23 Aralık 2014 Salı

23 Aralık 2014 - Astrolozi


Ay günü Oğlak burcunda geçirecek; denizden çıkarak kayalara tırmanan bir oğlaktır bu burcun sembolü.. Duygularımızdan sıyrıldığımız, akıl ve mantık yoluyla yolumuzu bulduğumuz bir süreç.. Kontrol ve disiplin, tabii çalışkanlık da ana başlıkları. Önümüze gelen her konu bugün bize ciddi görünebilir; önceki günlere göre daha olgun adımlar atabiliriz. Sınırlarımız içinde hareket etmek ise en doğrusu olacaktır.

00:16'da öncü gruptaki Ay önce Uranüs ile sert bir kare ve ardından 00:44'te ise Pluto ile bir kavuşum yapacak. Bu arada önünde de 01:48'te yapacağı Chiron ile ılımlı bir açısı var. Hayatlarımız uzun süredi etkin olarak sert köşeler ve ani büyük değişimler getiren bu malum kare Ay sayesinde aktive oluyor. Etrafımızda bir baskı oluşabilir ve bir şekilde bizler değişen dünyaya adapte olmaya çalışıyoruz. Memnun olmadığımız yanlarımızdan, kendimizde gördüğümüz eksikliklerden kurtulmak ve bu noktaları iyileştirmek adına iyi olacaktır ancak tabii rahat olduğumuz durumlar da bozulabilir. İhtiyacımız olup, koruyacağımız iyi ve faydalı olan ile, gerekli olmayıp atacağımız şeylerin ayrımını iyi yapmamız gereken bir süreç. 

Karşımızdakilerin duygu ve hissedişlerini dikkate almadan yapacağımız değişimler olumsuz neticeler doğurabilir; 05:17'de üzerinde  sert karenin enerjisini taşıyan Ay, Venüs ile kavuşacak. Ayrıca Venüs 12:48'te Ay Düğümleri ile sert bir kare içinde yer alacak. İlişkilerimizde aşırı kontrolcü ve ısrarcı durumlar bazı kopuşlara, ilişkilerde form değişimlerine neden olabilir. Aslında günün ilk yarısı için harika bir görünüm gibi göze çarpsa da, Venüs'ün Pluto ile yakınlığı ve Ay'ın sert hatlı açılar içinde olması durumu biraz kritik hale geliyor. Bunun dışında güzelliklerle uğraşmak ve eğlenceli dostluklar için harika bir fırsat gibi görünebilir. Yemek, içmek, alış veriş yapmak adına sabah erken saatler uygun enerjiler veriyor bu tarz işleri olanlar için.

Ay 18:33'te Satürn ile ılımlı bir etkileşim gerçekleştirecek; akşam üzeri saatlerinde kendimizle baş başa kalmak isteyeceğimiz bir zaman dilimi. Ciddi konular halletmek, olgun kişilerle iletişimde olmak adına uygun. Ay bu dokunuşun ardından boşluğa giriyor ve günü açısız tamamlıyor.

2.5 yıldır Akrep burcunda ilerleyen Satürn bugün 18:33'te Yay burcuna geçiyor; Aralık 2017'ye kadar bu seyahatini sürdürecek. Bu konu ile ilgili yazımı http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/12/saturn-yay-burcunda-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder