3 Mayıs 2014 Cumartesi

3 Mayıs 2014 ve Venüs Koç Burcu'nda - Astrolozi


Fotoğraf: Aşk ehlinin sırlarını yine aşk ehli, irfan ehli, kemalat anlar...Ehli olmıyan nadan, aşktan bahsetse de yabandır aşka...




Aşk ehlinin sırlarını yine aşk ehli, irfan ehli, kemalat anlar...Ehli olmayan nadan, aşktan bahsetse de yabandır aşka... (Serap Oruç)






Bugün ilişkiler ve iletişim oldukça öne çıkacak gibi görünüyor; arada hırlaşabilir sonra da koklaşabiliriz.. Tam bunun üzerinde düşünürken arkadaşımın paylaşımı takıldı gözüme; ne kadar da doğru dedim.. sevgi ya da aşk her nasıl adlandırmak isterseniz, farkındalık, idrak, olgunluk işidir.. gerisi egodur, bencilliktir.

Ay, güne boşlukta ilerleyerek giriyor; İkizler burcunda.. Cuma gecesini de bolca iletişim, merak, değişik ilgi alanları ile kafamızı meşgul ederek geçireceğiz.. Bence İkizler enerjisi, Cuma akşamları için çok uygun..


03:56'da tüm gün etkili olacak Merkür ve Satürn karşıtlığı gerçekleşecek; ciddi düşünebilmeye, ağır zihni çalışmalar yapabilmeye, kendi durumumuzdan haberdar olmaya iten bir enerji. Ruh halimizde bazen yükselme, bazen de düşüş yaratabilir. Negatiflik ya da pozitiflik, akıl ve mantık arasında gidip gelmeler bizi yorabilir. Kendimizi kritik ederek yanlış ve doğrularımızı görebilir ve gerekli değişimleri yapmaya uygun durumlar yakalayabiliriz. Bu enerji sırasında sağlık daha bir önem gerektirebilir. Bu etki altında kendimizi ve enerjimizi pozitif tutmaya çalışmak, çok fayda sağlar. Bizlerle aynı fikirde olamayan kişilerle bugün mümkünse sakın tartışmaya girmeyin; zira negatif etkilenebilirsiniz. Kardeşler, akrabalar, komşularla ilişkilerinizde sakın zıtlaşmayın.; aksilikler maalesef muhtemel. Kariyer hayatı, iş görüşmeleri yapmak, bağlantılar kurmak, planlar yapmak, hele hele otorite figürlerinden destek alabilmek adına maalesef pek uygun bir gün değil..


Venüs, bugün 04:21'de Koç burcuna geçiyor ve 29 Mayıs'a kadar burada ilerleyecek; Koç burcunun kendinden emin, iddialı, enerjik ve açık sözlü doğası, Venüs'ün buradaki yerleşimi ile sosyal ve ikili ilişkilere, aşklara da yansıyabilir. Koç hareketlerinde özgür olmayı sever; Venüs burada ikili ilişkilerde bağlılıkta zorlanmalara, maymun iştahlılığa sebep olabilir. Girdiğimiz çevrelere çok çabuk uyum sağlayabiliriz bu dönemde; daha fazla zevk ve keyif düşkünü olabiliriz. İlişkiler adına çekingen ve pasif davranışlar yerini girişken, canlı, direkt ve sıcak tarza bırakacaktır. Ancak düşündüklerini açıkça söyleme dürtüsü ilişkileri çabucak tüketebilir bu noltada dikkatli olmak gerek. Düşüncesiz, patavatsız, bencil, kontrolsüz hareketlerden uzak duralım. Venüs maddi değerleri de ifade ettiğinden, eldekileri çabucak çarçur etmek gibi bir yan etkisi de var tabii.. Balık burcunun verdiği duygusallığın ardından daha maddileşmek ve duyguları biraz es geçmek olası. İlişkilerde daha çok kendimizi düşünür olabiliriz. Ancak ilişkiler dışında, başarı alanı için olumlu bir yerleşim bence. Venüs o bildiğimiz Sevgi Yıldızı değil bu konumda.. Bir yandan da Koç burcunun yöneticisi Mars'a bakarsak malum o da Venüs'ün yönettiği Terazi burcunda geri harekette; yani birbirlerinin evlerine yerleşmiş durumdalar.. Bu da demek oluyor ki; 29 Mayıs'a kadar ki dönemde ilişkiler oldukça öne çıkacak.. Sorunlu olanları çözmek ya da bitirmek adına artık harekete geçmek isteyeceğiz; ya da yepyeni ilişkiler başlayacak hayatımızda.. Özellikle 20 Mayıs'ta Mars geri hareketinin bitimiyle, geri kalan o 10 günlük dönemde birçak ilişki bitebilir ya da başlayabilir. Arkadaşlıklar kurmak, sosyal ilişkileri güçlendirmek, eğlenmek için oldukça güzel bir dönem de diyebiliriz. Venüs'ün cazibesine kapılıp insanları kullanmak, bencilce ve çabuk sıkılabileceğimiz ilişkilerden mümkünse uzak duralım; uygunsuz duygusal bağlanmalar, uygunsuz ifade yöntemleri sonradan bizi mahçup edebilir. İlişkilerimizi, maddi kaynaklarımızı ve en önemlisi özdeğerimizi çarçur etmekten kendimizi koruyabilirsek; yeni girişimler yapabilmek ve ilişkilerimizde iyileşmeler sağlayabilmek adına daha cesaretli olabiliriz.


09:12'de Ay, Yengeç burcuna giriyor; daha duygusal bir hale bürünerek, etrafımıza anaç duygularla yaklaşacağımız oldukça hassas ve sezgilerimizi yüksek olduğu bir gün geçirebiliriz. Maalesef ruh halimiz oldukça değişken olabileceğinden, duygusal iniş ve çıkışlara karşı önlem alsak iyi olur. Kendimizi duygusal olarak güvende hissedeceğimiz her konuya, her mekana ya da her kişiye bir mıknatıs etkisi ile çekilebiliriz. Hepsinden önemlisi ise, Yengeç biliyorsunuz, bir öncü burç; yani.... Büyük Kare'nin damarına basacak nitelikte..09:42'de Ay ve Venüs arasında sert bir kare oluşacak; sizi korkutmasın.. Bu saatlerde  kendimizi fazlasıyla açık ifade etme dürtüsü artabilir. Sosyal ilişkilere birden fazlasıyla ihtiyaç duyabiliriz. Yapmacık davranışlardan, herşeyi kendimize yontma tarzı bencillikler yapabiliriz. Alış veriş ve yeme içme isteğinde de bir artış görülebilir. Bu tür istekleri disipline etmek zor olacağından özellikle diyabet hastalarının bugün kendilerini kontol altında tutmaları gerek.. Ayrıca Koç burcu da bir öncü; yani Venüs de Büyük Kare filminde rol almak üzere..


23:25'te Ay ve Neptün arasında harika bir üçgen açı oluşacak; hayaller.. düşler.. idealler.. bizi gerçek dünyadan uzaklaştırabilir. İşte bu anı yakalayıp, biraz içimizde dönüp, biraz kendimizle başbaşa kalarak, dua, niyet, meditasyon, namaz gibi ritüelleri uygulayabiliriz. Sanatsal alanda yaratıcılığımız tavan yapabilir. İç sesimizi dinlemek ve belki de mesajlar alabilmek adına harika enerjiler var gökyüzünde..



Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder