21 Aralık 2014 Pazar

Oğlak Burcu'nda Yeni Ay - Astrolozi


22 Aralık, saat 03:35.. Oğlak burcunda yeni bir mevsimin, bir dönemin bir başlangıcın habercisi pırıl pırıl bir Yeni Ay..

11 derece Akrep burcunun yükseldiği Yeni Ay haritasında, derecesi derecesine kavuşan Acrux sabit yıldızını görüyoruz. Medyumik sezgilerin artışını ve fiziksel dünyaya öncelik verme eğilimini, işlerimizi pratiklikle halledebilmeyi ve ifade edebilmeyi anlatan bir sabit yıldız. Yükselen yöneticisi Mars ise 3 evde ancak 4. burçta; iletişimin ifadenin, kararların, fikirlerin önemini vurguluyor tabii aslında tüm bunlar duygusal olarak kendimizi güvende hissetme eğilimimiz için. Akrep burcu maddi ve manevi bağımlılıklarımız, olmazsa olmazlarımız, biriktirdiklerimiz ve tutkularımızla ilgili. Bu konularda yaşayacağımız deneyimleri ifade ediyor. Biraz uç noktalarda tabii; zira Akrep için gri yok, siyah ya da beyaz var. Paylaşımcılık bu burçta öne çıkar özellikle yöneticisi de eğer 4. burçta ise aile gibi gördüklerimizle paylaşımı ifade ediyor. Kova'daki Mars ile bunları hareket özgürlüğü kazanmak için isyankar tavırlarla yapabileceğimizi anlatmakta. Yakın çevremizdekileri kontrol altına almaya çalışmamız da mümkün tabii. Bir iki saat önece ileri harekete geçen Uranüs ile de Mars'ın birbirine uyumlu açıları ve bulundukları konumda birbirlerini ağırlamakta olduklarınden, bazı gelişmelerin ortaya çıkma hızında bir artış görülebileceğini söylüyor. Reformist hareketler Uranüs'ün şimşek hızına yakışır çabuklukta ortaya çıkabilir. Kendi bildiğimizde ısrar etmek ve tutku ve inatlaşma ile davranmak önümüzdeki 2 haftalık dönemde sık rastladığımız duygu halleri olacaktır. Acelecilik ise detayları es geçmemize, bazı gelişmelere hazırlıksız yakalanmamıza neden olabilir; zira Uranüs Yeni Ay kavuşumlu Merkür ve Venüs'e kare ile dokunuyor. Bunun yanında Asc yöneticisi Mars da Asc'ye sert bir kare fırlatmakta. Uranüs'ün Pluto karesi de hele ki Yeni Ay kavuşumlu ise kesinlikle göz ardı edilmemeli.

Yeni Ay 0 derece Oğlak burcunda 2. evde ancak 3. burçta; bu noktaya sert açılar almasa da, içinde bulunduğu gezegen toplaşması yani stelyumun diğer üyelerinin sert açıları var, az önce bahsettiğim gibi.. Zaten bir öncü burç olan Oğlak'ın bir de üzerine üztlük 0 derecede oluşu ipini koparmaya hazır bir Koç enerjisi taşıyor. Yöneticisi Satürn ise Yay burcuna girmek üzere. Yücelme yöneticisi Mars ise de malum Asc yöneticisi aynı zamanda.. Oldukça önemli, hızlı gelişmelere açık bir dönem kısacası. Özellikle eğitim, ulaşım, yayıncılık, iletişim, ticaret, medya alanlarında ve yakın çevremizi ilgilendiren olaylar yaşayabiliriz. Oğlak burcundaki gezegen yoğunluğu ise otoriter bir durum veriyor; sorumluluklar, ciddiyet, ststünün korunması için baskıcı ve disiplin içeren davranışlar öne çıkabilir. Oğlak burcunun dayanıklılık kapasitesine gelen Uranüs karesi, özgür fikirlerin, ilerici düşüncenin karşı koyması olarak yorumlanabilir. Yani baskı, disiplin tehlike altında. Haritada toprak elementinin yoğun olması mevcut olan düzeni korumaya yönelik çabalarımızın olacağını da anlatmakta. Gezegenlerin çoğunun 1. çeyrekte toplanmış olmaları ise bunun aslında kendi içsel yolculuğumuz olduğuna işaret; bu bizim bağımlılıklarımızdan kurtulmamızı ve kendi hayatımızı organize etmemizi söylemekte. Bu değişimleri tecrübe etme zamanının geldiğini ifade ediyor. Neptün ve Satürn arasındaki kare ise hayalini kurduğumuz şeylerin belki de artık inşa döneminin geldiğini haber veriyor; idealler sadece rüyalarda kalmamalı..


Bu harita bana içsel derinliliklerimizle bağlantılı olarak geçekten tutku ile bağlandığımız, inandığımız değerler uğruna gerekli sorumluluklarımız almamız gerektiğini anlatıyor. Bu uğurda ayaklarımız sağlamca yerde olarak gerekli gördüğümüz değişimleri, atakları yapabilmek adına arkamızda bir itici güç bulabiliriz. Sıkı sıkıya düzenimize bağlı kalma fikri artık pek işe yaramamakta. Uranüs ve Pluto değişimle dönüşümle besleniyor. Sosyal olarak bulunduğumuz konum, maddi manevi değerlerimiz, bana dokunmayan bin yaşasın mantığı ile korunamamakta artık. Mevcut düzeni bile zaptedebilmek adına harekete geçmek gerekmekte. Belki kaybettiklerimizi ya da kalıcı başarıları hak etmek adına radikal kararlar vermek durumunda kalabiliriz. Bunu kendimizi duygusal olarak güvende hissedebilmek adına, alıştığımız gibi yaşamak adına yapmalıyız. Her detayı hesaplayarak, her satır arasına dikkat ederek uzun vadeli planlar yapmak, belki gerekli kısıtlamaları uygulayarak, hayatımızın dümenine tekrar geçebiliriz. Önemli bir zaman şimdi yaşadığımız bu günler. Gitmesi gerekeni göndermeli, bırakılması gereken kötü bir alışkanlığı artık bırakmayı becermeliyiz.. Ve bunu tam da bir orkestra şefi kıvamında disiplinle uygulamalıyız... Bu şekilde hayatımızın hükümdarı gibi anılmak, etiketlenmek, öz saygı elde etmek, varlığımızı görünür kılmak istiyorsak,  şimdi Oğlak'ın kararlılığı, disiplini ve çalışkanlığı ile işleri ele almalıyız.. Yeni mevsim, başkalarının boyundurluğu altında değil tamamen kendi sezgilerimiz, kararlarımız ve bilincimizle bu konuları ele almamız gerektiğine de işaret etmekte.


Astrolozi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder