21 Kasım 2013 Perşembe

21 Kasım 2013 - Astrolozi



Ay güne Yengeç burcundaki hareketi ile merhaba diyor. Aile ve vatan temalarının öne çıkacağı bir Jüpiter günü olacak bugün. Yakınlarımızdaki insanları en az kendimiz kadar korumak isteyen bir tavır içinde olmak isteyeceğiz. Sezgilerimiz oldukça iyi çalışabilir bugün. Ancak ruh halimiz aynı denizler gibi dalgalı olacaktır. Zaten gün geneline de baktığımızda oldukça hareketli, gel git hislerin yaşanacağı aşikar.

Sabah çok erken saatlerde, artın duyunca buz kesildiğimiz Uranüs ve Pluto karesine Ay sert bakışlar fırlatıyor; evet açı biraz açıldı belki ama meretler o kadar ağırlar ki; açı hala aktif. Bir de Ay dokununca, dev uyanıveriyor. Ay önce Pluto'nun karşısına gelecek ardından Uranüs'e kare yapacak; bu saatlerde duygularımız fazlaca derinleşebilir ve ilişkilerimizde çekişmelere neden olabilecek durumlarla karşılaşabiliriz. Düşünceli ve bilinçli davranmak zorlaşabilir. İstesek de, çabalasak da, öyle ters durumlar yaşanabilir ki, kontrolümüzü yitirebiliriz. Bir yandan da Uranüs'ün herşeyi artık değiştirme farklılaştırma dürtüsü içimizi saracak; yani sadece dış şartlar değil aslında kendi kendimize bir savaş vereceğiz. Tabii bu çevremize de yansıyacaktır. Bu etki altında olayları net şekilde görebilmek biraz zor; bilinçaltındaki düşünceler karışır ve oluşları olduğu gibi görmeyi engeller. Bir şeylere karar vermeden önce bu etkinin biraz geçmesini beklemek mantıklıca olacaktır.

Öğleye doğru Ay, Merkür'e güzel üçgen ile dokunacak. Bu saatler sabahki kargaşaya göre daha aktif ve olumlu enerjiler barındırıyor; duygularla mantık aynı dilden konuşacaktır. Kendimizi anlama ve ruhsal dengeyi sağlama bizi başkalarına da yardım etmeye itebilir. Aile, vatan ve geçmişle ilgili konular kolaylıkla gündeme gelebilir. Sevgiyi söyleme veya sevildiğimizi bilme ihtiyacı artabilir. Öğleden sonraya da etkileri sarkabilecek bu görünüm ile bilgi alışverişi, araştırmalar, iş görüşmeleri yapmak uygundur.

Akşama doğru Ay bu kez de Venüs'ün tam karşısına oturup kafa tutacak.. İnsanlarla yoğun kontaktlar kurmak, duygularımızı çevremizdekilere aktarmak için sanki itekleneceğiz. Diğerlerinin isteklerini göz ardı ederek, illa bizim isteklerimiz olsun tavrı içinde olabilir, israf ve aşırılık içinde satın almadan, yemeğe veya konuşmaya kadar abartılara kaçabiliriz. Bir iyi yönü var ki; aramızda uyumsuzluk olan kişilerle, sorunlarımızı açığa çıkartabilir ve olumsuz gibi görünse de; daha sonra farkederiz ki, aslında büyük bir yükten kurtulma şansı bulmuşuz..Değerlendirmekte fayda var bence..

Günün son açısı da sistemin büyük öğretmeni Satürn ile.. Ay gece saatlerinde Satürn ile güzel bir üçgen açı yapacak. Duygularımızı kontrol altına alabileceğimiz, ölçülü ve akılcı bir yaklaşım ile konulara yaklaşabileceğimiz hatta sabahımızı düşündüğümüzde belki de kendimize kızabileceğimiz saatler.. Sanki kimseye ihtiyacımız yok tarzında işlerimizin üstesinden yalnız başımıza kalkabileceğimizi hissedeceğiz. Bazı olaylar karşısında haddimizi aştığımızı farkederek dizginleri çekmemiz gerektiğini düşünebiliriz. Sınırlarımızı hatırlatıcı bir etkisi vardır. Bu saatlerde çevremizdeki otorite figürlerinden de maddi, manevi destek bulmak, fikir danışmak mümkündür..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder