4 Kasım 2013 Pazartesi

Venüs Oğlak Burcu'nda - Astrolozi




Öğretmen Hanım Hoşgeldii..

5 Kasım'da güzeller güzel Venüs Karma'nın başöğretmeni, Satürn'ün evine, Oğlak burcunun evine giriyor ve 6 Mart'a kadar da burada kalacak.. O sıcacık Venüs Oğlak burcunun alanına girince, tam bir öğretmen edasına girip, ciddileşecek. Hani tarla kuşları vardır ya, parlak cisimleri alır kaçarlar, aynı işte onlar gibi, herşeyde olduğu gibi kalp ve sevgi işlerinde bile dış görünüm bizi daha çok etkileyecek. Bir ilişkinin sosyal durumunuzu ve şerefinizi nasıl etkileyeceğine bakıp, tedbirli ve diploma­tik tavırlar sergilemek pek bir kolaylaşabilir. Bilhassa aşkta ince duy­gulara önem vermektense, daha çok sosyal ve parasal nedenlerle evlenmeye eğilimli olabiliriz.. Bu du­rum eşinizde bir soğukluk ve ilgi­sizlik yaratabilir. Daha doğrusu ilişkilerde duyguların yerine maddiyat ve şekilcilik geçebilir; ciddiyet ve biraz da soğukluk maalesef sıcacık hislerin yerinde yeller estirebilir.. 

Hesapçı, soğuk ve kayıtsız gö­rünme durumunun yanında, sebat, girişkenlik, irade ve çalış­kanlık sayesinde yaşlı kimselerin, işverenimizin veya amirimizin say­gısını kazanmak pek mümkün olacağından sonunda sorumluluk mevkiine yükselebiliriz. İş ve sosyal çevremizden pratik ka­zançlar elde edebilmek tam da Oğlak burcu seyrinin enerjilerine uygun..

Hep önemli mevkilerdeki insanlarla dostluk kurma­k, onlar sayesin­de pek çok avantaj elde edebilmek, sistemli ve sorumluluk duygularıyla yoğun çalışabilmenin sonucu olacaktır. Bu avantajlar arasında, mes­lek hayatında ilerleme de sayıla­bilir. 


Neden bu Venüs böyle hiç huyuna benzemeyen bir hale bürünüyor ki Oğlak burcunda?? Venüs'ün sıcak ve nemli doğası, Oğlak burcunun soğuk ve kuru topraklarına uyum göstermekte zorlanır da ondan. İletişimci sosyal, ılımlı, mutlu olmayı bilen Venüs, Oğlak burcunun sınırlarına girince çalışkan, endişeli, ilişkilerinde mesafeli, çekingen bir hale dönüşüyor. Burada sanki bir öğretmen gibi ciddileşir, yani pek rahat edemeyeceği bir konumdadır. Toprak grubundan olan, maddeye, paraya, başarıya düşkün olan, kuşkucu, inatçı bu burçta, bizim romantik kızımız değişir. Oğlak güçlü bir burçtur. Dolayısı ile Venüs hemen onun özelliklerinden etkilenir ve her şeyden önce maddileşir. Böylece çekiciliğini bir silah gibi kullanarak paraya, üne ve başarıya kavuşmak ister. Kafası bu işlerle meşgul olacağından, biraz da suyuna göre şerbet sunma eğiliminde olacaktır; karşısındaki ne istiyorsa, başarı için onu verebilir. Havailik pek ona göre değildir, zira hisler ikinci plana atılmıştır.

Hemen de kötülemeyelim değil mi bu kadar?? Bu transit mesleki konulardaki yaratıcılık tavan yapacaktır. Güzel tasarılar kurmak ve bunları gerçekleştirebilme istek ve çabası verir. Yeni atılımlara girişmek, mesleki kariyeri geliştirmek, iş görüşmeleri ve üst makamlarla, otorite figürlerine taleplerde bulunmak için de uygun aylardır. Mesleki açıdan hoş bir dönem olacaktır. Keyif alarak çalışmak mümkündür.

Bu dönemde estetik ve sanatla ilişkili işlerin başarı getireceği öngörülür. İlişkilerde araya mesafe konan, ciddi ve ağırbaşlı durumlar daha fazla öne çıkar. Flörtlere bile ciddi bir ilişki gözüyle bakılması olasıdır. Gelecek hedeflerine ulaşmada, iyi ilişkiler ve dengeli olmak önem arzeder. İlişkilerde olgun ve ciddi tavırlar öne çıkabilir; ancak kendimize güven hissetmeyebilir, spontane ve açık olmakta zorlanabiliriz. Sanki üzerimizde bir kontrol varmış gibi hissetmek, arzularımızı kontrol etmek kolaylaşacaktır. Gelenekler ve kurallar bu dönemlerde daha da önem kazanır. Alışverişlerde kendini kaybedebilen Venüs, Oğlak burcunda sadece ihtiyaçlarına yönelecektir; daha dikkatli davranarak müsrifliğe engel olabilir. Bu dönemde diyet yapabilmek de daha kolay olabilir. Zira kumanda artık duyguların elinde değil..

Zodyak'ın olgun öğretmen mevkii 6 Mart'a kadar ne yapacağını bilen Venüs'ün elinde.. Bu dönemde ilişkilerden ve olaylardan anlam çıkarıp, gerekli dersleri almak da mümkün. Ne kadar birbirlerine uyumsuz gibi görünseler de her birinin dişil doğası ve gece burcu olmaları, birbirlerine destek sağlayacaktır. Birçok kariyer alanında üretim ve verim sağlayabilmek bu yüzden kolaylaşacaktır. Maneviyattan çok maddi tatmin öne çıksa da, Venüs sayesinde bu dönemde verimlilik artabilir. 


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder