6 Aralık 2014 Cumartesi

6 Aralık 2014 ve İkizler burcunda Dolunay - Astrolozi


Fotoğraf ne güzel değil mi?? Huzur veriyor, şefkat fışkırıyor, dinginlik veriyor.. Mehtabı seyretmek güzel tabii böyle damların tepesinde.. Bir de içimize dönelim bakalım neler fısıldıyor gökyüzü bizlere..

Bugün 14:26'da 14 derece İkizler burcunda 2014 yılının son Dolunay'ı gerçekleşecek.. Haritanın yükselen derecesindeki Boğa burcu Mars'tan kare, Neptün'den ise sextil açı almakta.. Boğa'nın dişil yanı Mars'ın özgüven ve cesaret özelliklerini, Kova'da bulunuşu ile deli dumrul sıradışı halini, Neptün'ün ise sevgi, şefkat ve ilahi olana güven özelliklerini yüklenmiş. Yöneticisi Venüs 8. evde hala yanık olduğu gibi bir de Yay burcunda; Güneş ve Merkür ile ufak çaplı bir stelyum içinde.. Dolunay yöneticisi Merkür de yanık.. Konumları itibari ile bu bana biraz krizler içerebilecek yüzleşmeler gibi geliyor. Tüm bunların Chiron'a yaptıkları kare ile içimizde kanayan şifalı bir dokunuş bekleyen yerlerin deşilmesi söz konusu olacaktır. Bazı düşmanlıklar, ilişkilerdeki problemler bu Dolunay etkisi ile su yüzüne çıkıyor. Bu kesinlikle korkulacak bir şey değil; incinmişliklerimiz, hatalarımız, üzerini daha sonra aralamak üzere, konforumuzdan, duygusal güvenliğimizden ödün verdiğimiz konular bir bir taa derinlerden önümüze dökülebilir. Ama ne için; tam da Yeni Yıl arifesinde der gibisiniz.  Venüs ve Merkür'ün Güneş'i 8. evde sıkıştırmaları sonucunda, 8. ev özelliklerine bürünürler hep birlikte; Pluto'nun evi olmasından dolayı dönüşüm şansı verecektir. Yeni Yıl'a tertemiz yeni bir sayfa açılabilir. Çöplerden, fazlalıklardan, defolardan, kabuklardan kurtulabilmek adına derin içsel çalışmalar yapılabilir. Venüs'ün Güneş'in arkasına geçişi ise ne kadar yanık da olsa bize güler yüzünü göstereceğini söylüyor.

Dolunay'lar gündemlerimizdeki bazı konuların daha açık seçik görünebilmesini sağlamak adına bizlere ışığını gönderir; aynen bir projektör gibi. Halledilmesi gereken noktalar, bitirilmemiş yarım kalan işler üzerine dikkatimizi çeker.. Ateş grubunun haritada yoğun olması, hareket etmemize neden olacak enerjiyi sağlamakta. Durmak, oturmak, öptüm geçti tarzından yaklaşımlar yerine, elimizi masaya koyup, ertelenen her ne ise, bir konuşma, bir görüşme, bir seyahat, bir eğitim programı, belki yazmak çizmek, yakın çevremiz ile ilişkilerimiz vs. artık zamanı gelmiş. Bunu halletmeden Yeni Yıla girmeyin demekte gökyüzü. Merkür ve Venüs'ün yanık pozisyonları ve Dolunay karşıtlıkları bir çok kafa karışıklığına neden olacaktır; zira bugüne kadar sorun yaratmama, düzeni bozmama, sus sesini çıkarma davranışları belki de bazı sorun yumaklarını daha da büyüttü.. Şimdi ise bunlarla karşı karşıyız. İçimizde ne yapmak gerektiğinin pek bir farkındayız. Etrafımızdakilere boş kesenden bol akıl verdik belki bugüne kadar; onlara çareler sunduk. Ama şimdi merhemi kendi kelimize sürme zamanı geldi.

Haritanın göbeğinde harika bir ateş üçgeni var. Sayesinde enerjiler akıcı çalışacak.. Jüpiter, Uranüs ve Venüs/Güneş/Merkür arasında.. Şimdiye kadar uygulanan ne ise modası geçmiş.. İleriye dönük olarak tüm yaratıcılığımızı kullanabiliriz. Uranüs tamamen yenilik ister; yeni fikirler, yeni bakış açıları.. ne olursa olsun ama klasik olmasın der; bana bunlarla gelme buyurur. 12. evdeki durumu ile içine kapanıp bunları kendi içimizde önce halletmemiz gerektiğini de söylüyor, hele ki Pluto ile uzun soluklu karesi tam tamına partil derecede ise..  Yakıp yıkmaya kuşanmış gibi silahlarını, yenisini kurmak adına çantasında malzemeleri köşede sessiz sessiz beklemekte..Macera gibi algılanabilir ama yepyeni bir enerji sunar.

Yapmazsak ne mi olur; bir de o taraftan görelim.. Ateş grubunun verdiği enerji ile arkamızdan bir el bizi hızlıca dürter; haydi hareket et diye. Yanık olan Merkür sayesinde bol tutarsız fikirler üretir, boşboğazlık eder, tutamayacağımız sözler verebiliriz; boş laflar, kafa karışıklıkları, daldan dala uçmalar gırla.. Chiron karesi ile içimizde o şifa bekleyen ezikliklerimizin kafasına göstermelik bir pıt pıt yaparız; yani kendimize yalan söyleriz. Yanık olan Venüs ile hele ki Yay da kocaman pembe gözlük sayesinde problemleri küçümseriz, görmezden geliriz. Korkusuzca, malum Mars da Kova'da ya, Asc'ye açısı var ya, kendimizi pompalar maceralara atılırız.. tabii hesapsız kitapsız.. Bu hep böyle oldu yine olur dercesine.. Sonra ne mi olur?? Patladı gitti.. olur..  Belki başka bir Yeni Ay'da, o çok hayalini kurduğumuz Yeni Yıl'da bir Yeni Ay'da bol bol ceremelerle, kanayan, kabuk tutmuş yaralarla uğraşırız..

Bu Dolunay iletişim, kararlar, seyahatler, eğitim, yakın ilişkiler, ticaret, yayıncılık gibi İkizler burcu ile ilgili işlerde harekete geçirici özellikler taşıyor kısacası. İlişkiler oldukça önemli olacak. Büyük ama ayaklarımız yerde iken vereceğimiz kararlar, içten inandığımız kararlarımızı uygulamaya koymak adına etkili. 2 ve 8. evleri tetiklediğinden kazançlar, harcamalar, para ile olan ilişkimizde hareket olacaktır ve bütçemizi yakından ilgilendirecektir. Yeni fırsatlar, değişik düzenler belki yepyeni kapılardan haber getirecek; hem de çok kısa sürede. Ancak bu yenilikler adına eski bakış açıları, eski önyargılar, hırslar, kin, ilişkilerimizdeki ısrarcılıklarımız bırakılmalı ki bu fırsatları değerlendirebilelim. Su grubunun az olması nedeniyle, hayalperestlik yapmadan, korkmadan ve tabii aşırılığa kaçmadan yüreklerimizi ortaya koymalıyız. Yapacağımız haksızlıklar, derinlerde tutulan korkular, yalan, dolan "yanlış" algıladığımız her şey sahnede; dürüst olan, saçmalamayan kazanır.. 

Bu yazıyı sizlere hazırlarken gözüme takılan bir şiiri eklemeden de edemedim tabii, zira tam da Dolunay etkilerini anlattı bana;

"Lafla peynir gemisini yürüten kaptan
günlük hevesler üretir ottan, boktan...
Sonra bir bakmışın
bir taş oluvermiş ayağına 
emek ekip biçenlerin, hiç yoktan...
Sen kulak şapırdat kızım...
Kendini çetin bir kaya sanır.
Oysa haberi yoktur
üzerine bassan un ufak olur
kendi körlüğü ile yatıp, şaşı kalkan..."MERAL DEMİR




Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder