18 Mayıs 2014 Pazar

18 Mayıs 2014 - Astrolozi


Haftanın son gününe giriyoruz; Ay Oğlak burcunda.. Gecenin rahatlatan, manen doygunluk hissettiren enerjilerinin ardından yepyeni bir gün.. İnsanların rahatı, huzuru; birliğin gücünü bağlı oldukları ailevi ilişkilerden hissedebilecekleri Pazar günü.. Peki öyle mi olacak dersiniz??

Ay Oğlak burcunda duygusallığı pek sevmez; soğuk ve ciddidir, melankoliktir, eleştiricidir, asık suratlıdır.. Ama bir o kadar da sabırlı ve kontrollüdür, herşeyi kuralına uygun sistemli yürütmeyi sever.. Etrafındakilerden de aynı hassasiyeti talep eder. Yaptığı işin sorumluluklarını farkındadır.. Ay, 02:13'te Mars'a bir kare fırlatarak, hayatımızdaki kilometre taşlarını yerinden oynatan Büyük Kare'ye dokunmaya başlıyor; sabrımız, otokontrolümüz sınanma aşamasında yine.. Kavga, kızgınlık, gerginlik, alınganlık, duygusallık, münakaşa ve düşüncesizce ataklarla sınava giriyoruz.. Bakalım mantık nereye kadar dayanacak? Problemler ufacık da olsa, bugün bize pek öyle görünmeyebilir. Sanki gerçek biz yerine, her an saldırmaya hazır panter görev almış gibi hissedebiliriz. Dikkatli olmazsak, gün içinde de kazalara açık olabiliriz. Kendimize güven duyarak acele etmeden, kritik davranışlarda bulunmaktan uzak duralım..

09:17'de Ay ve Pluto kavuşuyor; göbekten Kare'ye böylece dalmış oluyoruz. Duygularımızla hatta sevimsiz gölge yanlarımızla yüzleşip, gördüğümüzden pek memnun olmayabiliriz. İçinde bulunduğumuz duruma göre çok bunaltıcı bir transit olabilir; kafamızdaki kin, kaygı, kıskançlık, hırs gibi negatif duyguları ortaya çıkarabilir, dedim ya o üzerini örtmeye çalıştığımız gölge yanlarımız.. Sahiplenme dürtüsünde abartılar da vereceğinden özellikle ilişkiler içinde baskıcı bir tutum sergilemek, Pazar'ımızı mahvedebilir. Aslında yerine getirmekte zorlandığımız zor ihtiyaçlarımız varsa, bunlar için bizi harekete geçirebilecek güçlü bir motivasyon verecektir; kesin tavır koyabilmed adına harika etkiler var.. Umarım bu olumlu etkileri kullanabiliriz.

11:56'da Ay, Uranüs'e sert bir kare yapacak; ani gelişmeler, hazırlıksız yakalandığımız durumlar gelişebilir. Tuhaf bir acelecilik ve huzursuzluk da vereceğinden, bağımsız ve hür olma isteği ile birlikte isyancı bir kişilik yaratabilir. Bu da ilişkilerimiz açısından yine tehlike arzetmekte.. Aslında tüm istediğimiz, artık sıkıcı gelen detayları, tamamen değiştirme arzumuzdur.

16:41'de Ay, bu kez de Venüs'e bir kare yapıyor; bu diğer kareler gibi sert bir etki değil ama yine de dikkatli olmakta fayda var, zira Venüs hala Uranüs'e çok yakın.. Sosyal ilişkilerin yoğunlaşabileceği, yoğun ve güçlü isteklerin bizi ele geçirebileceği etkiler verebilir. Yapmacık davranışlar, herşeyi kendimize yontma tarzı bencilce hareketlere eğilim yaratacaktır. Kurtulmak istediğimiz ilişkilerden uzaklaşıp rahatlamak isteyebiliriz. Bunun yanında alışveriş, yeme, içme dürtüsünü arttırabilir; bu konuda dikkatli olmak gerek. Kendimizi disipline etme konusunda akşamüstü saatlerinde zorlanmamız mümkün..

Hemen ardından Ay bu kez de Jüpiter ile sert bir kare yaparak bazı durumların daha da büyümesine neden olabilir; ego ve kibir yükseleceğinden zor durumda kalabiliriz. İyimserliği abartabilir, bazı problemleri görmezden gelmemize de neden olabilir. Koruyuculuk, çevremizdekilerle yardımlaşma Jüpiter'in Yengeç'teki durumu sayesinde yoğun bir hal alabilir.. 18:30'da, bu arada Venüs ve Jüpiter de birbirlerine kare yapmakta; aşk, güzelleşme dürtüsü, güzel olan her şeyle ilgilenme gibi duygularımız kabaracaktır ama normal çizginin dışına da taşma ihtimali var. Aşırı coşkunluk, anormal gösterişli ama değersiz şeylere ilgi duyma, sonradan pişmanlığa yol açabilecek sarhoşluğa kapılma tehlikesi var. Aşırı harcamalar sonradan bizi zor duruma düşürebilir; ayrıca diyabet hastalarının kendilerine çok dikkat etmeleri gereken bir gün bugün.. Bu transit sırasında gelişebilecek ilişkiler sonradan sorun çıkarabilir. Çalışma ve maddi kazanımlar adına da pek uygun bir etki vermez. Hem Venüs hem Jüpiter, para ile ilişkilendirildiğinden, bugünkü girişimlerin sonu hüsran olabilir. Sosyal hayat, sorumluluk üstlenebileceğiniz bir seyahat veya mantıklı bir şekilde eğlenmek adına, abartılardan uzak kalarak değerlendirebiliriz. Her halükarda bu etkinin zorlayıcı olması, gelen ilhamların dışa vurulmasında rahatsızlık vermesi mümkün..

19:24'te Ay, ilk olumlu açısını Satürn ile yapacak; yoğun enerjiler altında geçen bir günün ardından yalnız kalmayı ve derin düşüncelere dalmayı seçebiliriz. Ciddi konular hakkında konuşmak, sakin ve ölçülü kalabilmek, otorite figürleri ile beraber olabilmek adına uygun enerjiyi sonunda akşam saatlerinde yakalayabiliriz; ama yine de Venüs ve Jüpiter karesinin enerjileri de çalışıyor, unutmayalım..



Astrolozi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder