16 Mayıs 2014 Cuma

16 Mayıs 2014 - Astrolozi



Güne Ay'ın Yay burcundaki hareketi ile giriyoruz.. Hemen ardından 00:15'te ise Ay Mars ile olumlu bir görünüme girecek; keskin zeka ve serbest düşünce tarzı ile olaylara yaklaşmak, girişimlerde bulunabilmek adına güzel bir transit. Uyumlu tavırlar ve açık fikirliliğin yanında geleneksel yaklaşımlarda görülebilir. Grup çalışmaları ve liderlik rolünü üstlenmek kolaylaşabilir. Özgüveni ve cesareti ölçülü bir şekilde hissedebilmek girişimlerimize yardımcı olacaktır. Etrafımızdakilere duygularımızı içten ve net olarak ifade edebilme imkanı bulabiliriz. Amaçlarımızın, nerede olduğumuzun ve istediğimizin dürüstçe farkında olabiliriz. Evet bu Mars retroda, belki sadece içten hissedebiliryoruz bunları ama unutmamak lazım ki bu bir hazırlık süreci.. Mars'ın Venüs ve Uranüs kavuşumuna da karşıtlık yaptığını düşünürsek, ilişkilerimizdeki görevlerimiz, sorumluluklarımız bizi yoruyor olabilir. Suistimal edildiğimizi düşünerek, tüm bizi bağlayıcı ilişkilerden kurtulabilme, yumruğu masaya vurma dürtüsü hissedebiliriz. Bu noktada lütfen, haklı olduğunuz konusunda ısrarcı olmadan önce, olaylara objektif yaklaşmaya özen gösterin.

00:54'te Merkür önce Venüs'e sonra 02:22'de de Uranüs'e yine olumlu bir açı yapacak; sosyal ilişkileri, haberleşmeyi, iletişimi ve bilgi alış verişi aniden artabilir. Halkla ilişkiler ve pazarlama konularında sıradışı fikirler oluşabilir ki, gün boyu bu açı etkili olacaktır. Sanatçıların uçuk, kaçık, değişik eserler üretebilmesi, medyatik, snasayonel duyumlar adına artış olabilir. Cömertlik konusunda da hatrı sayılır bir etki verecektir.. Yardımlaşma, maddi destek girişimleri adına oldukça olumlu bir görünüm.. Bu zamanda sevgi duygularınızı ifade etmekten sakın çekinmeyin; sonucu muhteşem olabilir. İlişkilerinizdeki problemleri konulabilmek, çözebilmek adına güzel etkileri var.

Venüs ve Uranüs arasındaki kavuşum 02:53'te kesinleşiyor.. Ay da önce 09:50'de Uranüs'e, 10:25'te ise Venüs'e harika üçgen açılar yapacak.. Hepsi aynı kapıya çıkacağından, Venüs ve Uranüs arasındaki enerjinin akışını kolaylaştıracağından; toplu bir yorum yapmayı uygun gördüm. Özellikle karşı cinse yönelik tüm ilişkilerde canlılık, renk, heyecan ve farklılık getirici etkiler var. Temeli sağlam ilişkilere pek fazla dokunmasa da yine de bir şeyleri değiştirebilir; hele ki çürük veya tatmin edici olmayan tüm ipleri kökünden koparabilir. İlişkilerinizi yeniden değerlendirmeye rehber olacağından, değişimleri yaparak arkadaşlıklarınıza, evliliğinize yeni bir ışık getirebiliriz. Uranüs etkisi kalıcı şeylerden çok sürprizlerle, yeni heyecanlar tattırma şeklinde olacaktır. Skandal tipi olayları da tetikleyebilir; tuhaf, pek kabul edilebilir olmayan durumları yaşatması mümkündür.. Duyusal zevkler adına, alışveriş ya da yeme isteğinde artışa karşı dikkatli olmakta fayda var. Venüs'ün maddiyatı da temsil ettiğini düşünürsek; yeni fırsatlar yaratmak adına girişimler, görüşmeler, başvurular yapmak adına oldukça uygun bir sabah yaşayacağız.

10:43'te ise Ay ve Merkür karşı karşıya; tüm bu gelişmeler sırasında duygularla mantık arasında mücadele yaşayacağımız kesin. Sudan bahaneler yaratıp işin kolayına kaçmak için gökyüzü bize oyun oynuyor. Bu tuzağa düşmeden ilişki problemlerinize mantıklı ve objektif yaklaşmak doğru olacaktır. Eski önyargılar, çocukluk anıları, geçmiş tecrübeler aklımızı çelmeye çalışacaktır. Bu açının mantıksal tartışmalar, açık ve net kendimizi ifade edebilme özelliğinden yararlanmaya özen gösterelim..

Ay bu hareketin ardından boşluğa girecek ve tüm gün açısız kalacak; ancak yukarıda bahsettiğim etkiler tüm gün etkili.. Olumlu fırsatlar yaratmak bize fayda sağlayabilir..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder