27 Kasım 2013 Çarşamba

27 Kasım 2013 - Astrolozi




Ay güne Başak burcunda ilerlerken merhaba diyor. Detayların bizi heyecanlandırdığı ve bu yüzden bazen de arkadaki büyük resmi kaçırabileceğimiz bir gün diyebiliriz. Düzene olan tutkumuz ve yaptığımız işe gösterdiğimiz titizlik, bazen bizi amacımızdan uzaklaştırabilir, dikkat. Ayrıca eleştirel yanımız da sahnede bugün, aman aşırıya kaçmayalım ki, her şeyde bir kusur arayan o memnuniyetsiz yanımız hortlamasın.

Ay güne geçişten kısa bir süre sonra Merkür ile olumlu, Venüs ile de harika bir üçgen açı yapacak. Evet biraz ters bir saatte ancak, ayakta olanlar için sosyal ilişki temposunun arttığı saatler diyebiliriz. Anlamlı konuşmalardan tutun da dedikodu türü lafazanlıklar yapmak, her türlü iletişim kanalını kullanma dürtümüz artabilir. Arkadaşlarımızla aramızda hoş duyguların uçuştuğu, birlikte güzel zaman geçirilebilecek, eğlence ve dostluk saatleri diyebiliriz, tabii saat 02:00 - 03:00 gibi ayakta olanlar için.. Hemen ardından ise güzel bir Ay - Jüpiter sextili geliyor; 04:00 - 04:30 arasında.. Aslında bu açı bir karşılıklı destekleşim ve yardımlaşma dürtüsü verecektir. Çevremizdekilerin rahatı ve mutluluğu bizi her zamankinden daha fazla ilgilendirebilir. Bu olumlu üç açının etkileri sabah saatlerine kadar süreceğinden, önemli görüşmelerimizi, girişimlerimizi ve kararlarımızı bu saatlere denk getirebilirsek, zannediyorum yarar sağlarız.

Tam öğle saatlerinde ise Başak'taki Ay'ımız bu kez de Mars ile buluşuyor hatta kavuşuyor.. Bu transit etkisi altında kendimizi her an kızmaya hazır, oldukça ters ve hasta hissedebiliriz. Bundan dolayı tartışmalar, eleştiriler tehlikeli boyuta varabilir; çünkü dengemizi korumak zor olabilir, birden öfkelenmemiz ise çok kolaylaşabilir. Fizik gücümüzün de şaşırdığı saatler olabilir. Vücudumuzdaki potansiyel rahatsızlıklar gözlerini açabilirler; ufak kazalara da dikkat etmekte fayda var. Kendimizi zor olanı yapma konusunda güçlendirmek adına bu kavuşum harika bir fırsattır aynı zamanda. İşte kendimizi deneyebileceğimiz bir zaman aralığı.. Hodri meydan..

13:43'te açısız kalacak olan Ay, 23:59'a kadar boşluktaki hareketine devam edecek; ardından ise Terazi burcuna geçiyor. Öğleden sonra mümkünse yeni girişimler yerine, eldeki işleri bitirmeye uğraşmamız, hele ki sistemli, düzenli ve titiz çalışmayı seven Başak burcu geçişinde bize oldukça yarar sağlayabilir.

Bugün 14:00'ten sonra Venüs ile Jüpiter'in karşıtlığının ve Merkür ile de uyumlu açısının etkilerini hissetmeye başlayacağız, günün ikici yarısında bu görünüm kesinleşmek üzere. Genelde diğer Jüpiter transitlerinde de olduğu gibi memnun edici yanları olmasının yanı sıra kendimize değer verme/verilme, sevme/sevilme adına tatlı bir huzursuzluk yaratabilir. Aynı anda başka sert etkileriniz varsa haritalarınızda, duygular ve hassasiyet yüzünden çelişkiler yaşayabilirsiniz. Özgürlük ve bağlılık çekişmesi yaşatabilir. Güzelliklere teşvik edici, her şeyin bolca tadını çıkarmaya hatta abartmaya meyilli bu transitin, değerli kaynaklarınızı, para/mal gibi değerlerinizi çarçur etmesine dikkat etmenizi tavsiye ederim. Bu zaman aralığında kilo problemi yaratacak hareketler de mümkündür, dikkat.. Bu transitin negatif yönü, dikkatsizlik ve ihmaldir. Ancak özellikle sosyal ilişkilerde mantıklı bir ahenk yakalamak mümkündür. Sosyal kontaktlar kurma, iş, aşk, sevgi ve arkadaşlık ilişkilerinin değerini anlamak mümkün olacaktır. Özellikle reklam ve halkla ilişkiler, pazarlama alanlarında güzel işlere imza atılabilir; ancak bu tarz girişimler için Ay'ın boşluktan çıkması ve Terazi burcuna geçişini beklemenizi de tavsiye ederim, ne de olsa bu etkiler yarın da mevcut..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder