15 Kasım 2013 Cuma

15 Kasım 2013





Ay, bu güzel Venüs gününe boşlukta ilerleyerek giriyor..  Ay boşluktayken netlik beklediğimiz girişimlere başlamak yanlış olur..  Elimizde süregelen, bir türlü sonunu getiremediğimiz uzadıkça uzayan işleri tekrar düzenlemek bu gün oldukça mümkün olabilir.. Dün geceden devam eden sert açılardan sonra, ki etkileri bugün de devam ediyor; hala dimdik ayakta isek bu birikmiş işleri toparlayabilmek adına gerekli enerjiyi bulabiliriz. Maalesef az önce de söylediğim gibi sert Venüs - Pluto kavuşumunun Uranüs'e karesinin bizi zorlayan hatta pes ettirebilecek kadar güçlü etkileri gün içinde de etkin. İlişkileri dengede tutabilmek, yargısız olaylara yaklaşabilmek, hırs, kıskançlık, tutku gibi önüne geçemediğimiz gölge yanlarımız, ani gelişebilecek olaylar karşısında hortlayabilir. Evet bu tuzağa düşebiliriz; ama belki de düşmek ve akıllanmak gereklidir. Demek istediğim; doğru veya yanlış yargıları hiçbir ilişkinize etiketlememeniz gerektiği.. Öyle zamanlar yaşıyoruz ki, sadece olması gereken oluyor. Aman ben bundan etkilenmeyeyim deseniz, masanın altına saklansanız da, bir şekilde almamız geren dersi alıyoruz ve ilerlememiz gereken yolumuzda ilerliyoruz. Amaç bakış açımızı değiştirebilmek, bardağın dolu tarafını görebilmek ve aldığımız her nefes için şükretmek..

Saat 16:49'da Ay, Boğa burcuna geçecek.. Daha yumuşak başlı, sakin, istikrarlı ve dengeli davranabilmek mümkün olacak.. Koç'un o düşüncesizce kafadan daldığı tecrübelerin yerini, daha düşünerek yapılacak, emin adımlarla hareket etme isteği alacak. Kendimizi duygusal ve fiziksel güvende hissetme ihtiyacı, plansız davranışları engelleyecek.. Bu şekilde biraz, yukarıdaki sert açıların etkilerini tolare etmek mümkün olabilir. Çekici bir koku, heyecan verici bir müzik, tenimizi saran kumaşlar, kaliteli bir çevre ve iyi bir yemek.. işte bugün ruhumuzu besleyecekler listesi..

Gece saatlerinde ise Ay, Neptün ile olumlu bir görünüme giriyor. Bu transitte insanlara karşı hassasiyet artacağından, vericilik ve acıma hisleri tavan yapabilir. Kendimizden evvel başkasını düşünmek kolaylaşır. Herşey gibi, sonradan pişman olacağımız davranışlara girmemek, yardımı da dengede tutmak da fayda var; ne de olsa etki geçince kendi gerçeğimize dönüp bazı işlerin bize göre olmadığını sonradan farkedebiliriz. Rüyalarımız artabilir. Mistik, dini konulara ilgi fazlalaşabilir. Yalnız kalıp iç dünyamızda gezinmeyi deneyebiliriz. Ay'ın Merkür ile karşıt konumlardaki duruşu da yine aynı saatlerde oluşacak. Bu transitin de iki yönü var. İlki, duygularla mantık arasında mücadele ki bu sudan bahanelerle ilişkilerde sorun çıkarabilir; bunda eski önyargılar, çocukluk anıları, kayıtları, geçmiş tecrübeler etkin olur. İkincisi ise, dışarıdan biri ile duygusal durumumuz konusunda önemli bir diyalog gelişebilir. Duygularımız hakkında başkalarının görüşlerini öğrenmek, açık, net ve mantıksal tartışma yapmak gerekebilir. Ancak günün önemli açılarını da işin içine katarsak büyüklü, küçüklü problemlere de hazır olmak gerekecektir..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder