7 Mayıs 2014 Çarşamba

7 Mayıs 2014 - Astrolozi



Güne Aslan burcunda merhaba diyoruz.. Gurur, öz güven, düzen, cesaret, sıcakkanlılık ve biraz da tembellik ön saflarda... Sert etkiler barındıran bir gün aslında; ama Aslan bir anda parlayarak ardından öfkesini saman alevi gibi söndürebilir. Bu gün bu özellik işimize yarayacağa benzer. Yaratıcılıkta epey kuvvetli olan bu burç, çok sağlam görünse de aslında hemen yıkılabilir; işlerin ters gitmesi, kontrolü kaybetmelerine neden olabilir.

01:56'da Ay, Uranüs ile güzel bir üçgen açı yapacak; yeni ve değişik olan herşey bu saatlerde ilgimizi fazlasıyla çekebilir. Farklı kişilerle iletişim kurmak, her zamanki gibi olmayan ortamlar, bie yabancı konularla ilgilenmek oldukça ilgimizi çekebilir. Altında yatan gerçek ise, düzenden sıkılmış olmamız olabilir; değişik fırça darbeleri her konudaki motivasyonumuzu arttırıcı olabilir. Yeni hayat tecrübeleri bize her zamankinden daha çekici görülebilir.

06:14'te Ay, Güneş'e sert bir kare fırlatıyor; sabah sabah bu da nereden çıktı misali sinirlerimiz ayakta olabilir. Özellikle kadın-erkek ve otorite figürleri ile olan erken saatlerdeki iletişim sertleşebilir. Alınganlık artış göstereceğinden, küçük problemler aniden krize dönüşebilir; zira kendimizi haklı görmemizdeki inadımız ve hakkımızın yenildiğini düşünmek bizi huzursuz edecektir.

13:50'de Ay bu kez de Satürn'e sert bir kare yapıyor; ani bir depresyonun ve duygusal bir karamsarlığın ortaya çıkmasına müsait etkiler maalesef, hele ki sabahki Güneş karesi ile duble etkide.. Yalnızlık, ilgi görememe gibi düşünceler yoğunlaşarak, hayatımıza bakışımızın karamsarlaşmasına neden olabilir. Tüm ilişki tipleri için stresli; verdiği enerji buz gibi hava estirebilir. Bu saatlerde olumsuz düşüncelerden uzaklaşmanız ve ciddi konuları özellikle bugün görüşmemeye kalkmanız isabetli olacaktır. Unutmayın ki geçici bir etki..

17:56 Ay, ekose günündeki son kareyi Merkür ile yapıyor; eğer kendimizi karamsarlıktan uzaklaştıramadıysak vay halimize.. kavga saatleri, ilişkilerde kritik bir akşam var önümüzde.. Hisler ve duygular mantığın esiri olacağından, konuşmala, mesajlar da sert olabilir. Mümkün olduğunca kullandığınız kelimelerin kırıcı olmamasına dikkat etmeniz gerek. Olayları akışına bırakarak, ısrarcı ve baskıcı olmamak, duygusal ve fiziksel rahatlama yapmaya çalışmak, sözlerin ve davranışların üzerinde takılıp kalmamak bu akşamı kazasız belasız atlatmamıza yarayacaktır. Ay, bu hareketinden sonra boşluğa giriyor ve gün boyu açısız kalıyor..

17:57'de Ay karesinin ardından Merkür, 29 Mayıs'a kadar kalacağı İkizler burcuna giriyor; uzun bir yolculuktan sonra evine dönüyor.. Tüm yeteneklerimizi, iletişim becerilerimizi çok rahatlıkla ortaya koyabileceğimiz, iletişim trafiğinin oldukça yüksek olacağı bir döneme giriyoruz. Düşündüklerimizi, fikirlerimizi rahatça ve akıcı bir şekilde ifade edebilmek, bilgiyi aklımızla harmanlayabileceğimiz, etrafımızdakilere öğretici olabileceğimiz günler bizi bekliyor. Neşe ve espri yeteneğimizde de artış görülecektir. Eğitim, öğretim, hukuk, ulaşım, seyahat, pazarlama, medya, yayıncılık, felsefe ve din konuları bu sürede önümüze sıkça çıkabilecek konular. Yurtdışı bağlantılı işlerimizde daha akıcı bağlantılar kurmak, ticari konularda anlaşmalar, sözleşmeler, imzalar ile karşılaşmak ve bu esnada zihnimizi zehir gibi kullanabilmek ve işlerimizin hız kazanması oldukça muhtemel. Aynı zamanda bir kaç işi bir arada halletmeye çalışabiliriz. El sanatlarında edebiyatta, resim alanında güzel çalışmalar üretebiliriz. Bu dönemde reklamcılık ve halkla ilişkiler konularında yaratıcı fikirler havada uçuşabilir.. Tabii haber trafiği de iletişime bağlı olarak artış gösterecektir. Olaylara derin değil daha yüzeysel olarak yaklaşımlar gösterebiliriz. Ama aynı Merkür'ün kanatlı ayakkabıları gibi, gezegenin haritamızda dokunduğu alanlarda hız kazanacağımız kesin.. Bazı konular artık karar verme aşamasına gelecektir. 

Özetlemek gerekirse;
- Kıvrak, çok zeki, çok yönlü, iyi konuşmacı, iyi bir eğitmen, kolay ve çabuk kavrayan, öğrenen, meraklı, kendini sözlerle ifade edebilen,
ama bunun yanında ise ters etkilerde;
- yalancı, güvenilmez, eli uzun, aşırı değişken, kararsız, sinirli, entellektüel ukala, bildimcik, çok ve boş konuşan,
biri haline dönebiliriz.

Her zaman olduğu gibi boş tuval önümüzde, renkler yanımızda.. Hangi rengi kullanmak ve nereye fırçanızı atmk istiyorsanız, buyrun sahne zamanı..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder