7 Aralık 2014 Pazar

Jüpiter Geri Harekete Başlıyor - Astrolozi



"Jüpiter.. sen de mi Brütüs??" demek geldi içimden.. Bir elimizde olan oydu, şimdi o da geri harekete başlıyor; hataları saklayan, gizleyen, şansımızı arttıran, iyimserliğimizi büyüten o gizemli el maalesef yardımını çekecek..

Etkilerini anlamak önce zannediyorum önce Jüpiter'i tanısak daha iyi olur.. Jüpiter diğer adlarıyla Erendiz ya da Müşteri, Satürn ve Mars arasındaki en büyük gezegendir, sanki küçük bir güneş sistemi gibidir. Gücü, bizi korkutan sınavların gezegeni Satürn'den daha fazladır. Turuncu dev bir gaz topu gibi olup, 4 adet büyük, 1.000'e yakın küçük uydusu bulunur. Bu büyük uydularının bazıları neredeyse Dünya'mızın yarısı kadardır. Güneş'e benzer özellikleri vardır; kendi kendine enerji üretir. Burçları, retroları ile beraber 12 yılda dolaşır. Yani metrik sistemi oluşturur; yılda bir burç atlar ve Dünya'mızdan Venüs'ten sonra çıplak gözle görülebilen en parlak gezegendir.

Jüpiter, şans, büyüme, gelişme, neşe ve keyif için gerekli etkileri verir. Açılma, genişleme, fırsatlar, felsefeler, dini görüşler, ahlak kavramı, uzak yolculuklar, ukalalık ve çok bilmişlik.. Eski Astrologlar Jüpiter için evrendeki Yaratıcı'nın 2. parçası demişler; sanki bir sigorta yani ekstra bir güçtür. Tanrı'nın bize yardım eden yönü diyebiliriz. Yunan mitolojisinde büyük Zeus ile temsil edilir. Rengi turuncudur, hatta bir yerlerde Budist rahiplerinin tuniklerinin bu yüzden turuncu olduğunu okumuştum. Maddeye hakim olan, içimizdeki aydınlığı, maddenin üzerindeki ruhu, hiç solmayan bir ışık gibi temsil eder. İçimizdeki ahlakı, çalışma hayatımızı, olayları kavrayışımızı ve abartma şeklimizi de anlatır. "Çok" ve "Bolluk" demektir. Kenidmizi nasıl görüp, görüşümüzü genişletebilmemizle yakın ilgilidir. Eğitim, ruhsal seviyemiz, karşımıza çıkan olanaklar, şanslar ve fırsatlarla ile bağlantılı. Haritalarımızdaki Jüpiter açıları bunları nasıl değerlendirebileceğimizi yansıtır. Güçlü bir Jüpiter, optimist ve pozitif düşüncelere sahip insanların haritasında bulunur. Bı kişiler, zorluklar karşısında, yenilgiyi kabul etmezler ve çıkış noktalarını kolay yakalarlar.

Jüpiter, insanları belli sistemlerle daha iyiye ulaştırmak için doğmuş olan dinleri de temsil eder; hayata baktığımız bir pencere gibidir. Karmadaki sorunları çözebilen bir etkisi vardır; büyük bir koruyucudur. Sanki bir kalkan gibi bazı kuyruklu yıldızların ve astroid kuşağının, Jüpiter'in çekim alanına kapılıp dünyaya ulaşamadığını biliyoruz. Sayısı 9'dur. Zodyak'taki doğal evi 9. evdir. 1'den birlik ile başlayıp, 8'de sonsuzluktan geçip 9'a yani tanrısallığa ulaşılır; 9 kutsal bir sayıdır. Feng Shui'de mekanlar 9'a bölünür ve Jüpiter Grand Duke olarak adlandırılır. Tüm Doğu inanışları Jüpiter üzerine çalışır ve tek tanrılı dinlerde de anlamı öne çıkar. 3 büyük peygamberin Jüpiter ve Satürn'ün kavuşum dönemlerinde doğduğu rivayeti vardır.


8 Aralık 2014 ve 8 Nisan 2015 arasındaki Jüpiter retrosunda ise bizler, görünenin ardındaki gerçeklere daha çok odaklanabiliriz. Hayatta çok güçlü olabiliriz, örneğin, çok güzel, çok zengin veya çok akıllı vs. Ancak bunlara sahip olmak, ego, kibir gerektirmez. Bizler bir puzzle parçalarıyız; yani bir Bütün'ün. İşte bunu farkettiğimizde Jüpiter kalkanı, ödülleri çalışmaya başlar. Ancak bu retro dönemi bu kalkanın çalışmaktan çok, kişilerin bu idrake varmaları için işleyen bir süreçtir. Hayatta kendimizi gösteriş şeklimiz bile değişebilir. İmajımız, kendimizi ifade ediş biçimimiz hatta fiziki kilo değişimi görülebilir. Her zaman yiyip de kilo almadığımız bazı besinler, bu süreçte kilo yapabilir. Aslında bu değişimler içsel çelişkiler sonucunda doğar; bir tepki gibi. Bugüne kadar yaptığımız doğrular, yanlışlar, felsefi bakış açılar, inançlar sorgulanacaktır; gerçeği arama dürtüsü yoğunlaşabilir. Tabii eğer şişirilmiş egolar var ise, ilk sınanacak bunlardır. Büyüttüklerimiz, şişirdiklerimiz, abartılarımız testten geçecektir. Sakıncalı ve saklı görüp üzerini kapatmaya çalıştığımız yanlarımız, ortaya dökülebilir. Bu dönemde inançlar üzerinde ciddi değişimler, iç sorgulamalar yaşanabilir. Farkındalık düzeyi ile ilgili olarak daha da yanlış inançlar peşinden gidilebilir. Ancak şu bir gerçektir ki, farkındalık ne kadar yüksek ise büyük gezegen görevini o derece güçlü yapar, o derece ayrıcalık verecektir. Nerede ne hatalarımız varsa, bu dönemlerde yüzümüze vurulabilir, sivri yanlarımızı yontmak, yumuşatmak için güzel ve değerlendirilmesi gereken bir süreçtir. Farkındalık aslında hazmedilmiş olmalıdır, işte bu retro dönemi bunu ifade eder.


Özellikle, geri hareket Aslan burcunda gerçekleşeceğinden,  bu Dev gezegenin Aslan burcundaki hareketinin özellikleri ile retrosunu harmanlamak gerek. Yaşama hırsımız, her anı çok iyi değerlendirme, istekleri ve her şeyi mükemmel yapma dürtüsü yüksek olabilir. Retro dönemde bu bizlere zarar verebilir. Şişirilmiş ego, kendimize aşırı güven ve abartılı hareketleri frenlemeyi öğrenmeliyiz. Başkalarını gayretli, harketetli olmaya zorlamak yerine, onlara esin kaynağı olmayı deneyebiliriz. Abartılı her tavır, bizlerin itici yönelerinden biri haline gelebilir. Hatalarımız ile ilgili eleştirileri dinlemeyi kabul etmeyi öğrenmeliyiz. Eğlence anlayışımızda ve giyim tarzlarımızda kenimizi gülünç duruma düşürmemeye bu durumda dikkat etmeliyiz. Özellikle entellektüel projelerle ilgilenirken, yaratıcı yeteneklerimizi ortaya çıkarmak yerine, eski ve denenmiş bakış açılarına yönelmek yerine, yeniliğe hazırlık yapmalıyız.


 Duygusal olarak iç sorgulama dönemi diyebiliriz. Hangi duygumuzu şişiriyoruz, hangi yeteneklerimizi abartıyoruz, sevgilimizle ya da çocuklarımızla ilişkimizde çok mu bencil davranıyoruz, cömertlikte, hayırseverlikte aşırılığımız mı var, bizi ilgilendirsin ilgilendirmesin etrafımızdaki olayları çok mu kontrol etmeye çalışıyoruz, kendimizi fazla mı öne sürüyoruz, cümlelerimize hep "ben" ile mi başlıyoruz ya da eleştiriye hiç mi tahammülümüz yok. İşte yüzleşeceğimiz konular.. Bu arada entelektüel ve yüksek konumda kişilerle, hukuk konularında ve akademik veya yurtdışı bağlantılı işlerimiz varsa, aksiliklerle, tıkanmalarla karşılaşabiliriz.


Kendimizi ve başkalarını önemsememize, haklılığımıza, ciddiyetimize, samimiyetimize ikna etmek için binlerce bahane bulsak da, kalbimiz her zaman gerçeklerin farkındadır. İşte o vicdan, Jüpiter'dir. Sanki gökyüzü diyor ki; evet, sen ne yaptın bu inanılmaz düzen için, bir faydan var mı bu sisteme. Ve gerçek kendisini eninde sonunda ortaya koyar.
Gerçekle yüzleşmek zordur! Ama hatalarla yeni bir yola çıkmak da mümkün değildir. İleri harekete geçtiğinde elimizdekilerle yeni bir şans, talih, bereket ve bolluk anlayışı ile devam edeceğiz. Jüpiter Aslan burcunda egoyu temsil eder; galiba törpüleme zamanı geldi.. Dürüst ve temiz başlangıçlara vesile olsun Jüpiter Retrosu hepimizin hayatında…


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder