29 Mayıs 2014 Perşembe

29 Mayıs 2014 - Astrolozi



Ay İkizler'de, yepyeni bir güne merhaba.. Dün gece İkizler burcunda Güneş ile kavuşum yaşayan Ay, hala bu etki altında.. İletişim, haberler, görüşmeler, kararlar yoğunlukta.. Güneş'in hala çok etkisi altında olduğundan Ay, girişimler için daha çok hazır değil, özellikle sabah saatlerini atlatmanızı; önemli konuları mümkünse öğle saatlerine ertelemeniz tavziyemdir.

01:46'da Ay ve Mars arasında güzel bir üçgen oluşacak; cesaret, ataklık, girgişkenlik, en önemlisi kendimize olan güvenimizi yoğun hissedebiliriz. Hemen fiile geçme arzusu içinde telaş duymak ve özellikle kullandığımız kelimelerde bunu vurgulamak pek bir mümkün. Neyse ki geç bir saatte; aksi halde iyice üzerinde düşünmeden yapılacak davranışlar hata oluşturabilirdi..

02:42'de ise Güneş ve Neptün arasındaki sert kare kesinleşmekte; cesaretimizi kıracak olaylarla karşılaşmak, hırslı olduğumuz konularda hedeflerimizi ulaşılmaz ve gerçeklerden uzak olduğumuzu düşünmek bizi yanıltıcı etkiler verebilir. Güven ve cesaret isteyen işleri yapmak adına pek uygun bir gün değil.. Gerçekler ve fikirler arasında uyumsuzluk, hayal kırıklığına neden olacaktır. Enerjimiz düşük olabilir; kendimizi yorgun ve günlük işlerimize bile adapte olamayacak gibi hissedebiliriz. Mümkünse üzerine gitmeden işleri ertelemek ve bugün dinlenmek en uygunu olacaktır. Aksi halde olayların üzerine gitmek, ters durumların ortaya çıkmasına neden olabilir.

04:45'te sonunda Venüs evine varıyor; Boğa burcuna geçiyor.. 23 Haziran'a kadar maddi değerler, para, mal, mülk gibi değerler cezp edici etkiler verecektir. Yeni fırsatlar ortaya çıkabilir. Ancak unutmayalım, Venüs etkisi hesabını bilmeden, ihtiyaç olmayan nesnelere bile gereksiz harcama yaptırabilir. Özellikle lüks tüketim, süs eşyaları ve eğlenmek gibi konularda fazla para harcatmakta pek bir ustadır. Her türlü mali işinizi bu dönemde ele alabilirsiniz. Venüs bu konularda anlaşma sağlayıcı etkiler verecektir. Borç, ödünç para alıp vermede sorunlar azalabilir. İsabetle seçilmiş alanlarda para yatırımı yapılabilir. Ancak günlük harcamalarımızın dışında bir para olmalıdır bu, aksi halde bu para çabuk geri dönmeyecekitr. Sevgi, arkadaşlık, mistik ve manevi değerlerde hoş ve sıcak görüş değişiklikleri oluşabilir. Daha önce hoş bakılmayan değerler şimdi daha farklı ele alınabilir. Davranışlar daha yumuşak, hoş görülü ve adilce olabilir. İlişkilerde huzurlu, uzun vadeli, zevkli, gelişmiş zevklerin yoğunluğu eşliğinde, sakin, değerbilir, sanat açısından yetenekli, barış getiren, kazançlı çıkan, finansal güven içinde, kendimizi artistik ifade edebilir ve daha sakin davranabiliriz. Gölge yanları arasında ise, abartılı zevklere, zevklerden dolyı zarar görmeye, aşırı sahiplenmeye, kıskançlığa ve huzur kaçırıcı etkileri sayılabilir.

12:11'de ise Merkür, Yengeç burcuna geçiyor; 13 Temmuz'a kadar bu seyahati sürecek. Yalnız 8 ve 30 Haziran arasında geri harekette olacak ve bu hareket sırasında İkizler burcuna tekrar geri dönecek.. Bu dönemde özellikle iletişim cihazlarına, seyahatlerdeki rötarlara ve mümkünse yeni imzalara, kararlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Geri giden Merkür bu konuları tetikleyebilir ve "ben daha fazla dikkat ve ilgi istiyorum" diye bağırabilir.. Yengeç burcunda olduğu süreçte düşüncelerimiz özel hayatımıza, aile içi yaşantıya, ebeveynlerimize veya bizim için ebeveyn konumundaki kişilere odaklanabilir. Bunlarla ilgili konuları gözden geçirmek, planlar yapmak, ihtiyaçların karşılanıp karşılanmadığını değerlendirmek mümkün. Bir süredi birikmiş fikirler üzerinde düşünmek ve bunları ilgili yerlere yansıtmak fırsatı oluşabilir. Aile yakınları ile çeşitli meselelerin görüşülebileceği iyi bir süreçtir. En derinlerde kalmış düşünceler ortaya çıkacaktır. Mümkünse bunları uygun bir dille söylemeye çalışın. Geçmişteki düşünceler tekrar gündeme gelebilir. Geçmiş ve bugün arasındaki ilişki noktasını bularak şimdiki bazı sorunları çözmek kolaylaşabilir. Gayrimenkul alım ve satımında hareketlenme, bu alanlarda pazarlama işlerinin, görüşmelerin, kararların yoğunlaşması mümkün. Bu dönemde kuvvetli bir hafıza ve sezgiler, hayal gücü, psişik enerjiler bize yardımcı olabileceği gibi, tarihe ve arkeolojiye, emlak konularına ilgi artabilir; vatan millet konuları iletişimde öne çıkabilir. Dezavantajları arasında ise sürekli geçmişi düşünmek, melodramatik, mantıksız, aşırı hassas olabilmek, pısırık, aşırı sübjektif davranabilmek, eğitim ve iletişim problemlerine neden olabilir.

12:59'da Ay günün son açısını Uranüs ile olumlu bir şekilde yapıyor ve ardından tüm gün boşlukta kalıyor.. Günün 2. yarısında içimizde bir tez canlılık, telaş garip bir heyecan hissedebiliriz. Etrafımıza ve kendimize yeni ve sıradan olmayan bir hava vermek, sanki herşeyi yeniden düzenlemeyi istemek mümkün. Evimizde, işimizde bulunduğumuz her ortamda ufak da olsa bir değişiklik arayışı, olayların gidişini değiştirme dürtümüz artabilir.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder