12 Kasım 2013 Salı

Neptün İleri Harekete Geçiyor - Astrolozi




İyi bir şey galiba.. Retrolardan korkar hale geldiğimize göre, bir ileri harekete geçiş bizi sevindirecektir.. Ne dersiniz??
Haydi biraz Neptün'ü tanıyalım..
Neptün, Güneş Sistemi'ni 168 yılda dolaşır, yani bir burçta 14 yıl kalır. O yüzden Dünya üzerinde neredeyse Pluto kadar etkisi vardır. Bir yılın içinde ortalama 4.5 - 5 ay geri harekette olur. 2011 Nisan'ından beri de en kuvvetli olduğu burçta yani evinde, Balık'ta hareketini sürdürüyor, taa 2026'ya kadar da devam edecek.

Neptün hayalleri temsil eder; Venüs'ün bir üst oktavı gibidir. Yani tıpkı Venüs gibi güzellikler, renkler vs. ile ilgilenir. İnsana türlü renkli düşler verir. Belirli konularda yaratma gücü sağlar. Ancak sevgiyle ilgisi biraz Venüs'ünkinden farklıdır Hayaller yıldızı çekicilik cinsellikle de ilgilidir Bu bakımdan biraz ateşli Mars'ı da hatırlatır. Amaa Neptün'ün temsil ettiği sevgi, sanki bir düş perdesinin ardına gizlenmiş gibidir. Güzellikte de aynı şeyi söylemek mümkün. Neptün'ünki saf bir güzellik değildir. Örnek vermek gerekirse, haritasında uyumlu bir Neptün'e sahip bir kadın kendini renkler, makyaj ve giyim ile eşsiz bir hale sokabilir gibi gibi. Yani renklerin, yaratma gücünün ve hayalinin yardımıyla bu güzelliğe kavuşabilir. Ayrıca denizleri, suyu temsil eder; çözücü, dağıtıcı denebilir. Balık burcunu yönetir. Şefkati, güzeli, üst evren ile iletişim kurduğumuz sistemleri temsil eder. Normal ileri hareketinde bile içe dönük çalışmasına rağmen, geri harekette daha derinlere iner ve yorucu olur. 

Neptün yöneticisi olduğu Balık burcunda tüm özelliklerini rahatça gösterebilir. Başkalarını bizden değişik olan her şeyi anlamamıza, onlarla duygudaşlık kurmamıza yardımcı olur. Hepimizin bir bütünün parçası olduğunu anlamamıza yardım eder. Manevi değerlerin, ruhsal öğretilerin, mistisizmin daha fazla ön plana çıktığı zamanları getir.. Madalyonun diğer yüzüne bakınca Neptün kişinin idealize ettiği şeylere uygun bir gözlük vererek olması gerekeni değil de istediğimizi görmemize neden olur. Gerçeklerden kaçmak için kendimize göre yollar bulabiliriz. Neptün'ün o sisli yolunda ilerleyebilir ve nereye gittiğimizi göremeyebiliriz. Ancak sezgiyle, o ana odaklanarak bulunabilecek olan yön duygumuzu anı kaçırarak kaybedebiliriz. Bu nedenle o anda nerede bulunuyorsak orasını yaşamamız önemli hale geliyor. Çünkü Neptün bize hayal kurdurarak ruhumuzu başka yerlere götürebilir.

Neptün, sezginin, hayal gücünün ve ruhsal gücün gezegenidir. Balık burcunda 7 Haziran'da geri gitmeye başladı. Geri giden gezegenler fonksiyonlarını dışarıda iyi ifade edemez, bir anlamda engellenmeye maruz kalmış gibidirler. Bu dönemde başlanacak şeylerin rahat akmasına izin vermeyebilir, sonuç alınmasını uzatarak zorlaştırabilir. Bu geri gitme sürecinde bu empati, sezgi, kabullenme, bütünün farkındalığı gibi duygular içe yöneldi. Yani kendimizi anlamaya çalışmamız ve kendi iç bütünlüğümüzü hissetmemiz gerekti. Geri gitme dönemleri, kendi içimizde ne yaşadığımızı, ne kadar ilerlediğimizi, gezegenin ileri gittiği zamanlarda dışarıya göstereceğimiz hazırlık evreleri gibidir. Bu zamanların sonunda içimizden dışarıya çıkanlar bir takım olaylarla adeta test edilebilir. Neptün bu zaman aralığında hepimizin içe dönük meselelerimizi halletmeye yöneltti ancak tabii bu biraz imkansız oldu; daha çok bir hayal dünyasında yaşayıp, gerçeklerden soyutlandık, yani kendimizi aldattık.

Geri hareketinde kafa dağınıklığı, konsantrasyon problemleri, ulaşılmaz hayallere ve fantezilere, kendimizi aldatmamıza ve çevremizdekilerin bizi aldatabileceği kadar saflık sergilememize neden olabilir. O, içimizdeki sanatçıdır, içimizdeki yumuşaklık, merhamet, maddi olmayan, tanrısal doğa ile ilişki kurulan yerdir. Retro Neptün, gerçekleri göremememizi, aldatılabilmemizi sağlar; bu olgunluk için gereklidir, büyümemiz için bunların şart olduğunu gözümüze sokarcasına gösterir hem de.. Gerçeklerden kaçmak gezegen retro durumdayken en çok başvurduğumuz yoldur. Bu yüzden, aslında bildiğimiz ama halledeceğimize yeterli güvenimiz olmadığı konulardan kaçmak için, kendimizi mutlu edecek haz noktaları bulmak için çalışır, yani Neptün gözümüzün önüne o flu perdeyi çeker; alkol, belki uyuşturucu, sakinleştiriciler, kumar.. tuzaklarıdır.. Neptün'ün haritanızdaki sert dokunuşları, çözülmenize, dağılmanıza, korkak davranışlar sergilememize neden olabilir. Neptün'ün aksi istikamete giden yolculuğunda, daha önce geldiğimiz yöne uzun yıllar gitmiş olan biz ile karşılaştık. Kendimizi başkalarının gördüğü noktadan görme ve hatta dinleme fırsatı yakalayabildik, bilinç üstü ve bilinçaltının savaşına tanık olduk.

Bu dönemde içe dönerken dış dünyadan tamamen kopmamaya ve özellikle kaçışı kolaylaştıracak bağımlılık yapacaklardan uzak kalmaya dikkat etmek gerekti. Örneğin daha fazla sigara içmeye, alkol kullanmaya ya da sakinleştirici almaya açık olduk. Hayal ettiklerimizi gerçekleştirmek için Neptün'ün ileri gitmeye başladığı zamanları beklemek gerekti.

Evet, sonunda yarın Neptün'ün düz hareketi başlıyor, kısacası bu iyi bir şey.. İdallerimize kavuşma isteğimiz harekete geçecek, canlanacak ve iç dünyamız ile dışımızdaki dünya gerçekleri birbiri ile örtüşecek. Gözümüzüm önündeki bizi aldatan o sis perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Haritamızda Balık burcunun bulunduğu eve göre, o konularda temel prensipleri öğrenmeye devam edeceğiz, aslında beklentisiz bir yaşamın yani teslimiyetin insanı daha mutlu edeceğini keşfediyoruz. Bu dönemde aşk, güzellikler, barış, huzur, müzik, sanat, mutluluk ve keyif veren herşey daha fazla hayatımızda olacaktır. İçimizdeki ilahi güç bize rehber olabilir. Estetik değerlerimizde, ikili ilişkilerimizde uyum ve denge sağlanabilir, en azından bu konularla ilgili biz daha kuvvetli olacağız. Daha fedakar, merhametli, şefkatli, naif, yaratıcı, kabullenici, romantik, sezgisel ve sonsuzluk arayışımızda uyumlu davranacağımız aşikar.. Yardımlaşma artacak ve etrafımızda ihtiyacı olanlara daha kolay destek olabileceğiz. Hem kendi içimizde hem de çevremizdekilerle bütünleşmek adına güzel ve olması gerektiği gibi bir dönem başlıyor...


Astrolozi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder