26 Şubat 2014 Çarşamba

26 Şubat 2014 - Astrolozi


Ay güne Oğlak burcunda giriyor; sistemli, sabırlı ama bir o kadar da depresif olmak ve hayata karamsar bakmak kolaylaşacaktır. Amaçların inşaası adına planlar yapmak için uygun bir gün. 00:29'da gerçekleşecek Pluto ve Chiro arasındaki destekleyici açıyı da göz önünde bulundurursak, en azından sorunların nerede olduklarını tesbit edebilir ve harekete geçmek için yeterli gücü kendimizde bulabiliriz. Oğlak'taki Ay, kemikleri, dişleri ve cildi etkileyeceğinden, bu bölgelerde hassaslık gözlemlenebilir. Zorlu işler için gerekli azim ve sebat bugün bizimle olacağından, sabır ve dikkat gerektiren tüm işlerimizi kolaylıkla halledebiliriz.

06:07'de Ay'ın Satürn ile olumlu bir açısı oluşacak. Oğlak burcunun özelliklerini daha da öne çıkaracak bu açı ile kendi kendimizle baş başa kalmak isteyebilir, derin düşüncelere dalarak sakin bir hal takınabiliriz. Ciddi görüşmeler yapmak, otorite figürleri ile iletişimde olmak adına uygun saatler. Görev ve sorumluluklarımızın öneminin kavranabileceği ve duygusal ihtiyaçlarımızın dengelenebileceğine işaret. Diğer zamanlara göre daha dikkatli ve iradeli olmak kolaylaşacaktır.

07:17'de ise Ay bu kez de Venüs ile kavuşacak; dünden etkisi devam eden Venüs ve Satürn arasındaki olumlu açıyı da destekleyecek bu görünüm, sabah saatlerine şans ve mutluluk katabilir. İyi başlangıçlar için oldukça uygun da olabilir; ancak kısa süreli olduğundan dikkatli kullanmakta fayda var.

09:29'da bir kaç gündür etkili olan Jüpiter ve Uranüs karesi kesinlik kazanıyor. Beklenmedik ama istenmedik şekilde şans yaratarak hayatımızı aniden değiştirebilecek bir güçtür. Uygulanması pek mümkğn olmayan, aşırı iyimserlik ve idealistlik verici etkisi huzursuz, sabırsız, hemen sonuca varma, sıkı ve hırslı olma, sorumsuzca özgür olma, abartılı ama gerçeklerle pek bağdaşmayan davranışlara eğilim yaratabilir. Bu etki altında doğru veya yanlış düşüncesi adeta silinebilir fakat negatif oluşlara meyil daha fazla olacağından isabetsiz kararlar almak kolaylaşır. Arkadaşlıklar arasında rahatsız edici durumlar, düşmanca tavırlar, birbirini mat etme, geride bırakma gibi tavırlar doğabilir. Bu dönemde yapılacak en iyi şey, doğal dürtülere kapılmadan, sakin kalabilmek, çıkan fırsatları dışarıdan objektif görmeye çalışmak, mümkün olduğu kadar çılgınca değişiklere kalkışmamaktır. Bu etkinin bir kaç gün süreceğini de unutmayalım

12:51'de Ay Mars ile sert bir kare yapacak; işte sabahın yumuşak görünümünün ardından hava tersine dönmekte. Ay bu açının ardından Kova burcuna geçeceği 16:55'e kadar boşlukta kalacağından tüm öğleden sonraya Mars karesi etkisi damgasını vurabilir. Kavga, gerginlik, alınganlık, duygusallık, münakaşa, düşünmeden kafa kol girişme saatler diyelim.. Bu tür fiilere iten olayları adeta mıknatıs gibi kendimize çekebiliriz. Bu transitte dikkatli olmazsak, ufak tefek kazalara da maruz kalabiliriz. Fiziksel efor gerektiren tüm işler için uygun bir görünümdür. Enerjinizi olumlu bir şekilde harcayabilirseniz, bu açının cesaret ve ataklık gerektiren işlerde size yarar sağlayabileceğini de görebilirsiniz.

Akşam saatlerinde ise Kova burcunun enerjisi ile diğerlerinin kaçırdığı noktaları yakalayan, olaylara farklı açılardan bakan olağandışı çalışan bir zihin ile yeni fikirlerin ve kavramların, entellektüelliğin, teknolojinin ve alışılmadık fikirlere ilginin arttığına şahit olabiliriz.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder