30 Kasım 2013 Cumartesi

30 Kasım 2013 - Astrolozi




Bu hafta sonuna Ay'ın Terazi burcunda açısız hareketi ile giriyoruz; saat 06:02'de Akrep burcuna geçişi ile derin düşüncenin, sezgilerin, hayatı ciddi almanın ve en önemlisi tutkuların öne çıkacağı bir gün yaşayacağız. Muazzam bir dayanma gücü ve irade eşliğinde, karşımıza çıkabilecek her engele meydan okuyabilecek enerjiye bugün sahibiz. İnatçı, azimli mizacımız ve güçlü duygularımız, başkalarının desteğimizi hak ettiğine inandığımızda, her şeyimizi feda edebilecek dereceye gelebilir. Diğerlerinden beklentilerimiz ve kontrolcü yanımız da aşırılığa kaçabilir..

Ay, öğleden evvel Neptün ile harika bir üçgen yapacak.. Hayallere daldıran, düşler kurduran bir transit diyebiliriz. Gerçeklerden uzaklaşıp, kendi iç dünyamıza çekilmek isteyebiliriz. Özellikle sanatsal konularla ilgilenmek, yaratıcılığı en üst düzeyde kullanabilmek, üretken olmak için biçilmiş kaftandır. Bu saatlerde sanki bize tüm dünya pespembe görülebilir; gerçeklerden pek uzaklaşmamak ve zararlı olanı da iyi algılamamak için her zamanki gibi dengeleri bozmamak gerek. Ay ardından Chiron ile bir üçgen daha yapacak ki bu da, içimizde o yaralı bölgenin şifalanması adına güzel adımlar atabileceğimiz zamanlara işaret ediyor. Hele ki daha önce ki saatlerde Neptün'ün ilahi desteğini de almış olarak, kendimizde kusur gördüğümüz, hep o içimizi burkan ama bir türlü nedense üzerine gitmekten kaçındığımız yanlarımızla başa çıkabilir ve üzerilerinde çalışabiliriz bugün; ne de olsa Akrep'teki Ay bizi derinlere götürebilir. Sanki içimizde bir basamak atlama şansı bulabileceğiz; belki bir korkumuzu yenmek, belki anlamsızca tutkulu olduğumuz bir bağımlılıktan kurtulmak, belki bir takıntımızın aslında ne kadar da anlamsız olduğunu farketmek gibi.. Bize iyi geleceği kesin..

Ardından Ay akşam saatlerinde Pluto ile bu kez olumlu bir açı daha yapacak. Bu güzel 60 derecelik açı etkisi ile de derin duygu ve hislerimiz canlanabilir, çevremizdeki kişilere karşı olan duyguların gerçek durumunu araştırmak isteyebiliriz. Köklü olanları açığa çıkarabilir ve ilişkilerimizde yapıcı olabiliriz. Bu saatlerde araştırmalar yapmak ve derin konulara ilgi duymak mümkün,; ayrıca kendimizi de güçlü bir şekilde ifade edebilme olanağı bulabiliriz. Ancak unutmadan söylemeliyim ki Salı günü nurtopu gibi bir Yeni Ay'ımız olacak; yani Ay iyice karanlıkta, balzamik faza girdi.. Açılar ne kadar güzel olursa olsun, çok emin olmadığımız girişimlerden uzak durmakta fayda var..

Gün genelinde ve yarın da etkili olacak, yani tüm hafta sonuna damgasını vuracak bir Güneş - Uranüs üçgen açımız kesinleşiyor bugün. Yeni aktivitelere katılmak, kendimiz veya çevremizdeki dünya ile ilgili yeni buluşlar yapmak, daha evvel farkında olmadığımız şeyleri keşfetmek için mükemmel bir iki gün var önümüzde. Değişik ve ani gelişen olaylar bize güzel sürprizler hazırlayabilir. Kendimiz ile ilgilenmek ve yeni yönlerimizi keşfetmek canlılığımızı arttıracaktır. Anlayış, idrak, araştırma isteyen her türlü çalışma daha aktif şekilde uygulanabilir, ayrıca bu etki altında özgürlük isteği de artabilir. Enerjimizin çok fazla olacağı bu bir kaç günü tembellik yaparak boşa harcamamanızı öneririm; ayağınıza gelen bu fırsatı olabildiğince yeni tecrübeler edinmek için kullanın..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder