22 Mayıs 2014 Perşembe

Juno / Kadersel Eş 2. Bölüm - Astrolozi




ASTROLOJİDE JUNO..
Mitolojik hikayesinden de anladığımız gibi, Juno’nun doğum haritasındaki konumu sadece evlilikle bağdaştırılmamalı. Eğer ilişkinizde aşık olduğunuz kişi sizi aldatırsa veya sizi aptal yerine koyduğunu fark ederseniz göstereceğiniz öfke ve kıskançlık potansiyeliniz de Juno’nun ifadesidir. Ancak dikkat ederseniz Mitolojik hikayelerde hep aldatan taraf Zeus (Jüpiter) olmaktadır. Yani Juno ile Jüpiter’in evliliğinde bir çifte standart söz konusudur. Juno kutsal evliliğini koruma çabası içindedir, belki statü düşkünlüğünden belki de kendisini adamaya razı olduğundan bu rolü benimsemiştir. Günümüz yaşantısına bu yorumu taşırsak Hera’nın temsil ettiği hareketin temelinde, sevgilisinin kendisini aldattığını bile bile bu konuda harekete geçmeyi reddeden eş figürü vardır. Veya öfkesini kendi eşine yöneltmek yerine, eşinin sevgilisi üzerine yöneltmeyi tercih edebilir. Bu tip örnekler Juno’nun fonksiyonunda gölge yönler olarak karşımıza çıkar.

Eğer haritada zor konumda olan bir Juno varsa. Mesela güçlü planetlerden sert ve zorlayıcı açılar alan bir Juno görülüyorsa, ilişkilerde zorluklar çıkarabilir. Kişi aşağılanma ve dürüst olmayan davranışlarla karşılaşabilir. Belki de kendilerine eş olarak ezici, kurban edici ve tehditkar kişileri seçerek başlangıçlar yapabilirler. (Burada kurban rolünde olan eşin kadın olması gerektiği algılanmasın. Artık bu tip eş rolünde erkekler de var) Başlangıç her ne olursa olsun Hera (Juno) güçlü ve karizmatik bir Tanrıçadır. Bu nedenle gerekli deneyimden sonra daha güçlenmiş bir kişilik olarak ortaya çıkma potansiyelini taşımaktadır.

Maritha Pottenger’a göre, aşık olmak ve zevk almak söz konusu olduğunda kişinin doğum haritasında en önemli rol oynayan gezegen Venüs olmasına rağmen Juno da yakın bir incelemeyi hak etmektedir. Birinin evliliğe yaklaşımını ve hislerini görmek, nasıl bir eş seçmek istediğini anlamak için Juno’yu yorumlamak gerekir. Juno bizim kuvvetli duygusal bağlar kurmaya yatkınlığımızı ve bağlanma kapasitemizi sembolize eder.

Emma Belle Donath’a göre, Doğum haritasında Juno’nun yeri kişinin başkasına bağlanabilmek için onda hangi özellikleri aradığını gösterebilir. Kendi haritanızdaki Juno’nun, gene kendi haritanızdaki Venus ve Mars’la olan ilişkisinin uyumlu olması ilişkilerde de uyumu getirmektedir. Çünkü böylece karşı tarafa verilen mesajlar çelişmemektedir. İkili haritalar arasındaki bağlantı (sinastri) incelendiğinde pek çok başarılı evlilikte erkeğin Juno’sunun kadının Venüs’üne ve kadının Juno’sunun erkeğin Mars’ına kavuşum yapmakta olduğu görüldü. Hatta mutlu bir evlilik örneğinde eşlerin Juno’ları birbirlerinin Güneş’leriyle kavuşum yapmaktaydı.

Juno , horoskopunuzda bilhassa bayanlar için evlilik ve bu evliliğin başlangıç zamanları ile ilgili bazı etkilere sahiptir. Juno’nun bulunduğu dereceye transit olarak olumlu açılar yapan gezegenler, kadersel ilişkilerin çözümü ve bunların geliş zamanları hakkında biz spiritüel astroloji ile ilgilenen kişilere detaylı bilgiler verebilir.
Örneğin Batı Astrologlarının çoğunlukla transitlerine önem vermediği bir Güney Ay Düğümü- Juno kavuşumu esnasında , üçüncül bir olumlu Jüpiter transiti sizin ileride eşiniz olacak kişi ile tanışmanıza sebep olurken, bu transit Jüpiter’in Venüs veya Güneşinize transit olumlu açı yapacağı zamanlar, ilişkinizin olumlu geçireceği süreçleri veya muhtemel bir evliliği bizlere rahatlıkla gösterebilir. Sosyal yaşamda olduğu gibi aşkın ölümsüz doğası ile ilgili pek çok bilgiye astrolojik gözlemler ile ulaşabiliriz. Tabii ki; bu gözlemlerde en önemli etki, ikili ilişkiler , hatta ikili ilişkilerinde çok daha uç konumları dahi olabilir..

Juno'nun çocuklarına olan sevgisi koşulludur.. Çirkin olanın pek suratına bakmaz, kendisini yüceltecek, üstün çocuklar ister. Çocuklarından yüksek performans bekleyen ve gerçekleşmediği zaman onları dışlayabilen ebebeynlerde Juno etkisi görülebilir. Fedakar, devamlı verici bir anne rolü pek Juno'ya uymaz; aynı şekilde babalarda da bu etki görülür.

Juno, Tanrıların Krali Zeus ile evli olduğundan, evlilikleri ve düğünleri temsil eder. Yıldız haritalarında evlilik potansiyeli ve evlilik ile ilgili durumlar için Juno'nun konumuna ve açılarına bakılır. İngilizce 'de "June" denilen Haziran ayı adına Juno'dan almaktadır; en çok tercih edilen evlilik ayı Haziran'dır. Juno'nun en etkili olduğu tarz evlilikler, iki zengin ve güçlü ailenin / milletin / aristokrasinin / politik gücün biraraya gelmesini sağlayacak anlaşmalı evliliklerdir. Bu tarz ilişkilerde Juno'yu baskın olarak görebiliriz.

Juno’nun doğum haritasındaki pozisyonu kişinin evlilik potansiyeli olarak yorumlanabilir. Uzun süren evlilikler üzerinde yapılan araştırmalarda, eşlerin Juno’larının birbirlerinin Yükselen/Alçalan akslarına açılar yapmakta olduğu görüldü. Juno, ilişkilere yasal sorumluluklar getiren ve forma sokan bir etki olarak yorumlandığında birbirleriyle kuvvetli Juno temasları olan çiftler daha kolay nikah masasına oturabilirler. Çünkü birbirlerinin sorumluluklarını ve bazı kısıtlamaları kabullenmeye gönüllü olurlar. Bu bakış açısıyla kendi doğum haritanızda Juno, bulunduğu yerin hareketlerini sınırlamaya ve şekle sokmaya gönüllü olacaktır.

Uzun süren evliliklerde, bir eşin Juno'sunun diğer eşin Yükselen / Alçalan derecesine açı yaptığını çok sık görüyoruz. Evlenmek isteyen çiftlerin haritalarında Juno'nun pozisyonlarına dikkat etmek gerektiği gibi, düğün günü haritasında da Juno'nun durumu ve çiftin haritalarına etkisi evliliğin ahengi açısından önem arz eder. Juna haritalarda aynı zamanda evli kadının eşinin aldatmasıyla yaşadığı duygusal keşmekeşi ve utancı gösterir. Juno eşinin kendsini bu kadar çok aldatmasına rağmen sadık kalır. Bu yüzden evlilikte kadın açısından gerekli olan sadakatin de Tanrıçası'dır. Zeus'a ise böyle bir şart koşulmamış!. 

Bu asteroidin enerjisini tabii daha çok kadınlarla eşleştiriyoruz. Ama erkeklerin de haritalarında, ne tip bir kadınla günlerini geçirebileceğini (veya geçiremeyeceğini) görebiliriz. Hayatına ne tip kadınları sokacağını belirler. Statü ve "başarılı av" sembolü olarak güzel, hoş ama boş bir kadın mı, yoksa onu hayatının sonuna kadar sırtlayacak hakikatli, fedakar bir kadın mı?

Juno genel olarak eşi anlatırken, bu asteroid yakın olan her türlü ilişkiyi, öğretmen / öğrenci, terapist / danışan, iş ortakları ya da yakın arkadaşları da anlatabilir. Günümüzde sadece legal evlilikleri değil, uzun süredn beri gelen her türlü ikili ilişkiyi sembolize eder. Transitleri, ilişkinin başlangıcını anlatabildiği gibi kriz ve sonlanma zamanlarını da anlatabilmektedir. Nişan, evlilik, düğün gibi olayları sembolize ederken, mahkeme ve boşanmaları da anlatabilir. Aslında ilişkide olma potansiyeline işaret eder. Amacı dengeli ve mükemmel bir ilişki kurmaktır. Bu nedenle Terazi ve Akrep burçlarıyla ilişkilidir. Haritalarında Juna vurgusu olanlar, uzun süreli ilişkilere çekilebilirler ve yaşamlarını birliktelikler, ödün vererek anlaşmaya varma, birbirini anlama ve uyum sağlama derslerini öğrenmekle geçirirler.

Kısaca Juno, haritalarımızda uzun süreli ilşikilerimizde, evliliğimizde partnerimizde neler aradığımızı, beklentimizi, aslında bir ilişkide nelere ihtiyaç duyduğumuzu anlatır. Bulunduğu ev ise, hayatlarımızda öne çıkan ilişkileri, hayatımızın hangi alanı vasıtasıyla deneyimleyeceğimize işaret eder. Juno ve Venüs benzer nitelikler gösterir. Ancak Venüs ilişki başlangıcındaki çekiciliği ve aşık olmayı temsil ederken, Juno izlenip izlenmemesi gerekli bağlılık hakkında bilgi verir; evlilik ve ortaklıkla bağlantılıdır. Juno horoskobumuzda, kaderimizde eğer varsa ileride yaşamımızı sürdüreceğimiz eşimizin veya eşlerimizin karakteristik özelliklerini de açıklayabilir; aslında aradığımız ruh ikizimizdir. Ruh ikizimiz olabilmesi için aradığımız özelliklerdir. Kadersel eşi göstermesi açısından önemlidir.

Hep dediğimiz gibi: "Hayat seçimlerden ibarettir."
Juno'nun zayıf düştüğü açı pozisyonlarında, ilişkide "kurban" rolünü üstlenen eşleri izliyoruz; kadın veya erkek farketmez. Nasıl olursa olsun, iki eşin haritalarında Juno temasları, onları bilinmeyen bir şekilde bağlıyor..


Astrolozi





2 yorum:

  1. Çok güzel bilgiler edindim emeğinize yüreğinize sağlık zerrin hanım teşekkürler.<3

    YanıtlaSil