19 Şubat 2014 Çarşamba

19 Şubat 2014 - Astrolozi



Haftanın üçüncü gününe Ay'ın Terazi burcundaki hareketi ile başlıyoruz. Çevremizdeki kişileri memnun etme isteği ve ilişkilerde tarafsızlık, uyum günün öne çıkan başlıkları; malum gölge yanında ise kararsızlık çekme hissedilebilir.

09:10'da, etkisi tüm gün hissedilebilir olacak Merkür ve Satürn karesi gerçekleşecek. Merkür'ün de geri hareketini hesaba katacak olursak, zihinsel kapasiteyi güçlü bir şekilde etkileyici ancak kötümser ve zorlaştırıcı bir etki verecektir. Bugün hiç bir manzara gözümüze hoş görünmeyebilir. Kusur bulmak, eleştirmek, defoları görmek, pembe görmekten çok daha kolay olacaktır. Merkür retrosunun duble etkilisi diye özetleyebilirim aslında konuyu. Fikirsel olumsuzluk bedenin gerilmesine, çalışmadan yorgunluğa sebep olabilir. Kaygılarda ve asabiyette artış gözlemlenebilşr. Bedensel sağlıkta da bağırsak, akciğer, dişlerde problemler artabilir. Üzerine bir de 09:45'te Ay'ın Venüs ile sert karesini de eklersek, etki ilişkilere de sıçrayabilir. Çevremizdeki insanlar, yakınlarımız bugün hiç sempatik gelmeyecektir bize, özellikle otorite figürleri ile olan ilişkilerde çok dikkatlı ve toleranslı davranmamız gereken bir gün olacağa benziyor. Yapmacık hareketler, dürüst olmayan davranışlar, her şeyi kendimize yontma ve gemizini kurtaranın kaptan olması gibi tuzak girişimlere lütfen dikkat.. Alışveriş ve yeme isteğinin de artabileceği gibi,  hesap ve ödemede yapılacak hatalara karşı da önlem alınması gerekebilir.

16:13'te Ay bu kez Merkür'e olumlu bir açı yapacak.. Bu açı ile günün kasveti biraz dağılabilir. Duygularla mantık arasında en azından dengeye işaret eden bu etki, gerek kendimizin gerekse başkalarının duygularına karşı daha açık olmaya kolaylık verecektir. Kendimizi anlama ve ruhsal dengeyei sağlama, bizi başkalarına yardım etmeye itebilir. Geçmişe ve aileye ait bazı konular kolaylıkla tekrar gündeme gelebilir.

Günü, 23:52'deki Ay'ın Mars ile kavuşumundan doğacak stresli enerjilerle bitireceğiz. Bu transit etkisi altında kendimizi her an kızmaya hazır, oldukça ters ve hasta hissedebiliriz. Bundan dolayı tartışmalar, eleştiriler tehlikeli bir boyuta kayabilir. Plansız, acele ve iyice düşünmeden yapılacak her girişim, hüsran getirebilir. Diğer zamanlara göre kendimizi daha cesaretli ve atak hissedeceğimizden acele kararlardan uzak durmakta fayda var. Fiziki güç gerektiren her aktivite için uygun bir konumdur... Ay bu açıdan sonra boşluğa girecek ve sabahın erken saatlerine kadar da hareketine açısız devam edecek..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder