15 Aralık 2014 Pazartesi

15 Aralık 2014 - Astrolozi


Yeni bir haftaya Ay'ın Başak burcundaki ilerlemesi ile giriyoruz; serinkanlı, olgun, hayata karşı pratik ancak maddesel davranışların öne çıkabileceği bir gün.. Attığımız her adımda belli bir sistem, bir düzen olabilir günün erken saatlerinde. Öğrendiklerimizi zihnimize bir sincabın yuvasına yiyecek taşıması gibi depo edebiliriz. Hiç bir ayrıntıyı atlamamak adına aynı işin üzerinden bir kaç kere geçmek, işleri listelemek, kontrol etmek, ölçmeden adım atmamak mümkün. Gereğinden fazla alçakgönüllülük, hak ettiğimiz mükafatı almamızı engelleyebilir, dikkat. Etrafımıza yardım ve hizmet etmek, biraz arka planda kalmak tam da bize göre olacaktır sabahın ilk ışıklarına kadar..

04:10'da Ay ve Satürn arasındaki ılımlı etkileşim ile sabah erken saatlerde kendi kendimizle başbaşa kalmak, derin düşüncelere dalmak, ağır ve ciddi bir hal takınmak mümkün. Aklımıza takılan her konuyu bile aşırı ciddiye alabiliriz. Göre ve sorumlulukların öneminin kavranabileceği, duygusal ihtiyaçların dengelenebileceği bir saat. Diğer zamanlara göre daha dikkatli ve iradeli olabilmemiz açısından da çok uygun. Bu açının ardından Ay boşluğa giriyor ve 06:04'te Terazi burcuna geçene kadar da açısız kalacak; Terazi'ye geçişi ile gün içinde daha sosyal, uyumlu ve diplomatik davranışlar, zarif tavırlar gün içinde öne çıkacaktır. Adil bir yarışcı olarak, her konunun her iki yüzünü de görüp değerlendirmeyi istemek, adil olanı ortaya çıkarmayı istemek ve nezakete önem vermek özelliklerimiz arasında önemli bir yer tutabilir. Öncü bir burç olduğundan, Uranüs ve Pluto'nun kare oluşturduğu Koç ve Oğlak burçlarına da sert dokunuşlar yapmakta; bu anlamda ani gelişen önemli olaylara şahit olabiliriz.

2012 yılından beri aktif olan, hayatlarımızda ve dünyada önemli değişimlere, dönüşümlere imzasını atan Uranüs ve Pluto karesi 07:13'te 12 derecede 6. kez tekrar kesinlik kazanıyor. Ay'ın da Terazi burcunda bulunuşu bu kare açıyı perçinler gibi.. 2012 yılından beri yaşadığımız bu önemli süreç hayatlarımıza karışıklık, sert köşeler ve ani büyük değişimler getirebilecek bir transit. Bunlar çok orijinal, alışılmışın dışında olan, tuhaf ve arkaya baktığımızda akıl almaz tarzda olabilir. Belki memnun olmadığımız şeylerden kurtulmak adına iyi olabilir ama rahat, alışık olduğumuz düzenleri bozulması ile yakından ilişkili. Bu noktada dikkatli olmalı, ihtiyacımız olan ve gerekli olmayıp atacağımzı şeyleri iyi ayırmalıyız. Sosyal ve kişisel skalada değişiklikler olabilir. Doğa olayları, politika, devrimler, fanatik çabalar, insanlık için mücadele bu transitin gündeme taşıyacakları arasında. Arkadaşlık, dostluk ilişkileri de yara alabilir. Karşımızdakilerin duygu ve hissedişlerini dikkate almadan yapılacak değişimler olumsuz neticeler doğurabilir. Hafta boyu Venüs de maalesef bu karenin içinde yer alıyor. Tüm ilişki çeşitleri ciddi bir sınavdan geçebilir bu hafta; dikkatli olmakta fayda var.

18:36'da Ay ve Venüs arasındaki kare açı, arkadaşlıklarımızda, ilişkilerimizde baskıcı, detaycı bir tutuma neden olabilir. Karşımızdakilerin kararlarını önemsemeden ısrarcı, eleştirel davranışlar, ilişkilerimize zarar verebilir. Alış veriş ve yeme içme dürtüsü akşam üstü saatlerinde artabilir; özellikle diyabet hastaları için kritik bir transit.

22:56'da Ay ve Mars arasındaki üçgen açı nedeniyle de kendimize her zamankinden daha fazla güven ve cesaret duyabilir, kapasitemizde var olan tüm özellikleri rahatlıkla ortaya koyabiliriz. Grup liderliği yapmak, neyin, nasıl, ne zaman yapılması gerektiğini saptamak, kendi özelliklerimzile dış kaynakları birleştirmek, başarılı işlere imza atamamıza yarayabilir. Ancak unutmamak gerek ki yukarıda bahsettiğim Uranüs ve Pluto karesinin etkilerini de daha hızlandırıcı bir transit. Bu noktada düşüncesizce sadece aşırı cesaret yüzünden yapılacak tüm girişimler, şimşek hızıyla pişmanlıklara, hatalara da neden olabilir. Yılın sonlarına doğru oldukça önemli sayılabilecek bu gökyüzü görünümlerini, üzerinde detaylı çalıştığımız tüm değişimler, girişimler adına başlangıçlar yapabilmek adına ateşleyici bir etki olarak da değerlendirebiliriz.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder