11 Şubat 2014 Salı

11 Şubat 2014 - Astrolozi




Ay güne Yengeç burcunda ilerleyerek girmekte; hassasiyetimizin, ailevi ve milli değerlerimizin öne çıkabileceği bir gün yaşayacağız. Çevremizdekilerin ruh halleri bizleri kolayca etkileyebileceği gibi, kendimize karşı bir meydan okuma karşısında da aniden huysuzlaşabiliriz. Ruh sağlığımıza biraz daha dikkat etmek bugün önemli zira yönetici gezegen Ay gibi ruh halimiz değişken olabilşir; bir anımız diğerine uymayabilir. Bildiğimiz yolda yürümekte ısrar etmek, bugünün zorlu açılarına pek yaramayabilir, daha ılımlı olmakta fayda var.

Oldukça zor enerjiler barındıran bir güne giriyoruz, baştan belirtmek isterim. Umarım haritalarınızda, bu zor etkileri fırsata çevirecek bağlantılar vardır. Unutmamak gerekir ki üm fırsatların olduğu gibi zorluklar da bizler için; belki de hiç umulmadık rotalara dümenimizi çevirebilmek adına.Haftanın zor günlerinden birinin açılarını yazmadan böyle bir giriş yapmak istedim.

04:27'de Ay, Uranüs'e sert bir kare yapacak ve ardından gün boyunca dokunacağı yerlerle kocaman bir T-Kare'yi aktive edecek; sevimsiz saatler işte böyle başlamakta. İçten hissedilebilecek huzursuzluk ve rahatsızlık, değişim yapma arzusu ile isyancı bir kişiliğe dönüşmek olası. 07:26'da is Ay geri hareketteki Jüpiter ile kavuşum yapacak; bu bazı durumuların büyümesine abartılı bir hale gelmesini tetikleyebilir. 10:04'te ise Ay, Pluto'nun tam karşısına yerleşiyor; tüm ilişkilerimizde, güç gösterilerine, çekişmelere neden olabilir. Bir yandan suçluluk, kıskançlık, aşırı sahiplenme, diğer yandan bunların hepsinden kurtulma isteği, güçlü gerginlikler yaşatabilir. 16:19'da ise Ay bu kez de Venüs ile karşıt pozisyona gelecek; her istenilenin kolay elde edilebileceği gibi bir dürtü etkisi yapacaktır. Yoğun ilişkiler içinde olmak ve başkalarının isteklerini göz ardı ederek kendi arzularımız doğrultusunda çevremizdekilere baskı uygulamak kolaylaşacaktır. İsraf ve aşırılık da verebilen bu zıtlık, satın almadan, yemeğe veya konuşmaya kadar abartılara neden olabilir. Bu kocaman T-kare bizi harekete zorlayacaktır; buradaki önemli olan nokta odak noktalarımızı kaybettirebilecek bu yüksek enerjiden kendimizi korumamız. Hedeflerimiz doğrultusunda özgüven ve kendimize inancımız da yüksek olacağından, gerekli girişimleri atakları yapabilmek adına, bu etkileri olumluya çevirebilme şansımız var. Umarım çoğumuzda bu farkındalık seviyesi mevcuttur, aksi halde bu enerjiler oldukça sevimsiz bir gün geçirmemize neden olabilir.

Tüm bu açıların ardından güne son noktayı, gün boyunca etkili 21:56'da kesinleşecek Güneş ve Satürn karesi koyacak. Bu etki bir kaç gün sürebilir.Eğer kendimizle ve çevremizle barışık bir kişiliğe sahip değilsek, bu transitten o derece negatif etkilenebiliriz. Kendimizi kısıtlanmış ve rahat hareket edemez şekilde hissedebilir, yapmamız gereken işi veya gitmemiz gereken yere gitmek içimizden gelmeyebilir. İnsanların bize engel olduğunu, işlerimize burunlarını soktuklarını düşünerek onlarla birlikte olmak istemeyebiliriz ancak genellikle aldığımız bu tavırlar tam değerlendirmeden verilmiş yanlış kararların neticesi olacaktır. Gerek fiziksel, gerek psikolojik enerjinin düşük olduğu günler denilebilir. Tüm dünyaya ve insanlara negatif bakmak, sorunlarımızın nedenidir. Bu zamanlar dışarıya değil de içimize dönük olarak zayıflıklarımızı belirlemek, sonradan bunları telafi etmeye ve kendimize olan güvenimizi kazanmak için, neredeen işe başlamamız gerektiğini farketmek adına uygun günler olacaktır. Özellikle deniz ve su ile ilgili objeler, aktiviteler enerjimizi dengelemekte faydalı olabilir. Bir kaç gün boyunca risk içeren tüm davranış ve aktivitelerden uzak durmakta ve iç gözlem yaparak, doğru noktaları tesbit etmeye çalışalım. Kendinizden emin olduğunuz noktalarda harekete geçmek adına da zaten Ay'ın gün boyunca hareketleri imkan veriyor; ancak unutmayalım, eğer eminsek..

Gün içinde Ay'ın Chiron'a ve Merkür'ün de Düğümlere oldukça olumlu açıları mevcut; inanın durumu düzeltmek adına uydurmuyorum. Ama gerçek çözüm hayatımızı tüm sorumluluklarıyla göğüslediğimizde, tüm çözümlerin bizde gizli olduğunu görebileceğiz. Bu da aslında sorunların satır aralarında gizli olduğunu, dürüstlük, iyi niyet ve sevginin sorularımıza yanıt olacağının habercisi.. Geçmiş tecrübelerden de ders çıkararak, yapmamız gereken en doğru hamleyi ve tesbitleri yapabilmek mümkün.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder