22 Aralık 2014 Pazartesi

22 Aralık 2014 - Astrolozi


Yeni bir gün, yeni bir hafta, yeni bir ay ve yeni bir dönem, en uzun gece, en kısa gün.. Hepimize dileklerimizi getirsinn..

00:44'ten beri geri harekette olan Uranüs, retrosunu sonlandırıyor; ileri harekete geçmek üzere duruyor.. Bu konu ile ilgili yazımı  http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/12/uranus-ileri-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz.

Ay, güne boşlukta girmekte; 01:03'te Güneş Oğlak burcuna geçiyor.. Önümüzdeki bir ay boyunca da bu konumda ilerleyecek. Bu transit, içinde bulunulan hayat şartları çzgisinde göz önüne çıkma şeklinde olabilir. Duruma göre, beğenilen bir proje, idare ediş tarzı, başarılı olduğumuz bir yön veya yapılan iş üzerine bu konum düşünülebilir; zayıf ve kuvvetli olduğumuz yönlerimizi bulmak yönünden önem taşıyabilir. Daha evvel durumu kurtarmak veya bir sakınca düşünülmeden yapılan hatalı, kötü veya saklanılmak istenen bir konu  ortaya çıkabilir. Süre gelen işlerimize disiplin getirmek açısından önemlidir. Daha gerçekçi, tedbirli, ayağımız yere basarak kontrolcü ve disiplinli olmak, ciddiye alınmayı istemek, olgun tavırlar sergilemek mümkün. Kalıplar içinde olmak, sınırlarımızı bilmek bize güven sağlar. Toplum içindeki rolümüz önem kazanabilir ve gelenekçiliğe daha yatkın olabiliriz. Ciddiyet, otoriterlik ve muhafazakar görüşler öne çıkabilir. Bu süreçte uzun vadeli düşünen, ağırbaşlı, sorumluluk sahibi, organizasyon ve hesaplayarak risk alma kabiliyeti, ayaklarımız yere basarak davranışların yanı sıra olumsuz olarak da; acımasız, bencil, nemrut, ruhsuz, yalnız, güç tutkunu, aşırı materyalist, sürekli kötümser, şikayet eden, fazla statükocu ve muhafazakar hareketler içinde de olabiliriz.

03:25'te ise Ay da Oğlak burcuna geçiyor; gün içinde düne göre daha iradeli, gerçekçi, pragmatik ve kararlı hissedebilir sorumlulukla işkolik olma eğimi içinde olabiliriz. Çevremizdekilerden de sorumluluk duygusunu aynı itinayı beklemek, farklı algılanmamıza neden olabilir. Her türlü zorluğu göze alabilir, endişe ve kaygılarımızı içimizde tutmayı tercih edebiliriz. Soğuk ve ciddi bir görüntü sergilememiz doğal olabilir. Oğlak burcunun öncü bir burç olması ve bu gruptaki Uranüs ve Pluto karesini tetikleyici bir rol üstlenmesi mümkün bu arada.. Bazı sert hatlı durumlara Oğlak burcu seyrinde tanık olabiliriz.

03:35'te ise Ay ve Güneş kavuşumu yani Yeni Ay gerçekleşecek; kış mevsiminin de habercisi bu görünüm. Bu konu ile ilgili bilgileri    http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/12/oglak-burcunda-yeni-ay-astrolozi.html adresinde okuyabilirsiniz.

15:16'da Ay ve Neptün arasındaki ılımlı görünüm nedeniyle çevremize karşı olan hassasiyetimizde artış olacaktır. Kendimizden önce başkalarını düşünmek kolaylaşabilir. Mistik, dini, psikolojik konular daha fazla ilgimizi çekebilir. Yalnız kalmak, yaratıcılığımızı konuşturmak, iç dünyamızda gezinmek, dua, niyetler bir takım ruhani ritüeller uygulamak adına uygun bir akşam üzeri..

17:57'de ise Ay ve Merkür kol kola girecek; kısa süreliğine akıl ve mantık, ruh halimizin etkisi altına girebilir. Bunun sonucu o anki şartlara göre olumlu ya da olumsuz olabilir. Bu nedenle önemli kararlar adına pek uygun bir zaman değil. Hislerimizi dile getirmek, duygularımızı konuşturmak, diğer zamanlara göre daha kolay olabilir. Konuşmak, iletişim kurmak ve büyük düşünmek önemli bir hale gelecektir.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder