25 Şubat 2014 Salı

25 Şubat 2014 - Astrolozi


Haftanın ikinci gününe Ay'ın Oğlak burcundaki hareketi ile girmekteyiz. Ciddi, sabırlı, ne istediğini bilen, az biraz asık suratlı, melankolik ve eleştirici tavırlar içinde soğuk görünebilmek kolay olacaktır. Her şeyin kitabına uygun yapmak istemek ve çevremizdekilerin de aynı şekilde davranmasını beklemek aslında içimizde gizli o güvensizlik duygusunu örtmek için sanırım.

Güne girişin hemen ardından Ay, Neptün ile olumlu bir açı yapacak; Güneş ve Neptün kavuşumu geçmiş de olsa etkileri de ayrıca devam etmekte. Böylece Neptün etkisini daha yoğun hissetmek mümkün. Bu transitte çevremize karşı hassasiyetimiz artacaktır, adeta yardım etmek için yarışa girilebilir. Rüyalarımız netleşebilir; mistik ve dini konulara ilgi artabilir. Yalnız kalıp, iç dünyamızda gezinme isteği doğar. Hayallere odaklanmak kolaylaşabilir.

Hemen ardından 02:20'de Ay, Güneş ile olumlu bir açı daha yapacak. Saati pek uygun olmasa da, en azından duygularımızı kontrol ederek, bizi boğmasına fırsat vermeden dingin bir halde olaylara konsantre olabilmemizi sağlayacaktır. Erkek-kadın, arkadaş veya grup ilişkileri için iyi bir zaman dilimi. Ama dediğimiz gibi, saati nedeniyle pek azımız yararını görecektir.

06:49'da gün boyu etkili olacak; sosyal konumlara, ikili ilişkilere, arkadaşlıklara akılcı pratiklik kazandırıcı bir transit. Çevremizdekilerle aramızdaki bağlantının anlamını anlamaya, karşılıklı ihtiyaçları görebilme ve her iki tarafın menfaatlerine zarar vermeden devamını sağlamaya yol buldurabilir. İlişkilerimizin önceki ve şimdiki durumunu fark ederek ne gibi dersler almamız gerektiğini gösterecektir. Meslek, iş, çalışma imkanları alanlarında da düzenleyici, abartmadan akıllı şanslar verebilir. Sevgi ve duygu alışverişlerinde duruma göre ya sona erdirir ya da sağlamlaştırır. Ama emin olun her iki şekilde de ders verici bir yönü olacaktır. Ciddi ilişkilerin başlaması için olanak verebilir. Otorite figürlerinden destek görmek, sağlam adımlar atabilmek adına güzel bir sabah olacak.

09:15'te Ay bu kez de Uranüs ile sert bir kare yapacak ve hemen ardından 09:23'te Jüpiter'in tam karşısına yerleşecek. Kısa süreli bir T-Kare anlayacağınız.. Bu açı bize tuhaf bir acelecilik, gereksiz bir isyan durumuna sokabilir. Değişik şeyler yapmak, rutin durumlardan sıkılmak mümkün. Geri hareketteki Jüpiter karşıtlığı ile şartları gereğinden fazla hafife almak da tabii mümkün. İçlerde bir yerlerde derin huzursuzlık hissi duyulabilir. Aman aceleci kararlardan uzak duralım ki, Venüs ve Satürn etkisinin de yardımını elden kaçırmayalım. Ani, enine boyuna düşünmeden bir şeylere kalkışmak hata olabilir. Sakin ve olgun hareket edebilen kazanacaktır.

13:20'de Ay bu kez de Pluto ile kavuşmakta.. İçinde bulunduğumuz duruma göre bu transit çok bunaltıcı da olabilir; duygularımızla yüzleşeceğimizden, kıskançlık, kin, kaygı gibi duyguları yoğun hissetmek mümkün. Ama yerine getirilmesi zor ihtiyaçlarımız varsa, bunlar için bizi harekete geçirecek güçlü bir motivasyon gücü vereceğinden, bizi olumlu olarak da etkileyebilir. Bize sıkıntı veren durumlar karşısında net olarak tavrımızı koyabilmek mümkün olacaktır.

Evet oldukça yoğun enerjiler barındıran bir gün olacak. Dedik ya sabreden muradına erecektir; Venüs ve Satürn sextili etkilerini, uzun zamandır yararını göremediğimiz o Venüs'ün yapıcı enerjilerini hissedebilmek bugün mümkün.. Kısacası, dönüp kendimize bakmak ve hatalarımızı kabul ederek, gerekli değişiklikleri yapabilmek adına müthiş bir Salı bizi bekliyor. Unutmamak lazım, Salı da Mars yönetiminde; cesaret, atak ve kararlılık bekleyen bir gün..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder