20 Kasım 2013 Çarşamba

Güneş Yay Burcuna Giriyor - Astrolozi


Yay burcu, zodyakta özgürlüğüne en düşkün burç olarak bilinir. Simgesi, mitolojide yeralan yarı at, yarı insan bir figür olan sentor, yani okçudur. Mitolojide anlatım şöyle başlıyor. Herkül (Herakles) uzun seyahatlerinden birinde sentor arkadaşı Pholus’tan evindeki şarabı açmasını ve susuzluğunu gidermesi için ikram etmesini ister. Bazı hikayelerde Pholus’tan hiç söz edilmemekte, Herkül’ün şarap istediği santor’un Chiron olduğu da anlatılmaktadır. Herkül (Herakles) şarabını içerken, açılan fıçıda payları olan diğer santor gelir ve Herkül’le kavgaya tutuşurlar. Pholus ve Herkül’ün öğretmeni olan Chiron olan bitenleri uzaktan izlerler. Fakat Herkül, uzakta duran Chiron’u diğerlerinden ayırt edemez ve onu da okuyla yaralar. Hem Herkül’ün üzüntüsünden, hem de kendisi Chiron’a çok değer verdiğinden, Zeus Chiron anısına “Okçu”yu gökyüzüne koyar. Sagittarius’un altın postun peşine düştüğünde Jason’a öğütler vermeye devam edebilmek için bizzat Chiron tarafından oluşturulduğu da söylenmektedir. Bu konuda daha önce www.astrolozibyzizi.com/2013/11/chiron-ger-hareketi-bitiyor-astrolozi.html yazımda bahsetmiştim.. Yay burcunun simgesi olarak mitolojide yerini alan yarı insanyarı hayvan figürlü varlıklar hakkında pek fazla bilgi olmasa daonların Tarım Tanrısı ya da diğer adıyla Şarap Tanrısı Dionysos'un hizmetkarları oldukları bilinir. Yunan-öncesi tanrılardan olan Dionysos'un Trakya'dan ya da Frigya'dan geldiği sanılmaktadır. 

Zeus ve Apollon'la birlikte Antikçağ Yunan düşüncesinin üç büyük tanrısından biri sayılmaktadır. Tapımı başlı başına bir din meydana getirmiştir. Romalılar ona Bakkhos (Baküs) derler ve verimlilik tanrısı Liber'le bir tutarlardı. Yay Burcunun simgesi olan yarı insan yarı hayvan olan ve elinde gerili bir yay tutan yaratıklara Sentor dendiği gibi bazı mit kaynaklarında da Satir olarak söz edilir. Bunlar tanrıları Dionysos'a bağlılıklarını aşırı hareketlerle gösterirlerdi.

Güneş, 22 Kasım 2013 tarihinde saat 05:48'de Yay burcuna geçiyor. Aşağıda geniş şekilde araştırdığım özellikleri ve haritalarımızda Yay'ın bulunduğu evlere göre hayatlarımıza dokunacak ve bu etkisi 22 Aralık'ta Oğlak burcuna geçene kadar da devam edecek. Bu bir aylık süre içinde hayata olumlu bir çerçeveden bakmak, mücadelemiz ne kadar uzun sürerse sürsün, işlerin hep kendi lehimize sonuçlanacağına inanmak kolay olacaktır Karamsar, hayata olumsuz bakan insanları ve onların sıkıntılarıyla vakit geçirmek istemeyebiliriz; keza kendi sıkıntılarımızdan bile kaçar durumda olabiliriz. Soyut düşünceler her zamankinden daha fazla ilgimizi çekebilir ama dünyaya olan ilgimiz de ayrıca artacaktır. Gezip tozmak, yeni insanlar tanımak ve seyahate düşkünlük aslında bir nebze sadece eğlence olsun diye değil, öğrenme merakından doğacaktır.. Hayata eğlenceli tarafından bakmanın yanında felsefi yaklaşımlar  ve doğa ile olan ilişkimiz , ruhumuzun gücünün ortaya çıkmasına neden olabilir. Davranışlar doğrudan doğruya hiç bir imada bulunmadan, direkt ok gibi olabilir. Uzun uzun açıklamalara girişecek sabrımız da olmayacağından fazla düşünmeden gördüklerimizi, fikirlerimizi paylaşmak ama tabii bunun yanında da zaman zaman irili ufaklı çamlar devirmek mümkündür.

 Bu dönemde farklı diyarlara yelken açma, yabancı kültürleri araştırmak, hayatın anlamını keşfetmek için yola çıkma zamanı gelmiştir. Büyük ve önemli kişilerden gelen destekler sayesinde kendimizi, maddi, manevi geliştiririz. Üniversite, yüksek öğretim, hukuk konuları gündeme gelebilir. İyimserlik ve yardımlaşma çalışmalar artabilir. Edinilmiş bilgiyi paylaşmak kolaylaşır. Bu yerleşim yüksek hedefler için planlar yapmak ve geniş görüş kazanmak açısından olumludur.. Aydınlanmak kendini geliştirmek, daha fazla deneyim kazanmak bizler için önemli olacaktır. Hayatın anlamının ve amacının ne olduğunun peşine de bir çoğumuz düşebilir. Bu dönemde duygular biraz ikinci plana atılacaktır ve iyi niyetimizden emin olduğumuz için fazla düşünmeden harekete geçecek eylemlere girebiliriz. Gözümüzün önündeki bu iyimserlik perdesi maalesef bizi gerçeklerden uzaklaştırabilir. Benim önerim bilgilerimizi, birikimlerimizi insanlığın hayrına ve onların kendilerini dönüştürebilmeleri adına bir araya getirip kullanmak. Ödülünüz sonuçlar ve teşekkürler olacaktır. Egomuzun gizli tehlikesini unutmadan, bilgiyi yalnızca kendimiz için değil tüm dünya için kullanalım. Güneş'in Yay burcundan geçişi sırasında "yüksek ego" tuzağına da düşmek çok kolaylaşır.. Devamlı onaylanmayı istemek, egosal kavgalar, iç çatışmalar bu dönemde enerjimizi düşürecek ana başlıklardır..  


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder