21 Mayıs 2014 Çarşamba

21 Mayıs 2014 - Astrolozi


Yepyeni bir gün ve yeni umutlar.. Ay Kova'da hala.. Sıradışılık, asilik, her zamankinden daha değişik şeyler yapma ve kabuğumuzu kırma isteği yüksek. Grup aktivtelerinizi sıradışı hale sokmak bugün elinizde.. Bazen sırf farklılık olsun diye, kulağımızı bile tersten gösterebiliriz. Fikirlerimiz için savaşmak yerine, etrafımızda da bizimle aynı fikirde insanarın bulunmasını istemek tam bugüne uygun. Ancak ilişkilerimizde de bu aykırılığı sürdürmek isteyeceğimizden, ortaya bazı sevimsiz durumlar çıkabilir dikkat..

01:21'de Ay ve Merkür arasında güzel bir üçgen oluşacak; bilgi, iletişim, haber özellikle internet veya telefon üzerinden, yoğunlaşabilir. Bilgi, merak, araştırma isteğimiz yükselebilir. Duygula ve mantık arasında bir denge de oluşacağından, gerek kendimize gerekse başkalarına karşı daha açık ve net olmaya kolaylık verecektir. Aile ve geçmişle ilgili konular kolaylıkla gündeme gelebilir. Duygulardaki derinlik kolayca sözlere ve iletişime akabilir.

Sabah saatlerinde Güneş, 06:00 gibi Ay ile bir kare yaparak İkizler burcuna geçecek; tansiyonu yüksek bir güne uyanacağız anlaşılan. Ay ile olan kare öğleden sonra tekrar oluşacağından, daha sonra bahsedeceğim bu etkiden. Ancak ufak problemler eğer dikkat etmezsek, büyük problemler oluşturabilir. Güneş, önümüzdeki bir ay boyunce İkizler burcunda seyahat edecek. Kafamızın fevkalade çalışacağı bir zaman. Aslında İkizler'de Güneş'in çok güçlü olduğu söylenemez ancak, hem kafamızı hem ellerimizi hem de iletişimi ve bilgiyi oldukça iyi kullanabileceğimiz bir süre.. Bu dönemde bizler için özellikle kafa dostlukları çok önemli olacak. Bilgimizi arttırabileceğimiz, hayatımıza hareket getirebilecek her yoldan yararlanabiliriz. Öğrendiklerimizi pek unutmayabiliriz ve zamanı geldiğinde de mutlaka kullanmayı biliriz. Kardeşlerimiz, yakın akrabalarımız ya da komşularımız vasıtasıyla kurabileceğimiz dostluklar bu ay yoğunlaşabilir. Kısa seyahatler deneyimlerimizi arttırabilir ve kazanç sağlayabilir Basın, yayıncılık ve ulaştırma konularımızda artış görülebilir. Yeni dostluklar önümüzde yeni ufuklar açabilir. Görüşmeler, toplantılar, bazı konularda önemli kararlar almak durumunda kalabiliriz ve fikirlerimiz değişik ortamlarda önemli hale gelebilir. Bu ay, iletişim şeklimiz oldukça önemli olacağından, kullandığımız kelimeleri dikkatli seçmekte fayda var. İkizler, hareketi seven bir burçtur.. Tembellikten hoşlanan Boğa'nın ardından yaza hızlı gireceğiz.. Güneş'in İkizler'deki avantajları; kıvrak zeka, güçlü entellektüellik, yoğun merak, ince, zarif ve çok yönlü, ayrıca da her konuda bilgi sahibi olabilmek.. Ama her konuda olduğu gibi burada da dezavantajlar mevcut; entellektüel ukala olabilmek, sabırsız ve güven vermeyen, oynak, huzursuz, alaycı ve dağınık, züppe davranışlar sergileyebilmek.. İkizler, biraz maymun istahlı olabilir; aynı anda bir kaç konu ile uğraşmak, ilgimizin hemen başka bir yere kayabilmesi muhtemel, bu dikkat edilmesi gereken bir konu. Hayata eğlenceli tarafından bakabilmek adına da güzel bir ay var önümüzde..

Ay Güneş ile yaptığı karenin ardından boşluğa giriyor ve 15:18'te Balık burcuna geçene kadar da hareketine açısız devam ediyor. Akşamüzeri yoğun bir duygusallık, merhmaet, etrafımızdakilere şefkat ve acıma hisleri ile yaklaşmamız, birden bire anlamsız gözyaşlarına boğulmamız olası. İnsanlara rahatlıkla empati kurabilir ve onlarla ilgilenmemiz gerektiğini düşünebiliriz. Ancak karşılığında da aynı ilgiyi bekleyeceğimizden sonuç hüsran da olabilir tabii.. Duygusal incinmelere oldukça açık olduğumuz etkiler mevcut. Sanat ile uğraşanlar için, duygularını eserlerine dökebilmek kolaylaşacaktır; hayal gücümüz daha canlı olacaktır.

15:59'da Ay sabah 06:00'da yaptığı Güneş ile karesini tekrarlayacak; erkek-kadın ve ototrite figürleri ile olmak üzere tüm ilişkiler açısından biraz gergin bir gün diyebiliriz. Ay'ın Balık'ta, Güneş'in ise İkizler'de olduğunu düşünürsek, duygusal ihtiyaçlarımız pek karşılık bulamayacak gibi; güvensizlik, suistimal edilmek hatta belki de yalan bizi üzebilecek konular arasında bu akşam. Alınganlık her zamankinden daha yoğunlaşabilir. Daha önce de dediğim gibi ufak problemler dikkat edilmezse büyüyebilir. Ancak önemli bir konu yoksa sadece duygusal bir dalgalanma gibi hissedebilirsiniz bu transiti. Kendimizi kolayca haklı görmek, hakkımızın yendiğini ve olanları hak etmediğimizi düşünmek pek bir mümkün. Bunların toğlamı ise bizi huzursuz edecek nitelikte.. Bu yüzden tüm ilişkilerimizde bu akşamüstü dikkatli olmakta yarar var.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder