15 Şubat 2014 Cumartesi

Aslan gibi bir Dolunay ve 15 Şubat 2014 - Astrolozi





Haftasonuna, aslan burcundaki dolunay etkisi ile giriyoruz. 01:53'te, 26 derece Aslan burcunda Ay, Güneş ile karşı karşıya gelecek.. Bu açının ardından boşluğa giriyor ve 09:25'te Başak burcuna geçene kadar da açısız hareketine devam edecek. Kendimizi daha çalışkan, detaylar arasında kaybolabilir ve yardımsever olarak bulmamız mümkün. 18:49'da Ay, bu kez de Neptün'e bir karşıtık yapacak. Bu da bizi zayıf, güvensiz, karışık duygular içine sokacaktır. Aşırı hassasiyet, netlik istenen durumlarda bizi zorlayabilir. Aşırı şüphe ve endişe de işin cabası olabilir. Dolunay etkisinin de hayli yüksek olduğunu düşünürsek, basit bir olayın bile cesaret kırıcı olarak negatif düşüncelerimizi besleyebileceğini, suçluluk ve aşağılık duygusu verebileceğine karşı hazırlıklı olmakta fayda var. 

Gelelim Aslan gibi dolunaya..

Dolunay açısından önce dün gece Ay Satürn'e sert bir kare yapmıştı, evet maalesef depresiflik, sevilmeme, takdir görememe gibi negatif etkiler barındırmakta idi. Her ne kadar açı uzaklaşmakta olasa bile yine de dolunay anında, Ay, Güneş ve Satürn arasında sert bir T-Kare var. Kendimizi engelleniyormuş gibi karamsar ve depresif hissetmemiz maalesef bu açı yüzünden. Aslan ve Kova karşıtlığına olan açısı ile biraz da kendimize ve diğerlerine olan sevgimizin dengede olmasını buyuruyor; özünü seven bütünü de sever manasında.. Denge bozulursa bir taraf diğerine göre ağır basar yani ego şişebilir.. Otorite figürleri ile olan ilişkilerimizde de dikkatli olmak ve sorumluluklarımızın farkına varmak gerek. Sabit burçlar arasında olan bu görünüm, maddi değerlerimizle ilgili olarak da bizi önümüzdeki günlerde zorlayabilir. Ama dedik ya uzaklaşmakta diye; etkileri alt etmek daha kolay olacaktır.

Dolunay haritasında 4 derece ile Yay burcu yükseliyor; bu dereceye çok yakın Marfik sabit yıldızı bulunuyor.. Yükselen yöneticisi Jüpiter ise geri harekette.. Aşırı iyimserlik ve yardım için mücadeleyi anlatan bir yıldız Marfik; ancak bu aşırı iyimserlik kandırılma, yanlış ata oynama ihtimalini de yükseltiyor. Zaten bu Jüpiter de Pluto ve Uranüs ile ayrı bir T-Kare daha oluşturmakta. Bu bir süredir devam eden bir etki; yine de bazı zorlayıcı değişim isteyen etkilerin ve değişimden doğan endişenin abartılmasına neden olmakta. 

Dolunay esnasında Güneş, geri hareketteki Merkür ile yakınlaşan bir açı etkisi altında, dolunaya karşıt pozisyonda. 3. ve 9. evler arasındaki bu görünüm, yurt dışı, iletişim, seyahat, eğitim, transport, hukuk ve medya alanlarında bazı aksiliklerin, yanlış anlaşılmaların artabileceğini anlatmakta. Dolunay etkisi ile kişiliğimizi ortaya koymaya çalışmak tüm ilişkilerimizde kendi görüş ve düşüncelerimizi aktarmak dürtüsü ağır basabilir. Haberleşme, iletişim yolları ile her zamankinden daha fazla haşır neşir olmak isteyebiliriz. Gelecekle ilgili planlar yapmak bu doğrultulda yakın çevremizi baskı altına almaya çalışmak ve bunu abartmak ilişkilerimizde problem yaratabilir. Kontrolümüz dışında bazı tatsızlıklar yaşamak, üzeri kapatılmış bazı eski konularında tekrar ortaya dökülmesi muhtemel. Ancak şu bir gerçek ki, bu pürüzler halledilmeden yola devam etmek de büyük bir hatadır. İşte Merkür retro sanki bizi yavaşlatıyormuş hissi verse de, aslında odaklanmamız gereken esas konuyu görme adına bize yardımcı olacaktır. Neptün de bu konuma Merkür ile burç dışı olsa da kavuşumda sayılabilir; eskilere daldıran, derin derin düşüncelere iten hem güçlük yaratıcı etkiler taşıyan hem de faydalı bir etkidir. Dolunay derecesine çok yakın olan Gienah sabit yıldızı ile beraber özellikle sanat ile uğraşanlara, müthiş yaratıcılık aşılayabilir. Hayal gücü, artistik ve edebi yetenekleri harekete geçirecektir. Sezgilerimiz önümüzdeki dönemde hayli aktif olabilir. Bu dönem kesinlik ve açıklık gerektiren kararlar almak, ciddi görüşmeler, kontrat, sözleşme imzalamak, alım ve satım işleri yapmak için uygun bir dönem değildir. Ya çok dürüst olup aldatılma, ya da güvenmeniz gereken kişilere bile güvenmeme veya isteklerinizi tamı tamına ifade edememekten doğacak yanlış anlaşılma durumları mümkündür.

Haritada Mars ve gittikçe yaklaşan Kuzey Ay Düğümü ile beraber, Ay ve Güneş'e gayet olumlu açılar yapıyor, Terazi burcunda olmasıyla kendi fikirlerimizden önce karşımızdakini dinlemeyi öneriyor. Sorunlu ilişkilerimiz varsa, olaylara objektif bakabilmeyi ve adaletleli davranabilmeyi öğütlemekte. bu yoldaki kadersel fırsatları zaten Mars ve Kuzey Ay Düğümü bize sunacaktır. Ekim ayındaki Ay Tutulması ve Kasım ayındaki Güneş Tutulması'na, dolunay haritasında yapıcı etkiler bulunmakta. Bu Tutulmalar değişim, aşırı bağımlılıklardan özgürleşme emrediyordu. Zannediyorum, zorlansak da artık yol katetme zamanımız geldi. Bizde endişeye neden olan, vicdanımızı rahatsız eden bazı konularda artık bencilce değil de daha adil olmamız lazım. Hatalarımızla ve eksikliklerimizle, yumuşak karnımızla yüzleşmenin vakti artık geldi. Mars sayesinde bu gücü, cesareti ve gerekli tesadüfleri de zaten bulabiliriz; maskelerimizi düşürüp, rollerimizden arınarak gerçek yüzümüzü ortaya koyma fırsatımız önümüzdeki 15 günde vuku bulacaktır. Bu arada bir ipucu vermek isterim; 1 Mart'taki Balık Yeni Ay'ında, zaten geri harekete geçmek üzere iyice hızını düşürmüş olan Mars, Venüs ile sevimsiz bir kare halinde.. Önlemleri şimdiden almak için ilişkilerimizde onarıcı çalışmalara geçmek adına bugünkü dolunay bize bir 15 gün süre tanımakta.. Biliyoruz ki Mart ile beraber zor bir dönem başlayacak..

Gökyüzü der ki;
"Hep bana, hep bana" bakış açılarının modası geçti (Satürn); yaratıcılığını kullan ve büyü, kendini geliştir (Aslan).. Pembe gözlüklerini çıkar, gerçekleri gör (retro Jüpiter), küllerinden tekrar var olabilmek (Pluto), özgürleşebilmek ve hayatında değişim yaratabilmek (Uranüs) için, üzerine düşeni yap.. Düşünce ve fikirlerindeki bencil bakış açılarını düzelt  (Merkür retro), hatalarını kabul et (Neptün)..
Haa yapmam mı diyorsun, günah benden gitti o zaman.. Diğerlerinin ve bütünün (Kova) önemini güzel ego ve kimlik (Aslan) sınavları ile ben sana öğretmesini bilirim (Mars ve Satürn geri hareketleri)..




Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder