13 Mayıs 2014 Salı

14 Mayıs 2014 - Astrolozi



Şaka maka Mayıs ayının da ortasına geldik; bugün 22:15'te 23'57 derecede Akrep burcunda nurtopu gibi bir Dolunay'ımız olacak.. Oldukça sert etkiler altında geçirdiğimiz aylar sonucunda gokyüzünün bu Dolunay ile bize olan mesajı; derinlerinde gizlediklerini, gerçek tutkularını bakalım ne kadar önemsiyorsun. Akrep burcu gizleri sırları çok sever; her ne kadar yüzünden dış dünyaya ayak uydurduğu gözlense de, içinde sadece kendine sakladıkları vardır. Bayılır onları büyütmeye, önemsemeye.. Hem klasik hem de modern yöneticisi Mars ve Pluto ki şansa bakın geri harekette. O içimizde büyüttüklerimizi bir deve çevirmiş durumda, şiştikçe şişiyoruz. Kafamızda dönen tilkileri bir türlü salamıyoruz; patlatacak bomba hazır, bir türlü pimi çekemiyoruz...Bu arada maalesef Akrep ya da Pluto sert dokunuşları maalesef ölüm ile ilişkilendirilir  ve yeraltını temsil eder; fazla bir söz söylemeye gerek yok sanırım.. Dolunay derecesinde Agena Sabit yıldızı, Güneş'în derecesinde ise Algol Sabit yıldızı ile kavuşumda.. Agena başarıyı temsil etmekte, Algol ise ölümü, çoğunlukla da boğularak.. 

Dolunay haritasının Yükselen derecesindeki Jüpiter hele ki kuvvetli olduğu bir evde, her ne kadar Büyük Kare'nin bir köşesi de olsa, umut dolu mesajlarını bize göndermekte; zaten Satürn ve Neptün'ün elbirliği ile Büyük Üçgenin yani sevginin, şefkatin, teslimiyetin ve en önemlisi inançlarımızın önemini vurgulamakta.. Hele ki Chiron ile yaptığı üçgen ile yaralarımızı saracak gücümüzün yerinde olduğunu anlatıyor.. Bir çok yeni karar adına tam zamanı der gibi gökyüzü. Bir Akrep gibi sessiz ve derinden, her türlü araştırma, derin konsantrasyon gerektiren çalışmayı, projeyi hazırlamaya başlayabiliriz. Dolunay etkisi önümüzdeki Yeni Ay'a kadar; Yeni Ay'lar başlangıç zamanlarıdır. Dolunay ise farkındalık, farketmek ve içten içe hazırlık dönemleri.. Bir süre duygularımızı düşüncelerimizi kendimize saklamak isteyebiliriz ama unutmayalım ki bunları pek kendimizden saklayamayacağız. Depresif duygular bu dönemde olası; ortamdan sıyrılma, yalnızlık duygusu baskın olabilir. Olumsuz yönümüz ile yüzleştirme ve bundan tecrübe kazandırmaya yönelik etkiler var. 

Mars'ın karşısında bulunan Venüs'ün Pluto ile sert açıları özellikle psikolojik açıdan değişim yaratabilmek adına çok uygun bir transit. Eski arkadaşlıklarda, aşk veya sevgi beraberliklerinde değişimler meydana gelebilir; ilişkileriniz yeniden yapılanabilir. Bitmiş bir ilişkinin yeniden başlaması, dost olarak yürüyen bir dıurumun aşka dönüşmesi veya tam tersi aşık olduğunuz kişi aile aranızda böyle bir şey olmadığını fark etmeniz mümkün. Bazı hislerimiz hayatta herşeyden daha önemli hale gelebilir; hırs, kin, intikam, kıskançlık.. İşte tam o anda biz orada olacağız ama gerçek biz.. Bu halimizi görmek adına.. İlişkilerde tansiyon yükselecektir. Eğer yaratıcı bir kişi iseniz bu dönemde çarpıcı, etkili, biraz da uçukça bir tarz ile kendinizi ifade etmeniz kolay olacaktır. Bu arada Venüs maddi konularla da ilgili olduğundan, borç, harç durumlarına dikkat etmekte fayda var; hem geri hareketteki Mars ile Venüs'ün karşıtlığı, hem de geri giden Pluto karesi, eskiden gelen bazı maddi problemleri uyandırabilir.. 

İşte bütün bu yüzleşmeler sonucunda kendimizi ve düşündüklerimizi ve tabii gerçekte yaşadıklarımızı birbirleriyle karşılaştırma fırsatımız önümüzdeki günlerde mevcut. Gerçekten bu karanlık yönelerimizden arınmak istiyorsak, Satürn bizlere kalıcı başarıyı bahşedecek. İçimizden sevgiyi, hissedişleri, şefkati eksik etmezsek, bizleri bir basamak daha ileri götürebilecek bir Dolunay yaşayacağız.. Kurtulmak istediklerimizden kurtulabilir ve arınmak istediklerimizden arınabiliriz. Özgür irade her zaman olduğu gibi hep bize ait; aksi halde Akrep burcunun temsil ettiği çöplüklerin içinde debelenmek de mümkün.. Boğa üretecek, Akrep derinden hissedecek, bizler de aralarındaki dengeyi kuracağız; ürettiğimiz kendimiz olalım.. İhtiraslarımızın kurbanı olmayalım.. Gelin önümüzdeki 10 gün en yakınımızla yüzleşelim.. "Ben" ile..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder