların ardından çaresiz bakakalışlar bu transitin hünerleri olabilir.

Zor, istenmedik, ağır ve her ne olursa bütün bu yeni, alışılmadık durumlara yapıcı ve esnek tutumla, kötü kabul etmek yerine zorlukların üstesinden gelme ve esas ihtiyaçların farkına varabilme deneyimiz olarak yaklaşılırsa bu esaslı zorluklar ardından bize bilgelik kazandıracaktır. Belki yaşlı bir delikanlı, belki yeniden tazelenmiş genç bir olgunluk olarak ileriye doğru  emin ve aydın bir şekilde adım atma sınırı olabilir.

Akşam saatlerinde gerçekleşecek Ay ve Jüpiter karesi ile gece netleşecek Ay ve Venüs karesi olayları daha genişleterek büyütebilir, gelişen spontane durumlardan çok "ana resme" odaklanmak ve sakinliği, dengeyi bozmamak hepimiz için çok yararlı olacaktır. Bu açıdan sonra Ay 22:57'de açısız kalıyor ve boşluğa giriyor.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder