25 Aralık 2014 Perşembe

25 Aralık 2014 - Astrolozi


Ay, Kova burcunda ilerliyor; yaratıcılık, kendimize özgü olmak, zamanını bir adım ötesinde düşünebilmek, kurulu bir planı takip etmek yerine, sezgilerimizin sesini dinlemek, kalıplara uymamak ve sosyal ilişkilere önem vermek günün ana başlıkları. Reformist, orijinal, kendimize özel ve entellektüel faaliyetler gün içinde bizleri meşgul edebilir. Toplumu iyileştirici, insalık yararına yapılan her türlü konu ilgimizi çekebilir.

01:26'da Ay ve Uranüs arasındaki ılımlı görünüm; değişim yaratma dürtüsünü alevlendirebilir. Süregiden düzeni değiştirme, her zamankinden daha değişik konularla ilgilenme, sosyal, toplumsal olaylara ilgi gösterme mümkün. Değişik bir heyecan, bir acelecilik duyumsayabiliriz.

Merkür önce 03:31'de Uranüs ile yapacağı sert karenin arkasından, 08:53'te de Pluto ile kavuşacak. Bu açının etkisi dünden başladı ve gün içinde de aktif. Ani bir patlama, acele bir hareket, korkusuzca konuşma, kim ne der düşünmeden yazan bir kalem tansiyonları kontrolsüzce yükseltebilir. Bu etki altında fikirler çok kullanışlı ve istikrarlı bir devamlılık sağlamayabilir. Beklenmedik ani problemler çıkarabilir ve çalışma düzenimizi, günlük faaliyetlerimizi, kişisel programımızı, düzenimizi alt üst edebilir. Elektronik aletler, iletişim ağları aksaklık oluşturabilir. Haberler, postalar zamanında yerine ulaşmayabilir. Sağlık yönünden, kan dolaşımı ve sinir sistemi üzerinde olumsuz etkileri olacaktır. Bazı giz içeren görüşmeler, soruşturmalar, borç, kredi, burs, prim, sigorta, vergi, nafaka, miras gibi konularla ilgilenmek, bu olaylara start vermek adına kullanılabilir. Gizli konular, düşünceler, hesapsız dile dökülebilir. Bazı durumların iç yüzünden aniden haberdar olabiliriz. Aklımıza bir konuya fazlaca takıp sabahlamak, acımasız bir gece geçirmeniz de mümkün tabii..

06:23'te Mars, Ay Düğümlerine üçgen bir açı yapacak; ardından 06:34'te Ay da aynı açıları gerçekleştirecek ve 06:35'te Mars ile de kavuşacak. Bu etki altında sabaha biraz ters, kızmaya hazır uyanabiliriz; birden öfkelenmeye meyilli olabiliriz. Fikizki gücümüz ve enerjimiz yüksek olabilir. İşleri çabucak halletmek, planlarımızı uygulamaya koymak adına dürtüler hissedilebilir. Plansız, acele ve iyice düşünmeden bir şeylere girişmek bugün için oldukça riskli. Ancak kendimizi kontrol edebilirsek, diğer zamanlarda güç gelen şeyleri daha bir cesaret ve çabuklukla yapabilir, ilk adımı atabilen olabiliriz.

17:10'da Ay ve Jüpiter karşıtlığı kesinleşiyor; bu transit kendimizi iyi hissetmenin yanı sıra meydan okuma isteği gibi dürtüler verebilir. Birileri tarafından zorlanarak yaptığımız her iş bu akşam üstü bize biraz daha ağır gelebilir. Yüklerden, engellerden kurtulup, özgür olma dürtüsü yoğunlaşabilir. Karşımızdakilerden gelen baskılar artarsa, bunlara direnç göstermemiz kolaylaşır. Mecburi olduğumuz her şey bu saatte bize zulüm gibi gelecektir. Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve günü açısız bitiriyor. Maalesef bu açının enerjisi de bu durumda gece boyu etkili olacaktır.

18:29'da Merkür ve Chiron birbirlerine ılımlı bir açı yapacaklar; gün içinde zorlayacak olan Merkür gün sonunda şifa desteği verebilir. Kararlarımız, düşüncelerimizle şekillenen kelimeler bizi iyileştirebilir. İletişim ya da vereceğimiz kararlar yaralarımıza merhem olabilir.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder