8 Mayıs 2014 Perşembe

8 Mayıs 2014 - Astrolozi



Yeni bir güne, Ay'ın Aslan burcunda açısız hareketi ile giriyoruz.. Cömertlik, sıcakkanlılık ve güçlü davranışlar içinde, egomuzu da iyice birkaçgündür beslemekteyiz. Hayatın eğlenceli taraflarını daha fazla dikkate alarak, bazı durumları gereğinden fazla hafife almış olabiliriz. 09:23'te Ay'ın Başak burcuna geçişi ile bu iyimserlik yerini karamsar olmaya bırakabilir. İşlerimizi daha bir pratiklikle halletmek, analizci ve detaycı olmak bugün çok kolay olacaktır. Detaylara takılıp, ana amacımızdan uzaklaşabilirz bile. Satır araları her zamankinden daha fazla ilgimizi çekebilir. Kaçındığımız sıkıcı, hep ileri attığımız sıkıcı işler adına harika bir gün; hemen ele alabiliriz bunları. Herşeyi listemek, kontrol etmek, ölçüp biçmeden bir adım bile atmamak daha doğrusu rahat edebilmemiz için herşeyin bir düzen içinde olması gün içinde bizi yorabilir. Çalışıp, yorulup ardından bir güzel de yorgunluktan şikayet etmek tam da Başak burcuna yakışır bir özellik olacaktır.

12:24'te Ay ve Merkür arasında dün ilkini yaşadığımız ikinci sert kare gerçekleşecek.. Bu transit hislerimiz, ve düşüncelerimizi acayip etkileyebilir. İçimizden gelen zorlayıcı itişlerle kendimizi bilinçsizce zor durumlara sokabiliriz. Geçmişten gelen psikolojik modellerimiz depreşebilir. Kısa bir zaman dilimi için geçerli olan bu etki düşünce, davranış veya konuşma ve iletişim tarzımızda uygunsuz biçimler ortaya koymamıza kapıları açtırıp kapatabilir. Ama bu arada tabii kontrol edilmezse olacak olan da çabucak olabilir. Bu etki tartışmalara açıktır. İncir çekirdeğini bile doldurmayacak bir şey mesele haline gelebilir. Başkalarına duygularımızı belirtebilmek adına fırsat da yaratacaktır. Ancak bunu rol keserek değil, gerçekten mantık dahilinde yapabilirsek bu transiti iyi yönde kullanmış oluruz. Unutmayalım ki Venüs de Koç burcunda ve yöneticisi Mars da Venüs'ün  yöneticisinin evinde retroda; yani karşılıklı olarak birbirlerinin evlerindeler ve ilişkiler iğne deliğinden geçiyor, etkisi çok daha güçlü.. Bunun önemli bir geçiş olduğunu unutmamızda fayda var..

00:00 da Ay ve Neptün karşılıklı konumlara yerleşiyorlar; etkisini gecenin geç saatlerinde hissedebiliriz. Zayıflık, güvensizlik, karışık duygular vererek tuhaf bir ruh hali içine çeken bir etkisi var. Belirsiz hissedişler ve çok aşırı bir hassasiyet gece saatlerinde etkili olabilir. Aşırı şüphecilik ve endişe de işin cabası olacaktır. Bilinçaltında ne kadar kompleksimiz varsa, hepsi uyanabilir. Bu saatlerde özellikle alkol ve ilaç alımında dikkatli olmakta fayda var. Geceyi ruhani çalışmalarla, dua, namaz, meditasyonla geçirebilmek oldukça yarar sağlayabilir. Cesaret kırıcı tüm düşüncelerimizin bu şekilde önüne geçebilmek mümkün.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder