25 Mayıs 2014 Pazar

İkizler Burcunda Yeni Ay 2014 - Astrolozi



28 Mayıs 2014.. Saat 21:39.. 7:21 derecede İkizler burcunda Yeni Ay..
İkizler burcu; kıvrak bir zeka, esprili bir bakış açısı ama bir o kadar da huzursuz bir yapı.. Yeni Ay hartasında ise 6. evde, detaylara boğulmuş bir halde; kritikler, eleştiriler ve satır araları arasında birza yorgun ama yine de başlangıçlar için heyecanlı.. Zihinse faaliyetler ve iletişim yüksek olacak gibi görünmekte.. Yeni Ay yöneticisi Merkür de İkizler burcunda hem de 29 derecede.. 29 dereceler ağır ve zorlayıcı enerjiler taşıyor. Burada Betelgeuse sabit yıldızı da bulunmakta; başarının önünde engel olmadığını anlatıyor. Yeteneklere, başarıya, karizma ve güvene işaret eder; hele ki Venüs ile olumlu bir açısı varken.. Kolay ve engellenemez olsa da 29 derecenin vereceği sıkıntı, Venüs'ün de Güney Ay Düğümü ile olan yakınlığı, hissedilir olacaktır; gelişmeler altında kendimizi depresif hissedebiliriz ancak sonuç olması gerektiği gibi olacaktır. Aynı dereceye çok yakın olan Polaris ise yön ve yol gösteren etkiler barındırıyor. Bazı olaylar, haberler bizi yönlendirebilecek nitelikte ve geçmiş tecrübelerimizden dersler çıkarmamıza vesile olabilir. Yönetici Merkür 7. evde yerleşmiş; özellikle ikili ilişkiler açısından bu etkileri olumlu kullanmak ve e. evdeki Venüs'e olan açısı ile, kendimizi duygusal olarak güvende hissedebilmek adına, bazı yüzleşmeleri yapıcı olarak kullanabiliriz. Dedik ya 29 dereceler Satürn etkisinde; hiç olumsuz bakmıyorum ve diyorum ki; objektif ve yapıcı yaklaşımlar bazı ilişkiler de yeniden yapılanma olanakları sunacaktır.

Yeni Ay anında 23 derece Yay burcu yükseliyor; Bu derecede de Ras Alhague yükselmekte.. Aşırılıklarla çok bağlantılı bir yıldız. Genel olarak yaralanma ve kişinin bu yarasını düzeltebilmesini ve bu sayede başkalarını da iyileştirebileceğini açıklar. Yönetici Jüpiter'in Satürn ile olumlu üçgeni ve 7. evdeki konumu yime ikili ilişkilere işaret ediyor. Evet ilişkilerde sorun olarak da adlandırılabilir ama insancıllık, ve şefkat, geniş düşünce ve haya edebilme gücü vereceğinden olumlu olarak kullanılabilir. En azından yapıcı adımlar atmak adına olumlu etkileri var. Ancak temelleri sağlam olmayan tüm ilişkilerde yaşanabilecek gelişmeler, bazı yol ayrımlarına neden olacaktır; buna yeniden yapılanma süreci de diyebiliriz. Yalan ve ikiyüzlülük, ani sonuçlara neden olabilir. İlişkilerimizde bu tarz zorlayıcı etkiler aslında 7. ev nedeniyle kendi içimize de bir ayna tutmamıza yardım edecektir; zannediyorum Asc'deki Ras Alhague da bu noktada şifalandırıcı oklarını kullanabilecek. Bazı bilinçaltı kayıtlarımız artık bize ağır geliyor; güvende hissetme adına tutunduğumuz dalla bizi pek taşımıyor.. Yeni çözümler, yeni çıkış yolları ise gelecek vaadetmekte.

Yeni Ay 6. evde doğuyor; yine yönetici Merkür'ün etkili olduğu yaşam alanı.. Günlük rutin işlerimiz, çalışma hayatımız, çalışma arkadaşlarımız, müşterilerimiz, varsa kiracılarımız ya da evcil hayvanlarımız ile ilgili yaşam alanı. Bu ev çalışma ile ilgili, sistemli, detaylı çalışma ister.. Ancak Yeni Ay'ın 3. ev kapısında bulunan Neptün'den sert bir kare aldığını unutmamak gerek.. Neptün burada kafa karıştırıcı etkiler verecektir; çok dikkatsiz, dağınık, huzursuz, mantıksız, kötümser ve çekingen, bir o kadar da soyut düşünceler eşliğinde oranize olamamaya neden olabilir. Bazı haberler, olaylar bir balon gibi büyüyebilir; kandırılma ve aldatılma tehlikesi verecektir. İdealize ettiğimiz şeyler konusunda hayal kırıklıkları oluşabilir. Detaylar arasında kaybolup, ana hedeflerden şaşma, aşırı hayalperest olma, gerçek ana hedeflerimizi kaçırmamıza ve suistimalimize neden olabilir. Bir bakarsınız ki herkesin yükü bizim sırtımızda.. İşte bu noktada sezgilerimize güvenmek, mantıklı ve objektif düşünce, aşırı duygusallıktan kaçınma bize yardım edebilir. Sağlık konularını da temsil etmekte 6. ev; bu konu ile ilgili kontrollü ve detaycı olmak, bize yarar sağlayabilir..

Haritadaki 1. evde bulunan Pluto ve açıları, her birimizin kökten değişim rüzgarlarından etkilendiğini anlatıyor; 4. ev kapısındaki Uranüs ile olan karesi, işe yaramayan alışkanlıkların duygusal saplantıların bırakılmasını göstermekte. Yeni Ay, Mars ile harika bir üçgen açı yapıyor; hayat felsefemizi değiştirme açısından yeni bilgilere deneyimlere her birimiz açığız; bu konuda yeteri kadar özgüven ve cesaretimiz var. Mars artık ileri harekette; adalet ve denge adına olumlu girişimlere açık.

Bu arada Neptün yağışlarla oldukça ilintili, Yeni Ay'ın bulunduğu 6. ev ise toprağın mahsulü ile ve haritada Hava elementi yoğunlukta.. Aşırı yağış ve topraktaki ürünün ziyan olması konusunda ciddi bir tehlike var.. Bu da yaz aylarında bizleri oldukça zorlayacak gibi görünüyor.. Türkiye açısından da yorumlamak gerekirse; ülkemizin 12. evinde olacak Yeni Ay, 9. evdeki Neptün'den sert kare almakta; dini ilgilendiren konular yurt dışında yaşayan dini liderler aracılığı ile bazı gizlerin, sırların, bilinmeyenleri ortaya dökülmesi, hapishaneler, mahkumlar ya da gizli yürütülen işlerin ortaya çıkması, kanun ve yasalarla ilgili beklenmedik gelişmeler, gençlerle ve sanatçılar ile ilgili üzücü haberler, meclisteki ilişkilerde zorluklar, bu durumların muhalefetin işine yaraması ve onları harekete geçirebileceği gibi konulardan bahsedebiliriz. Epey yoğun bir haber furyasına gireceğimiz kesin, önümüzdeki günlerde..

Kısaca toparlamak gerekirse; ilişkiler adına hepimiz yeni deneyimler yaşayacağız gibi, önümüzdeki 10 günlük dönemde.. Duygusallığımızı cebimize koyup, korkularımızın üzerine basıp ayağa kalkmamız gerekiyor.. O kadar oyun oynadık ki, o içimizde herşeyden koruyalım diye bir sürü yanlışlar yaptığımız "Küçücüğüm"üzü.. O da artık kendini ispatlamak, gerçeklerle yüzleşmek ve adım atmak istiyor.. Büyüyoruz ya, ne diyeyim ki.. Düşebiliriz, dizimiz kanayabilir, elimiz acıyabilir.. Ama "ben yapmadım ki" oyunları artık sökmüyor.. Duyguları ve arzuları gizlemeye çalışmak, her yanlışa bir yenisini ekliyor.. Ben diyorum ki bu Neptün bu işi bozar..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder