13 Kasım 2013 Çarşamba

13 Kasım 2013 - Astrolozi



Güne Balık burcunda boşlukta giren Ay ile beraber, sabah erken saatlerde aynı burcun sembolünde iki ters yönlere yüzen balıkta görüldüğü gibi yön bulmakta zorluklar, duygusal iniş çıkışlar yaşanabilir; bu da bizi biraz sulu göz durumlarına sokabilir. İnsanlarla duygusal bağımızın kuvvetli olmasından kaynaklanan çevremizdekilere aşırı güven duymamız da bizi yanlış yönlere itebilir, aman dikkat. Merkür de artık normal hareketine döndüğünden, kararlarımızı bilinç süzgecinden geçirebilmek daha kolay olacaktır. Merhamet duygumuzun bizi zor durumlara düşürmesine de lütfen izin vermeyin, altından kalkamayacağımız sözler vermek de bizi zor durumda bırakabilir.

Ay, 09:39 itibariyle Koç burcuna geçiyor. Enerjimizin ve irademizin kuvvetli, inatçı kişiliğimizin de ortada olacağı bir gün.. Koç burcu hareketin, liderliğin ve yeniliğin burcudur. Oldukça girgin, cesur davranışlar içinde olabiliriz. Denenmemiş her şeye ilgi duyabiliriz. Keskin bir zeka ile, çabuk, fazla detaya girmeden harekete geçmek, aceleci tavırlar sergilemek mümkün. Rekabetçi kişiliğimiz de bize zorluklarla mücadelede yardımcı olacaktır. 

Ay'ın Koç burcundaki hareketi ile güne Koç özellikleri damgasını vuracak; gün içinde sadece Merkür'e çok da önemli olmayan ama iletişimde ve ulaşımda ufak bazı rahatsız edici etkiler verecek bir açısı var. Ancak gece saatlerinde önce Venüs'e sert bir kare yaparak Uranüs ile birleşecek ki Venüs de zaten Pluto'ya fazlaca yaklaştı. Yarın kesinleşecek olan ve bize hafta sonu zor durumlara sokabilecek etkideki Venüs ve Pluto beraberliği ve ikisinin Uranüs'e olan sert bakışları, maalesef bu geceden Ay'ın bu hızlı dokunuşu ile harekete geçebilir. Yoğun ve güçlü istekler maalesef bizi ele geçirebilir Yapmacık davranışları herşeyi kendimize yontma ve gemisini kurtaranın kaptan olması gibi.. İstemediğimiz kişiler veya olaylar varsa hepsinden kurtulup rahatlamak isteyebiliriz. Geçmişteki bazı olaylar hatırlanabilir ve buna bağlı ya da her hangi bir sebebe bağlı olmadan yeme içme isteği de artabilir. Ani duygusal güç mücadeleleri ilişkileri yıpratabilir. Bu transitin etkin olduğu saatlerde Koç'un da etkisi ile daha çok düşüncesizce hareket etmek ve sabırsız olmak mümkün. Ruh halimiz o kadar çabuk değişebilir ki, bundan kendimiz bile rahatsız olabiliriz. Bir konuya konsantre olmak ve emir almak, hariçten akıl vermelere tahammül etmek imkansız olabilir. Böyle zamanlarda en iyi şey, problemlere yeni çözüm yolları ile yaklaşmak ve çabuk çabuk değişik bakış açıları üretebilmek ve böylece belki de en uygunu bulmak.. Bu etkiyi kendimize duygusal analiz yaparak ve ne istediğimize gerçekten karar verip, bu uğurda yapmamız gerekenlere odaklanmak, plan ve projeler üretmek ile olumlu hale çevirmek de mümkün. Bu gece Neptün geri hareketini bitiriyor ve ileri hareketine başlamak üzere durağanlaşıyor, ilgili yazımı  www.astrolozi.blogspot.com/2013/11/neptün-ileri-harekete-geçiyor-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz. Gezegen ağır hareketini 2 gün daha sürdüreceğinden, dikkatli davranmakta fayda var, içe dönük hareketi devam edecektir..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder