25 Aralık 2014 Perşembe

Bir Yılbaşı Gecesi ve Burçlar - Astrolozi



Burçların, Yılbaşı için düşüncesi, tavrı, yaklaşımı nasıl olur, acaba?... Hangi burca nasıl bir tarz yakışır?..


Diyelim ki; yılbaşında arkadaşlarınızı evinizde misafir etme sırası sizde..


Koç Burcu:

Ben güzel bir parti veririm. Ben şöyle yaparım. Ben böyle yaparım. Bu ciddi bir iş. Ben her şeyi yaparım. Siz beni izleyin!..

O ciddi olabilir, ama siz onu pek ciddiye almayın. İlerleyen saatlerde ortaya çıkabilecek, aceleden unutulmuş eksiklikler, kazaya uğramış bardak çanak, yemek, bozulan cd player, çağrılmamış eş dost ile canınız sıkılsın istiyorsanız baştan işin ucundan biraz da siz tutun bence..


Geceyi o düzendedi ama, hala eksik, sorun varsa sorumlusu asla o değil; suçlayacak birini bulacaktır mutlaka.

Hakkını yemeyelim; zekice espriler gecenin ikramı olacaktır.
Aslında yaşlanmayı sevmeyen Koç'lara yeni yıl hiç uymaz. Yeni bir yıl, yeni bir yaş demek..

Boğa Burcu:

Yılların değişmesine ne gerek var ki!.. Ne güzel alışmış gidiyorduk.. Yeni yıl gerçekten gerekli mi?

Bu gecenin yılbaşı olduğundan emin misiniz?


Yeter ki o herşeyden emin olsun. İşte o zaman, ziyafet sofrasında lezzete diyecek olmaz; tatlılar, börekler, turfanda meyvelerden kuş sütüne kadar her şeyi tatmanız mümkün. Ehh artık bir kaç kilo yüklenmeyi göze almalısınız. Yiyelim, içelim, söyleyelim, coşalım, dostlarla yan yana yeni yılı kutlayalım.


Hediye mi? İşte onu biraz düşünmek gerek. Hem işe yarasın, hem gösteriş olsun hem de ucuz. Umarım böylesini bulurlar..




İkizler Burcu:
Zeka kıvraklığı, el mahareti, yaratıcılık ve ayak çabukluğu ile hazırlanmış zengin bir sofra.. Belki de son dakikada haber verildi. Ne fark eder ki..

Fakat şunu kimse bilmez; bu noktaya gelene kadar, yemek seçerken ne çelişkiler yaşandı, ne kararlar verildi, kaç kere cayıldı, kararsızlıklar aşıldı. Bir elde cep telefonu, bir elde kaşık, arkadaştan fikir desteği alındı da bu sonuca varıldı. Hoş, ona yeni yıl, eski yıl farketmez. O yeter ki istesin, her zaman her şeye hazır olmayı, duruma uymayı iyi bilir.


Yıllar ise onu yaşlandırmayı asla başaramaz..


Bir geceye çok şey sığdırmak hiç de zor değil. Biraz orada biraz burada, bir bakmışsın uzak yollarda.. Hediyeler çifter çifter.. Minin, ufak, sevimli şeyler olabilir yeter ki sayıca tek olmasın, herkese yetsin..


Yengeç Burcu:

Evim evim güzel evim.. Zengin bir sofra, lezzetli yemekler, büyükler, küçükler, akrabalar, sevdikleri herkese bu kanatlar altında yer var..

Yengeç sofrasında doymamak mümkün mü? Sabah kadar yiyin, için korkmayın. Gece biter, yiyecekler bitmez, seneye bile yeter. Yaşasın yedekler..


Her şeyin bir yedeği olmazsa, hayatın tadı olmaz. Hatta yedekte bir 31 Aralık gecesi bile olmalı. Ne olur ne olmaz, ben tedbirli olayım da..


Bir telaş, bir heyecan, el, ayak dolaşması, koşuşturma.. Sizinle oturmaya gücü kalmışsa şanslısınız.


Ancak bir sorun var. Yeni yılın ilk günü terapiye gitmesi gerek. Bu gerginliğe can nasıl dayansın?.. Yaşlansa bile zevk almayı ve aldırmayı iyi bilir. Kutlamaları unutmaz, hediye vermekten kaçınmaz. Herkesi mutlu edecek bir şeyler bulacak, yedeğinde var olanlar imdadadına koşacağından asla zorda kalmayacaktır.


Tabii dua edin de kuruntuya kapılmasın, yeni yıl zehir olmasın.. Gecenin bir vaktinde on yıl önce yaşanmış bir kıskançlık krizi tutmazsa iyi; aksi halde asık suratlı bir finale hazır olun.




Aslan Burcu:
Eğlence, lüks, ziyafet, pahalı giysiler, hatta yurt dışına bir kaçamak en çok kime uyar dersiniz? Küks bir mekan, markalardan oluşmuş şıklık, kral sofrasında karşılanacak bir yeni yıl. Hediyeler pahalı ve göz alıcı olmalı ki dikkat çeksin, medyatik olsun..

Sıra onda ise gene sorun yok.. Şipşak bir organize, sağa sola emirler.. Sen pasta, sen çerez, sen içecek, sen meyve, sen tatlı..


Sen şu yoldan gel, Sen A...yı al, sen B...yi untuma, sen E5'ten gel, sen ikinci köprüden. Ehh, artık kimsenin bir şey düşünmesine gerek yok.. Benim enerjim herkese yeter. Bem olmasam işler nasıl yürür acaba..


Her şey bol olsun da ne olursa olsun.. Ha 3 kişi gelmiş ha 10 kişi, ne fark eder; zaten o 100 kişilik hazırlık yaptırır.

Yemek mönüsünde neler mi var?
Tavuk, et, balık, hindi, ızgar biftek, pirzola, köfte.. Az ama idare edin artık..

Yıllar onu eskitemez, o her zaman Aslan'dır Aslan!..


Başak Burcu:

Önce bir notumu alayım. Sonra projemi hazırlamalıyım. Masa kaç santim olacak, kaç santime kaç kişi oturacak, masanın hatta sandalyelerin hatta misafirlerin eni boyu ağırlığı nedir?

Nerede, ne zaman, nasıl, neyle, ne biçimde, saat kaçı kaç geçe..


Belki de bu ev yetmez, acaba uygun bir eve mi taşınsam?


Dikkatle, incelikle, titizlikle planlanmış evde oluşturulan bir parti iyi bir kutlama olacaktır. Mütevazi ama incelikle seçilmiş hediyeler, ince ince işlenmiş, hiç bir detayı atlanmamış mükemmel bir ziyafet..


Çalışmaktan, yaşlanmaya ve hatta ölmeye bile pek vakitleri olmayan Başaklar için, yeni yılık tek kötü tarafı, endişe ve eleştiri kapasitelerinin ikiye katlanmasıdır.




Terazi Burcu:

Kimseye haksızlık olmasın, hak hukuk geçmesin, herkes mutlu olsun.. <önce herkesin fikrini alırım sonra bildiğimi yaparım ama tabii karar verebilirsem..

Musiki sofrasına ne dersiniz? Müziksiz bir yemek ne demek? Estetik bir sofra, nazik bir ev sahibi, kibar hediyeler..


Her zamanki aşık hali, zarafeti, kibarlığı, sevgi saçan endamıyla nerede olsa gönülleri fethedecektir. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan bir bakarsınız sabah olmuş.


Ancak siz gene de tedbirli olun. Zili çalıp onu evde bulamamak da var. Belki de çoktan bir başka davette yerini almıştır bile.. Hiç, bir yılbaşı evde geçer mi canım..


Terazi için her yeni yıl, yeni bir hayran kitlesi demektir. Onlar yaşlandıkça gençleşir, gençleştikçe çılgınlaşır ve mıknatıs gibi manyetik güçleri artar..


Akrep Burcu:

Dikkatli olmalı.. Kesin gizli bir harekatç Şüpheli bir durum var gibi. Gecenin suçlusunu bulmalı.. Bana gelmek istemelerinin bir sebebi olmalı..

Asla açık vermemeliyim. Vizesiz olmayan giremez. İstediklerim gelir istemediklerim gelemez.


Aslında Akrep için Yeni Yıl yoktur. Onun yılları ya siyahtır, ya da beyaz.. Ya olumludur ya da olumsuz.. Ya iyidir ya da kötü.. Ya eskidir ya da yeni.. Aralar ona uymaz..


Yıllar onları söndüremez. Hırsları hiç azalmaz. Onlar ancak ayakta ölür..


Eski yılla biten savaşı, yeni yılla devam eder. Gizem örtüsü altında, ser verip sır vermeden, kendini açık etmeden planını uygular. Şayet isterse en güzel kutlamayı yapar, ya da istemezse lafını bile ettirmez. Var mı itiraz edip hükmünü geçirecek.. Gecenin tam hakimi, oyunların galibi..


Ama şu da bir gerçek ki; kızdırmadığınız takdirde eğlencenin doruğuna çıkarsınız..




Yay Burcu:
Evde toplanmak yerine hep birlikte dışarıda heyecanlı bir maceraya ne dersiniz? Hele bir de kar yağarsa ne güzel olur. Evde kalmaksa o da makbul. 

İçindeki çocuk canlanınca kahkahalar arşa çıkar. Her şey uyar ona, yeter ki sürprizli olsun, yalnız kalmasın...


Gecenin mutlaka bir esprisi olmalı. Çekilişler, sürprizler, skeçler, komiklikler, yıllar sonra hatırlanacak hoş anılar.. Yemek mi, o kolay canım.. Yeni yıl, yeni umut, yeni mekan, yeni şanslar..


Yıllar onu yaşlandıramaz, yaşlanan sadece değerleridir. Ok gibi fırla, iyimser ol, hep genç kal.. Ben özgürüm.. Ben özgürüm..


Oğlak Burcu:

Bu yılbaşında mı? İmkansız, geçen seneden söyleseydini bari, hazırlanırdım. Şimdi çok geç..

Bir yıl önceden haber vermediyseniz, hiç bir şey yaptıramazsınız. O eyleme geçene kadar bu yıl da geçer gider..


Önce düşünmeliyim, kafama yatarsa plan yapmalıyım, neyi ne kadar almalıyım. Kesin kaç gelecek bilmeliyim. Sayısı kadar hazırlanmalı, fazlası israf olur. Geçen senden sakladığım kuru yemişler yeter, yenisini almak gereksiz.


Evde kalmak daha iyi. Geleceklerin sayısı belli. Yemekler ölçülü, program derli toplu, düzenli. Hoş geldin Yeni Yıl!!!..


Bu yıl düşüneyim, gelecek yıl hediye alırım..


Olgun doğup, 20'sinde yaşlanan Oğlak için Yeni Yıl, pek de gerekli değil aslında..




Kova Burcu:
Yılbaşı mı? Bir enerji akışı.. Hemen size anlatayım. Bilginiz olsun.. Yoksa nereden bileceksiniz..
Yeni Yıl Aralık ayının son gece yarısıdır. Ertesi gün 1 Ocak'tır. Bunu biliyor muydunuz? Hiç düşünmeden yaşıyorsunuz. Ben söylemesem hiç haberiniz olmayacak..

Son anda verilecek sürpriz bir karara uyabilen gelir, uyamayan oturur.


Aynı mekanda, aynı sofrada olsanız bile, siz onu sizinle birlikte sanmayın. Bu yılı geçen yıldan planlayan Kova şimdi de gelecek yıla gitmiş, projelere başlamıştır. Ne zaman ne yapacağı sürpriz olan O'nun gecesinde, her an her şey olabilir. Sakın sormadan bir şey yapmayın. Çünkü asla bilemezsiniz. O hep en doğrusunu bilir!..


Orijinal olanı bulmak, almak onun işidir. Hediye seçiminde de bir farklılık vardır. Sakın beğenmemezlik yapmayın ve mutlaka kullanın.


Yıllar geçsin, geçsin farketmez. O asla gafil avlanmaz.


Balık Burcu:

Ne yeni yılı canım, çok romantik bir gece..

Onu bulmak istiyorsanız, sırça saraylarda aramalı, düşlerine konuk olmalısınız. Yanan şöminenin sıcaklığında, nameler arasında, şarap kadehlerinde, şiir dizelerinde tanıyın onun dünyasını..


O hep aşık, tedavisi olmayan bir iyimser.. Belki kendi söküğünü dikemez ama etrafında kimsenin de söküğü kalmaz.


Evde ve davette, romantik hayallerine uyacak süslü, cicili bir mekan, dans, müzik, şiir. İçkiler su gibi akmalı. Noel Baba da uğramalı. Herkese hediyeler, herkes mutlu olmalı..


Kendi gezegeninden inebileceğini sanmıyorum..




Astrolozi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder