24 Mayıs 2014 Cumartesi

24 Mayıs 2014 - Astrolozi



Ay, hafta sonuna Koç burcunda ilerleyerek giriyor; dünkü yorumlarımda d bahsettiğim gibi bu görünüm Büyük Kare'yi tetiklemekte.. Koç, düşünmeden atağa geçmeye, hızlı hareket etmeye meyillidir. Maceralar onu heyecanlandırır.  Başlattığı işlerin sonunu göremeyebilir; zira bu konu da plansız hareket eder. Oldukça rekabetçi ve etkiler anında tepki verecek karakterdedir; dolayısıyla agresyonu yüksektir. Dürtüler ve hevesler anında aklını başından alabilir. Onun için önemli olan kendini ispatlayabilmektir.

11:06'da Ay ve Mars'ın karşıtlığı gerçekleşecek; haftasonunun gergin geçeceğine dair ilk detaylar böylece beliriyor. Uyumsuzluk enerjisi veren, zıt duygular arasında iki uca çekiş verebilen ve kısa sürede önemli problem yaratabilececk bir enerjidir. Kolaylıkla sinirlenme, alınganlık kaprisleri, duygusal heyecanlar vererek işlerin karışmasına, düzgün giden dalgaların aniden ters dönmesine ve büyüyerek kişiyi içine almasına neden olabilir. Toleransımız azalacağından, en ufak şey bizi zıplatabilir. Fiziksel efor gerektiren işler için oldukça olumludur. Bu yüksek enerjiyi spor, yoga, meditasyon yaparak dengeleyebilirsiniz; aksi halde kaş yapayım derken göz çıkarmanız mümkün.

Gün boyu bu sert etkinin ardından 18:19'da Ay ve Pluto karesi oluşacak; Mars'ın üst oktavı kabul edilen Pluto sahneye çıkıyor. Bizler için olmayacak ani çıkışlar zaptedilmesi zor bir hal alabilir. Duygusal güç mücadelelerine girebilir, istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda bırakılıyormuş gibi düşünebiliriz. Karşımızdakileri bu yüzden yok yere sinirlendirebilir ve tepki alabiliriz. Sakin kalmak ve kışkırtmalara gelmemek adına duygularımızı ve içimizde patlayan  endişeleri kabul edip belki negatif duygularımızla yüzleşmek adına olumlu kullanabiliriz. Aslında iyi bir duygusal analiz yapma zamanı olabilir.

21:52'de ise Ay ve Uranüs kavuşuyor; eğer önceki saatleri düşüncesizce ve hazırlıksız olarak geçirdi isek, vay halimize.. Bu kavuşum düşüncesizce yapılabilecek hareketleri körükleyebilir, kendimizi çok daha sabırsız hissedebiliriz. Kimsenin bize ne yapmamız gerektiğini söylemesine bile tahammülümüz sıfır olacaktır; bu etki emir ve hariçten akıl vermeleri asla kaldırmaz. Bir konuy konsantre olabilmek zorlaşabilir. Acele ve sabırsızlık yüzünden, soradan pişman olabileceğimiz asilikler, isyanlar yağabiliriz. Ancak kendinizden eminseniz üretim adına harika bir etkidir.; problemlerinize yeni bakış açıları ve değişik yöntemlerle farklı çözümler bulabilmek adına olumlu kullanılabilir.

Zor bir gün bu Cumartesi, ancak bunun yanında 20:47'de kesinleşecek ve belki bir kaçgündür etkisini hissettiğimiz zor bulunan olumlu bir görünüm gerçekleşiyor; Jüpiter ve Satürn üçgeni.. Oldukça güç zamanlar arsında belli bir disiplin ve otoriteye uyum gösterme, sorumluluk yüklenme, aynı zamanda öğretici olabilme kapasitemiz artacaktır. Hayatımızı sağlamlaştırmak, garantilemek, gelecek için sigortalamak adına gerek maddi gerek güven ve huzur adına anlamlı gelişmelere uygun bir görünümç İşlerimizle ilgili, mesleki ve kariyer amaçlı çalışmalar yapmak adına uygun kullanılabilir. İstediğimiz hedeflere ulaşmada kendimizi daha tez canlı ve başarabilecek kapasitede hissedebiliriz. Bir anlamda kendimiz ve yaşamımız için gerekli gerçek eksikleri ve ihtiyaçlarımızı görebilme hatta bunun ötesinde kontrol edebilerek daha anlamlı ilerleyebilme imkanı verebilir. Belki kendimizi çok özgür hissedemeyebilir, bazı kısıtlamalar yapmak zorunda kalabiliriz; ancak neticede bunlar hayırlı sonlara varacak şeylerdir. Bir riski, kendimizi fazla abartarak olduğumuzdan üstün görme ve çok fazla yükseliş bekleme olacaktır. Buna hakkımız olduğunu düşünürsek, o zaman bu transitin fazla bir faydasını göremeyebiliriz; tabii kendimizi kendimize övmekle geçirmek dışında.. Her zaman söylediğimiz gibi, zorluklar ve problemler de bizler için. Amaç bu güzel görünümler sayesinde yeni fırsatlar yakalamak, üretmek ve çözümler bulabilmek. İşte tam da bu noktaya değiyor Satürn ve Jüpiter üçgeni ve bize harika bir anahtar sunuyor..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder