18 Şubat 2014 Salı

18 Şubat 2014 - Astrolozi




Güne Ay'ın Terazi burcundaki hareketi ile giriyoruz. Her ne kadar Terazi'nin yönetici gezegen Venüs uyum, güzellik ve romantiklik sembolize etse de, malum bu aralar Oğlak'ta pek kendini ifade edemiyor. İlişkilerimizde soğukluklar, duygusuzluklar diz boyu.. Yine de bugün etrafımızdakileri memnun etme adına nezaket gösterebilmek zannediyorum pek zor olmayacaktır. Haksızlıklar karşısında bir savaşçıya dönüşmek ke kendini savunamayan insanların kahramanı olabilmek de tabii mümkün. İyi bir dinleyici olmamız gün içinde bizi hem rehber hem de sırdaş konumuna sokabilir.

16:00'da Ay, Uranüs ile karşı karşıya gelecek; bu transitte gerçekten dikkatli olmak gerekir. Duygular hassas, beklenmedik şekilde değişiveren, akıl, duygu çekişmesi içinde uçuk hareketlere yol verebilecek bir etki olacaktır. Özellikle duygusal olarak bu saatlere denk gelen br konuda haksız hüküm vermek kolaylaşabilir. Konuşmalara duygular çabuk karışabileceğinden, bir de bakarız ki, o konuşmalar tartışmalara dönüşüvermiş. Ardından 17:18'de ise Ay bu kez de Jüpiter'e sert bir kare yapacak; işte durumları biraz daha şişiren, büyüten bir etki. Jüpiter'in geri harekette olduğunu bildiğimizden, iş kibir ve ego çatışmalarına kadar gidebilecek hale gelebileceğiniz görebiliriz. Kendimize dev aynasında bakmayabaşlayabiliriz; bu belki bilinçli yapılan bir tavır değildir, ancak içimizde var olanın harekete geçmesini sağlar. 21:04'te ise Ay, Pluto'ya da bir kare yapacak; alın size yine kocaman bir Büyük Kare.. Duyguların sert bir biçimde harekete geçebileceği bir akşam ki, etki zaten öğleden sonra başlayacaktır. Duygusal güç mücadelelerine girebilir, istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda bırakılıyormuş gibi düşünebiliriz. bu açı kalıbı sırasında, kendimize dürüst ve duygularımızı, zorlanmalarımızı kabul eder bir tutumda isek, zorlanmayacağımız kesin.  Günün 2. yarısında sakin, serinkanlı davranabilen, ani sinirle harekete geçmeyen, durup düşünmesi bilen çıkar sağlayabilir. Çabuk gelişebilecek, beklenmedik durumlara karşı dikkatli olmakta fayda var.

Güneş, bugün 19:59'da, bir ay boyunca kalacağı Balık burcuna giriyor. Güneş bu burçta, Jüpiter yönetimizde olacak ve maalesef Jüpiter de geri harekette; enerjisini daha içe doğru kullanmakta. Güneşin o parlamak isteyen ışıkları, yaşam enerjisi kendini burada pek gösteremeyebilir. Kendini çok seven Güneş, Balık burcunda başkalarının ihtiyaçlarına karşı samimi bir duyarlılık besler olur. Sezgisellik ve duygusallık öne çıkacaktır. Kırılmaya ve duygusal yaralanmalara daha açık bir hale gelebiliriz. Yalnız kalmak, daha içe çekilerek, gerçekte ne istediğimizi anlamak açısından faydalı olacaktır. Bu bir aylık süre sanki, içten içe bir hazırlık dönemi gibi.. Gerçekten ne hayal ediyoruz, istiyoruz gibi ideallerimizi belirleme açısından sanki bir kuluçka devresi.. Dünyevi, maddesel olaylar bu dönemde bize sıkıntı verebilir, ağır gelebilir. Yaratıcı hayal gücümüzde artış olacağından, özellikle sanat ile uğraşanlar için, harika eserler ortaya koyabilecekleri bir süre olacaktır. Toleranslı ve ruhsal konularda kendimizi geliştirebilmek, merhamet ve şefkat dolu olabilmek, yardımsever ve kabullenici davranışlar içinde, olaylara çabuk adapte olabiliriz. Tabii haritalaımızda ters etkiler varsa, fazla yumuşak ve kararsız, kontrolsüz, düzensiz, hatta sürekli kendine acıyan ve acındıran, aldanmaya ve aldatmaya açık, ne istediğini bilmeyen, hayal dünyasında yaşayan, hemen çözülmeye, dağılmaya müsait, aciz bir kişilik gibi gölge yanlarını deneyimlemek de mümkün.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder