22 Şubat 2014 Cumartesi

22 Şubat 2014 - Astrolozi




Ay, haftasonuna Akrep burcunda Satürn ile kavuşumda giriyor; 00:09'da kesinleşecek olan bu açı, düşüncelerimizi kendimize saklamak istememize neden olacaktır. Bir kaç saat süre ile yalnız kalmak isteyebilir, olumsuz yanlarımız bizi rahatsız edebilir. Daha karamsar düşünmek, sevilmeme duygusu ağır basabilir. Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve 12:11'de Yay burcuna geçene kadar da hareketine açısız olarak devam ediyor. Son açısı Satürn ile olduğundan, sabah saatlerine Satürn etkileri damgasını vuracaktır.

Ay'ın Yay burcuna geçmesi ile entellektüel yanımız, idealizm, sınırsız merak ve yardımseverlik öne çıkabilecek ana başlıklar.. Hayata pembe gözlüklerle bakmak, etrafımızda pozitif kişileri tercih etmek ve kolay sonuca varmak bugün mümkün. Özgür düşüncenin yanında da bir yanımız geleneksel davranışlar sergilemek isteyebilir. Dürüst olmak ve lafını esirgememek, bazı ortamlarda insanları istemeden de olsa kırmamıza neden olabilir.

 Ay, Yay burcundaki ilk açısını Güneş ile sert bir kare yaprarak gerçekleştirecek. Bu etkinin yükselttiği tansiyon önce dış görünüşte fark edilebilen sert bir enerji verebilir ve özellikle kadın-erkek ve otorite figürleri ile olan ilişkilerimizde davranışlarımız gerginleşebilir. Alınganlık her zamankiinden daha fazla olacaktır. Bazı küçük problemler dikkat edilmezse krize dönüşebilir. Kendimizi haklı görmek, hakkımızın yendiğini ve olanları haketmediğimizi düşünmek bizi huzursuz edebilir. Ardından 21:01'de ise Ay, Güneş ile kavuşmaya hazırlanan Neptün'e sert bir kare daha yapacak. Hayalleri, hafızamızdaki birikimleri ön plana çıkararak, eski bakış açılarımızın özellikle önyargılarımızın ve bilinçaltı şartlanmalarımızın gerçeklerden daha önemli bir duruma yükselmesine neden olacaktır. Bu akşam, önemli konularda kararlar vermek, başlangıçlar yapmak pek uygun değil. Yanlış yönlendirici etkiler mevcut. Çevremize karşı hassasiyetimizin de artmasından ötürü, kandırılma, yanlış yönlendirilme riskimiz var. Basit şeyler probşem haline gelebilir. Özellikle bu akşam alkol alımında aşırıya kaçmamakta fayda var.

Güneş ve Neptün kavuşumu, aslında Pazar günü kesinleşecek, ancak etkilerini göstermeye başladı. Aslında bu transitin  bir etkisi, anlamakta güçlük çektiğimiz bazı şeylerin farkına varmamızı sağlamasıdır. İnsanlara karşı daha anlayışlı ve hassas olmak, onların neler hissettiklerini hemen anlamamızı sağlayacaktır. Sezgilerimiz güçlenecek, mistik ve manevi olaylara ilgimiz artacaktır. Günlük olaylardan kaçarak bu tarz konularla ilgilenmek, çalışmalar yapmak adına enerjilerin de olumu yönde akacağı bir kaç gün var önümüzde. Sanatçılarda etkisi daha yoğun hissedilebileceği gibi yaratıcılıkta artış görülebilir. Aynı zamanda vücudumuz da fiziki yönden, her zamankinden daha hassas olacağından, yediğimize içtiğimize bu günlerde daha bir dikkat etmeliyiz. Bilmediğimiz yerlerde yemek ve içmek, yeteri kadar bilgi sahibi olmadığımız ilaçları kullanmak, zehirlenmelere neden olabilir.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder