4 Mayıs 2014 Pazar

4 Mayıs 2014 - Astrolozi



Haftanın son gününe Ay, Yengeç'te ilerlerken giriyoruz; duygusal güven ihtiyacımız oldukça yüksek. Çevremizdekilere kendimizden bile daha fazla koruma, kollama dürtüsü ayrıca duygusal yoğunlupa daha da körükleyebilir. Ortamlardan ve başkalarının ruh hallerinden etkilenmemek mümkün değil gibi görünmekte. Sakin ve çekingen görünebilsek de; herhangi bir meydan okunma da aniden huysuzlaşabiliriz ki, bu bugün maalesef pek bir olası..

03:36'da Güneş ve Pluto arasında olumlu görünen bir üçgen açı gerçekleşecek; aslında dünden beri de etkili ve yarın da etkisi sürecektir. Güç kararlılık, kazanma hırsı, derin kavrayış ve anlayış verebilir. Eğer ortada belli bir amaç var ise, ona ulaşmak ve girişimlerde bulunabilmek adına büyük bir enerji verebilir. Riskli yönleri de maalesef mevcut; her ne kadar olumlu bir açı ise de. Riskli yönü, aşırı merak ve fanatiklik verebilmesi. Araştırma, inceleme, deneme yapmak adına mükemmel bir transit. İnsanlarla ilişkilerimizde gücümüzü gösterebileceğimiz bir gün ayrıca. Eğer bu enerji doğru kullanılamazsa sonu problemlere çıkabilen bencilce davranışlara sebep olabilir. Kıskançlık, kin, hırs, kontrol etme, aşırı tutku ve ihtiras türü isteklerinizi pek fazla öne sürmek yerine; bu yüksek enerjiyi başlangıçlarınız ya da girişimleriniz için kullanmanız daha yararlı olacaktır. Günün diğer açıları, Büyük Kare'yi tetikler nitelikte olduğundan, dikkatli davranmakta fayda var.

06:16 Ay-Mars kare açısı, sabaha adeta gerginlik, alınganlık, kavga, duygusallık, münakaşa hisleri ile uyanmamıza sebep olacaktır. Olanları tehdit gibi algılayabilir ve herşeyden nem kapabiliriz. Yüksek enerji kazalara da neden olabilir.. Fiziksel efor ve cesaret gerektiren işler ve girişimler için uygun bir sabah..

11:49 Ay-Pluto karşıtlığı, duygularımızın dengesizce derinleşebileceğine işaret etmekte. Düşünceli ve bilinçli davranabilmenin zor olduğu sabah saatleri. Suçluluk, kıskançlık, aşırı sahiplenme, diğer yandan da herşeyden kurtulma isteği tavan yapabilir; güçlü gerginliklere işaret.. 

13:19 Ay-Uranüs karesi, acelecilik, telaş, bağımsız ve hür olma isteği, çevremizdeki herşeyden kurtulama dürtüsü, isyancı bir kişiye dönüştürebilir bizi. Bizi rahatsız edebilecek şekilde huzursuzluk verebilir. Bazı olaylar aniden gelişebilir; düzenimiz değişebilir. Kazalar için de tehlikeli bir transittir.

15:51 Ay-Jüpiter kavuşumu, genelde harika etkilere sahip bir tansit olmasına rağmen, Jüpiter'in bir köşesini oluşturduğu Büyük Kare nedeniyle o olumlu etkileri görmekte zorlanabiliriz. Gerçek sorunları görmemezlikten gelebilir, olayları küçümseyebilir, yüksek kibir ya da ego ile savaşmak zorunda kalabiliriz. Gelişen olayları daha da büyütücü bir etkisi var.. Ancak maneviyat ve duygusal biyoritminizi dengede tutmak, gelişen durumlarda size fayda sağlayabilir.

12:33'de bu zor açıların arasında Ay ve güneş birbirlerine olumlu bir açı yapacaklar; bazen çok olumsuz olayları doğru hamlelerle müthiş fırsatlar çevirmek biliyorsunuz ki mümkündür.. İşte bu gülümseyen açı, buna işaret ediyor.. özellikle kadın-erkek ve otorite figürleri ile olan ilişkilerimizde bazı problemleri düzeltebilme fırsatımız olacaktır. 18:24'teki Ay ve Chiron arasındaki güzel üçgen açı da bunu desteklemekte; içimizde burkulan, bizi rahatsız eden noktalara merhem sürmek adına bize fırsatlar sunan bir Pazar geçirebiliriz...


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder